Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy minecraft rzeczywiście stracił grywalność?

YoungGod

Zagrałbyś na nowym porządnym serwerze ?  

36 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrałbyś na nowym porządnym serwerze ?

2. 2. Czy śledzisz dział publikacji serwerów na mpcforum i oczekujesz na fajny serwer ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chodzą pogłoski, że w minecrafta już nikt nie gra i nie opłaca się robić serwerów bo będą stały puste. Ale czy to jest prawda ?

Czy większość tych opinii o pustych serwerach nie jest wystawiana przez amatorów, którzy wgrywają gotową paczkę pluginów na serwer i oczekują graczy ?

Ostatnio modny też się stał stereotyp gracza minecrafta, mianowicie każdy kto gra to jest "niedorozwiniętym 8 latkiem który nie potrafi pisać". Przez ten stereotyp dużo ludzi twierdzi, że nie gra już w tą grę, tylko po to aby nie byś wyśmianym na forum, teamspeaku, przez kolegów itp itd. A tak naprawdę taka osoba co innego mówi i co innego robi.

Nikt niby nie gra a nowe książki w księgarniach o minecraftcie wychodzą, istnieją serwery które posiadają kilkaset graczy i jestem przekonany, że ci gracze chętnie by zaczęli od nowa na innym PORZĄDNYM serwerze.

Proszę o oddanie szczerego głosu w ankiecie.

Opublikowano

Kolejny bezsensowny i milionowy post tego samego tematu, widać już nie kopiujecie serwerów ale także i tematy, pytając 100 razy o to samo -.-

Nie, nie traci gramy na singlu, przeszukaj forum a znajdziesz czemu i ile nas gra na własnym domowym serwerze niż na serwerach

TEMAT

Opublikowano

Nie wiem czy zauważyłeś róznice ale ten temat jest inny.

Nie ma tu pytania czy wrócisz do gry, ani czy zagrasz na super nowoczesnym serwerze z nowościami których nie potrafie stworzyć.

Ten temat nie jest bezsensowny. Bezsensowny to może być twój pusty serwer, który ci nie wyszedł i teraz plujesz jadem w dziale minecrafta, żeby poczuć się lepiej.

Opublikowano

Zgadzam się z użytkownikiem wyżej. Multum tematów tego typu już było, a odpowiedzi zawsze te same. Nie gram w Minecrafta od bardzo dawna i raczej już do niego nie wrócę ze względu na zbytnie jego rozbudowanie ( to tylko moja opinia, po prostu nie podoba mi się obecny Minecraft ) i zbyt duża liczba serwerów hardcore i PVP ( chociaż ostatnio nie spoglądałem na to jakie serwery są na topie, więc mogę się mylić, ale wątpię, żeby wróciły stare dobre FreeBuild'y ). Co do stereotypów to one zawsze będą i nie każdy jest prawdą, to można porównać to wielu rzeczy, w Rosji nie każdy chodzi z karabinem pod pachą, a w Polsce nie każdy dzieciak to dres, ale wiadomo, ludzie jakby nie mieli o czym rozmawiać to by zwariowali, więc co jakiś czas trzeba wypuścić plotkę, która zyska rozgłos w Internecie, a po czasie stanie się stereotypem. Taka moja opinia.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

1. Tam jest pytanie czy wrócisz do gry. A ja pytam obecnych graczy, czy zagra na nowym serwerze czy zostaje przy graniu na starym.

2. Tu jest pytanie czemu gra mniej osób. A ja nie twierdze, że gra mniej osób tylko pytam czy jest tak faktycznie czy to tylko plotki i ukrywanie się aby nie być ocenianym z góry przez stereotyp gracza mc.

3. To samo co w 1, tylko jeszcze głupsze pytanie, bo dzieciak ma wizje nowoczesnego serwera którego nie potrafi zrobić.

Skończ spamować, bo nie ogarniasz tematu. Nie chciałbym już widzieć tutaj twoich nic nie wnoszących postów. Dziękuje.

Opublikowano

To nie grajcie na serverach z dziecmi, taka jest prawda, zagrajcie na singlu jak wam nie pasuje.

A jak masz zacząć robić server na 30 slotów w 3 osoby jeszcze średnio doświadczone bez serverowni to ja podziękuje.

1RkW7od.png

Opublikowano

Ten stereotyp jest już od dawna i wziął się znikąd. Wystarczy wejść na pierwszy lepszy serwer, który oferuje powyżej 100 slotów żeby zobaczyć czat, na którym jest pełno "hcesz", "muj". Obecnie bez reklamy "jutuberów" serwer zazwyczaj stoi pusty bo to oni wywierają presję na swoich odbiorcach, którzy nie chcę być od nich gorsi przykładem jest obecnie panujący hype na CS:GO, który został zapoczątkowany przez bożyszczy nastolatek pokroju Reziego czy Pingwina. Co do serwera to jestem sceptycznie nastawiony. Jesteś kolejną osobą, która się pyta: "Czy zagracie?" prawda jest taka, że 90% takich projektów kończy się właśnie na temacie na forum więc jeżeli Ty też masz taki zapał to sobie odpuść bo nie warto.

A jak masz zacząć robić server na 30 slotów w 3 osoby jeszcze średnio doświadczone bez serverowni to ja podziękuje.

Nie wiem jak Ty, ale ja wolę taki 30 slotowy serwer, gdzie będzie panować o wiele lepsza atmosfera niż na tych serwerowniach z "autorskimi" pluginami, które nikogo nie obchodzą bo w większości przypadków okazuje się, że są to skrypty albo zamienniki czegoś co już istnieje, ale "autorskie" i gorzej zoptymalizowane. Dodatkowo na tych "wielkich" serwerach jest właśnie o wiele więcej osób potwierdzających stereotypy o graczach Minecrafta.

Opublikowano

Jesteś kolejną osobą, która się pyta: "Czy zagracie?" prawda jest taka, że 90% takich projektów kończy się właśnie na temacie na forum więc jeżeli Ty też masz taki zapał to sobie odpuść bo nie warto.

@Ingus

Tu nie chodzi o to czy zagracie, tylko jestem ciekawy jak wiele osób śledzi mpcforum w poszukiwani serwerów, z ankiety wynika, że niewiele i reklama tutaj jest bardzo słaba.

Ja już posiadałem kilka lat temu 3 serwery, w tym jeden top na listach beż żadnej reklamy. Było to od 20 do 50 slotów. Serwer zawsze w dzień stał pełny. Nawet wtedy były dzieci, które pisały z takimi błędami ale jakoś w tamtych czasach nie było o tym tak głośno.

Obecnie mój zapał nie kończy się na forum :) Pracuję nad serwerem już trzeci miesiąc i martwią mnie te plotki, że nawet nikt nie zajrzy sprawdzić serwera. Nigdy nic nie reklamowałem a zawsze było oblegane i się zastanawiam czy teraz bez reklamy rzeczywiście nic nie zyskam. Jedyna reklama na jaką mogę sobie pozwolić to na swoim TeamSpeaku na którym jest kilkaset osób :)

Liczę na to, że niebawem gdy opublikuje serwer na mpcforum to chociaż z 50 osób na niego zajrzy :)

Opublikowano

Ten stereotyp jest już od dawna i wziął się znikąd. Wystarczy wejść na pierwszy lepszy serwer, który oferuje powyżej 100 slotów żeby zobaczyć czat, na którym jest pełno "hcesz", "muj". Obecnie bez reklamy "jutuberów" serwer zazwyczaj stoi pusty bo to oni wywierają presję na swoich odbiorcach, którzy nie chcę być od nich gorsi przykładem jest obecnie panujący hype na CS:GO, który został zapoczątkowany przez bożyszczy nastolatek pokroju Reziego czy Pingwina. Co do serwera to jestem sceptycznie nastawiony. Jesteś kolejną osobą, która się pyta: "Czy zagracie?" prawda jest taka, że 90% takich projektów kończy się właśnie na temacie na forum więc jeżeli Ty też masz taki zapał to sobie odpuść bo nie warto.

Nie wiem jak Ty, ale ja wolę taki 30 slotowy serwer, gdzie będzie panować o wiele lepsza atmosfera niż na tych serwerowniach z "autorskimi" pluginami, które nikogo nie obchodzą bo w większości przypadków okazuje się, że są to skrypty albo zamienniki czegoś co już istnieje, ale "autorskie" i gorzej zoptymalizowane. Dodatkowo na tych "wielkich" serwerach jest właśnie o wiele więcej osób potwierdzających stereotypy o graczach Minecrafta.

Tylko że mi chodziło o takie servery 30 slotowe gdzie administraorami są dzieci które sam wiesz co robią.

I oczywiście że lepsze są servery z kameralną atmosferą :)

Sam kiedyś taki miałem.

@Ingus

­

1RkW7od.png

Opublikowano

Zgadzam się z użytkownikiem wyżej. Multum tematów tego typu już było, a odpowiedzi zawsze te same. Nie gram w Minecrafta od bardzo dawna i raczej już do niego nie wrócę ze względu na zbytnie jego rozbudowanie ( to tylko moja opinia, po prostu nie podoba mi się obecny Minecraft ) i zbyt duża liczba serwerów hardcore i PVP ( chociaż ostatnio nie spoglądałem na to jakie serwery są na topie, więc mogę się mylić, ale wątpię, żeby wróciły stare dobre FreeBuild'y ). Co do stereotypów to one zawsze będą i nie każdy jest prawdą, to można porównać to wielu rzeczy, w Rosji nie każdy chodzi z karabinem pod pachą, a w Polsce nie każdy dzieciak to dres, ale wiadomo, ludzie jakby nie mieli o czym rozmawiać to by zwariowali, więc co jakiś czas trzeba wypuścić plotkę, która zyska rozgłos w Internecie, a po czasie stanie się stereotypem. Taka moja opinia.

Z tymi Ruskami to bym polemizował...

@topic

Ja śledzę, nawet mam swoje dwa :P

Opublikowano

Ja mam naprzemian jak znudzi mi się multi to gram na singlu jak singiel to multi :P

6jnc40.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...