Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opiekun serwera - pytanie odnośnie programowania

OCIUŚ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo poszukuję jakiegoś naprawdę dobrego poradnika odnośnie programowania (Ogółem wszystkiego czego powinien wiedzieć Opiekun z dostępem do FTP) Lub osoby która by mi to wytłumaczyła :) Dam tej osobie 3 limity lajków (60)

wagner.jpg

MPC Racing team | MPC Champion | Blue member

Opublikowano

poradnika odnośnie programowania

Z tego co pamiętam opiekun serwera nie musi mieć nic wspólnego z programowaniem.

Napisz czego konkretnie chciałbyś się dowiedzieć. Mogę na wstępie wysłać Ci moje 2 poradniki, które pewnie Ci się przydadzą.

1. 

http://www.mpcforum.pl/topic/1124109-wszystko-o-instalacji-plugin%C3%B3w/

2. 

http://www.mpcforum.pl/topic/1123897-motd-czym-jest-i-jak-je-edytowac/#entry9682111

giphy.gif

Opublikowano

Ogółem znać jako tako te podstawy programowania, ogarniać pluginy, jak je dodawać na serwer i jak go przy tym nie spieprzyc bo juz jest dosc stary i zasmiecony xD zmiana rs'ow, przyznawanie adminow. Ogółem @Kaktus. dzięki za linki, chętnie skorzystam, pierwszy limicik leci xD

wagner.jpg

MPC Racing team | MPC Champion | Blue member

Opublikowano

Tak jak mówiłem, będąc opiekunem nie musisz znać się na programowaniu.  Co do pluginów, to już Ci wysłałem.

Co do przyznawania adminów to muszę najpierw o coś spytać. Serwer jest podpięty do amxbans ? (Muszę wiedzieć, bo są 2 drogi dodawania adminów w zależności od tego).

Co do rs'ów to jeżeli masz już wgrany plugin i chcesz je tylko zmienić to należy nowe dźwięki wgrać na ftp i podmienić ścieżkę starych na nowe w pliku konfiguracyjnym pluginu.

giphy.gif

Opublikowano

Amxbans ma bardzo prosty interface, po prostu się zaloguj i dasz sobie radę.

Dobrze by było gdybyś dowiedział się przy okazji która flaga daje jakie uprawnienia i jeżeli na serwerze jest Vip etc. to jaka flaga za niego odpowiada.

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...