Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to są artefaky? Karta się przegrzewa ?

paw77

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chodzi mi  o te kolory na ścianie :/ normalne to napewno nie jest

powiedz moze co to za gra bo na darkorbit to to nie wyglada

Napisałem coś sensownego lub Ci pomogłem?

Zostaw like

Opublikowano

Dziwne troszkę wiesz? Bo na fifie 15 na poczatku jak piłkarze byli w tym tunelu to były takie plamki też,a ogólnie to normalne jeśli temperatura karty wynosi 74 stopni?

Opublikowano

Nom trochę nie normalne, że 74 stopnie. Wyczyść komputer, nałóż pastę termoprzewodzącą na grafike to może to zbije trochę temperature. :)

Opublikowano

Dzięki za rady ;) tylko,że ja mam lapka lenovo y580 i słyszałem,że jest taki spray żeby się nie przegrzewał

Ogólnie tak temperatura jest 68 stopni do 74 :/

Tu jest temperatura :/

post-583867-0-25072600-1437042897_thumb.jpeg

Opublikowano

Przeczysc go i kup podstawke chlodzaca ale jak jest slaby procek to nic ci nie da ;d

Napisałem coś sensownego lub Ci pomogłem?

Zostaw like

Opublikowano

Przeczysc go i kup podstawke chlodzaca ale jak jest slaby procek to nic ci nie da ;d

właśnie o to chodzi,że mam procek dobry ^^ Intel Core i7

może to być powodem mało miejsca na dysku ? ogółem to korzystam z systemu win7 32 bit i dowiedziałem się,że moge przerzucić się na 64 biitowy bo mój procek korzysta też z tego systemu, może tak być,że to przez ten system 64 bitowy tak wzrasta temperatura?

Opublikowano

zdmuchnąłem z tego wiatraka ile kurzu poszło i włączyłem w programie energy management usuwanie kurzu z wiatra,póżniej wyczyściłem sobie dysk © przywróciłem sobie 6 gb miejsca trochę już lepiej bo temperatura jest teraz tak 55-57 ale nie wiem jak podczas grania będzie

Opublikowano

Taka jest poprostu tekstura widzocznie na tej mapie. To nie są artefakty.

najbardziej mnie przeraża wzrost temperatury karty,a pożniej opada :/

Opublikowano

Temperatura karty również zależy od temperatury w pokoju. Im większa temp w pokoju tym większa na karcie. Kup podstawkę chłodząca i jeżeli wtedy karta będzie się przegrzewać to będzie niemały problem.

Opublikowano

Temperatura karty również zależy od temperatury w pokoju. Im większa temp w pokoju tym większa na karcie. Kup podstawkę chłodząca i jeżeli wtedy karta będzie się przegrzewać to będzie niemały problem.

Właśnie ja mam wszystko wbudowane w laptopie wiatrak i spuszcza te powietrze na zewnątrz ale I tak tam pewnie jest dużo kurzu

Opublikowano

Nie chodzi mi o wiatrak. Tylko o PODSTAWKE CHŁODZĄCĄ. Dla przykładu coś takiego - http://www.mediaexpert.pl/podstawki-chlodzace/podstawka-chlodzaca-esperanza-ea144,id-330993?gclid=CLrd0tqf6MYCFUr2cgodDdADoA&gclsrc=aw.ds. Kup np taką podstawke wyczyść z kurzu i nie powinna Ci sie przegrzewać. 

Pozatym w furmarku karty dostają ogromny wpierdol. W grach nigdy nie będzie miała takiego wykorzystawania karta. Pobierz program MSI Afterburner(odczytywanie temperatur) włącz tego cs'a 1.6 lub inną grę pograj pół godziny, godzine i pokaż screena z msi afterburner. Naprawde poczytaj o furmarku i większosć Ci powie, że furmark niepotrzebnie obciąża karty w żadnej grze Ci tak nie obciąży karty jak w furmarku.

Opublikowano

Nie chodzi mi o wiatrak. Tylko o PODSTAWKE CHŁODZĄCĄ. Dla przykładu coś takiego - http://www.mediaexpert.pl/podstawki-chlodzace/podstawka-chlodzaca-esperanza-ea144,id-330993?gclid=CLrd0tqf6MYCFUr2cgodDdADoA&gclsrc=aw.ds. Kup np taką podstawke wyczyść z kurzu i nie powinna Ci sie przegrzewać. 

Pozatym w furmarku karty dostają ogromny wpierdol. W grach nigdy nie będzie miała takiego wykorzystawania karta. Pobierz program MSI Afterburner(odczytywanie temperatur) włącz tego cs'a 1.6 lub inną grę pograj pół godziny, godzine i pokaż screena z msi afterburner. Naprawde poczytaj o furmarku i większosć Ci powie, że furmark niepotrzebnie obciąża karty w żadnej grze Ci tak nie obciąży karty jak w furmarku.

Zobacz teraz :( ?

post-583867-0-67169600-1437496659_thumb.png

Opublikowano

Człowieku gdzie Ty widzisz tutaj artefakty? Tutaj nie ma żadnych artefaktów. Temperatura karty graficznej wynosi 54 stopnie. Jest to dobra temperatura dla karty. Furmark ją tak obciążał, że nie wyrabiała i miała 75 stopni czy tam ile. NIE MASZ ŻADNYCH PROBLEMÓW Z KARTĄ GRAFICZNĄ.

Opublikowano

Przypatrzałeś się dobrze? Moge Ci też z fify 15 pokazać jakies dziwne w tekstury koło trybun w odcieniach takie kolory fioletowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...