Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS/VM] Age of Gantia - Autorski System #Craftingowy Smith

Thorin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

image.png

8027714322254071291705.png

Witam, przedstawiam wam dziś autorski System Craftingowy, którego nazwałem "Craftingowy Smith".

image.png

Na początek by móc zacząć wytworzyć specjalny przedmiot trzeba wybrać interesującą nas kategorię.

image.png

W kategorii pierwszej oznaczonej ikoną "Kozikami" znajdziemy tylko i wyłącznie możliwe (specjalne) bronie do wytworzenia.

Na naszym serwerze będą np. specjalne bronie ze śr.

W kategorii drugiej oznaczonej symbolem "Hełmem Mistrza Wojny" znajdziemy tylko i wyłącznie możliwe (specjalne) 

zbroje, hełmy, biżuterie itp. do wytworzenia.

Na naszym serwerze będą to np. sety do pve.

W kategorii trzeciej oznaczonej symbolem "Pokrzywy" znajdziemy tylko i wyłącznie możliwe (specjalne)

mikstury wspomagające do wytworzenia.

Na naszym serwerze będą to np. Rosy.

W kategorii czwartej oznaczonej symbolem "Amuletu Orka" znajdziemy tylko i wyłącznie możliwe (specjalne)

pozostałości czyli same różne przedmioty.

image.png

Następnie po wybraniu danej kategorii musimy wybrać interesujący nas przedmiot.

Gdy już natomiast wybierzemy dany przedmiot podświetli się kolorem zielonym.

image.png

W danej kategorii aktualnie są dwa udostępnione sloty, gdzie możemy swobodnie je zmieniać.

image.png

Nie będą one pojawiać się, lecz tylko wtedy gdy pierwsza strona zostanie zapełniona.

image.png

Po wybraniu danego przedmiotu z prawej strony gui wyświetli nam się komunikat.

image.png

Po czym automatycznie wyświetlają nam się w odpowiednich okienkach przedmioty, które

musimy posiadać by dany przedmiot wytworzyć

image.png

Jeśli chcecie się dowiedzieć skąd dane przedmioty zdobyć udajecie się do naszej (budującej) się wikipedii serwera.

1EPZ6G.gif

Opublikowano

zaskakujecie mnie

czekam na serwer roku :)

@Edit

ikonki podziału na kategorie lepiej zrobić autorskie będą się wtedy lepiej prezentowały

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Nie no super. Teraz tylko czekać na otwarcie serwera. Mam nadzieje że będzie online jeszcze w te wakacje ;)

1

2

3

Opublikowano

­

Tego nie robił gumiś.

Jasne. ^_^

Ogólnie fajnie się prezentuje, ale jak dla mnie zbędny bajer do ogłupiania ludzi.

Opublikowano

Nie widze w tym systemie nic ciekawego. Wydaje mi sie, ze to nie bedzie cos zajebistego tylko moim zdaniem podchodzi to pod utrudnienie gry. Slabo. Nie komentujcie, abym zrobil cos lepszego bo to nie moje klimaty. Temat zostal zrobiny wiec jest poddany krytyce lub zachwyceniu.

znajdziemy tylko i wyłącznie możliwe (specjalne) pozostałości czyli same różne przedmioty.

wtf?

Opublikowano

Nie widze w tym systemie nic ciekawego. Wydaje mi sie, ze to nie bedzie cos zajebistego tylko moim zdaniem podchodzi to pod utrudnienie gry. Slabo. Nie komentujcie, abym zrobil cos lepszego bo to nie moje klimaty. Temat zostal zrobiny wiec jest poddany krytyce lub zachwyceniu.

znajdziemy tylko i wyłącznie możliwe (specjalne) pozostałości czyli same różne przedmioty.

wtf?

Różne specjalne przedmioty czego tu nie rozumiesz?

To zastepuje cube (czyli standardowy crafting). Dla nas jest to bardzo przydatne.

1EPZ6G.gif

Opublikowano

zaskakujecie mnie

czekam na serwer roku :)

@Edit

ikonki podziału na kategorie lepiej zrobić autorskie będą się wtedy lepiej prezentowały

Jak ogarnę coś dopasowującego się do gui to czemu nie.

1EPZ6G.gif

Opublikowano

Jak wygląda itemek z size 2 w "Twój wybrany przedmiot to:"? ;)

Masz tu pokazany itemek z size 3

image.png

Opublikowano

Chętnie zobaczę jak to będzie działało w praktyce. <3 
Można śmiało powiedzieć, że chłopaki pracują nad różnymi systemami/dodatkami i widać to tutaj jak i na serwerowym forum/fb. Dzisiaj wpadł już kolejny, nowy pomysł na fanpage.
Z własnego doświadczenia wiem, że ciężko teraz poświęcić więcej czasu na jeden serwer i być pewnym, że pogramy na nim dłużej, bez rozczarowania, kiedy połowa super zapowiadanych mianem "hit roku" kończy się kilka godzin po starcie...jednak czasem znajdą się perełki wśród naciągaczy ;) Mam nadzieję, że reszta stwierdzi podobnie i nie rozczaruję się później jak to ostatnio bywa praktycznie z każdym podejściem. Oby to był taki serwer który wkur... tych wszystkich naciągaczy, że im klientela odpadła...albo zostaną sami łatwowierni :unsure:

..a krytyka? krytyka zawsze się znajdzie...szczególnie w społeczności gdzie jest rywalizacja o graczy. ;)

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Z racją, iż wiele osób nie zrozumiało na czym polega system -> tyczy się to wiadomości, które do mnie trafiają na forum.

A więc przedmioty przedstawione na filmie oraz ss'ach nie są do wytworzenia w rzeczywistości.. Są to itemy tylko i wyłącznie dla pokazu.

Handlarze, kupno broni itd jest bez zmian -> Wszystkie przedmioty ukazujące się na filmie oraz ss'ach są przykładowe będą tam inne przedmioty.

Nie będzie sztabek, broni itp..

Przy okazji Reff.

1EPZ6G.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...