Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ban po 1 reporcie?

Elfinonnn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnimi czasy zapodałem xenobota mojemu kuzynowi, któremu nie chciało się robić tasków, więc stawiał bota na tarantulach. Pewnego dnia ktos go na tym nakrył i wysłał reporta do cipsoftu. Moję pytanie brzmi. Czy od tego jednego reporta może poleciec ban? Jakie będzie cipsoft oprócz reporta mieć dowody że bocił? I druga sprawa. Pewnego dnia pogroziłem koledze który miał wszedzie w thais cassino boty, że postawie boty na jego kasynie, by wybloczyć mu zyski. Ten człowiek miał cytat tego co napisałem, i złozył reporta. Czy dostane bana mimo, iz tego nie zrobiłem? 

lil-pump-gif-4.gif

Opublikowano

1. Skąd mamy wiedzieć? Tylko cipsoft to wie.

Statystycznie xD To pytanie głownie było do osób którym się taka sytuacja przytrafiła.

lil-pump-gif-4.gif

Opublikowano

Statystycznie xD To pytanie głownie było do osób którym się taka sytuacja przytrafiła.

Ale nigdy nie wiesz ile ludzi Cie zreportuje, niektórym się nudzi i reportują każdego w depo.

Odnośnie bana - według mnie nie ma co się sugerować raportami.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Odnośnie bana - według mnie nie ma co się sugerować raportami.

Tzn? Przecież bany dostaję się za raporty

lil-pump-gif-4.gif

Opublikowano

Tzn? Przecież bany dostaję się za raporty

ja myślałem, że za bota.

Przecież każdy mógł by sobie zrobić 100 mc i kogoś zreportować bo stał w depo. I dostał by wtedy bana ?

Opublikowano

ja myślałem, że za bota.

Więc jeżeli on napisze na mnie reporta za bota, ale nie ma jakis dowodów, to czy cipsoft jest w stanie jakoś mi udowodnić, że bociłem? Czy powinienem na razie spasować z używaniem bota na tym koncie?

lil-pump-gif-4.gif

Opublikowano

Więc jeżeli on napisze na mnie reporta za bota, ale nie ma jakis dowodów, to czy cipsoft jest w stanie jakoś mi udowodnić, że bociłem? Czy powinienem na razie spasować z używaniem bota na tym koncie?

Jezeli bociłeś i wykryją to, to dostaniesz bana, więc wychodzi na jedno i to samo.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Jezeli bociłeś i wykryją to, to dostaniesz bana, więc wychodzi na jedno i to samo.

Ale jak mi udowodnią że bociłem. Bot zostawia jakiś ślad, który potem znajdują?

lil-pump-gif-4.gif

Opublikowano

Ale jak mi udowodnią że bociłem. Bot zostawia jakiś ślad, który potem znajdują?

Nie muszą Ci niczego udowadniać, konto należy do cipsoft i zawsze mają prawo zbanować bez podania przyczyny.

Bota można rozpoznać po wielu czynnikach, np: Te same delaye, te same kratki po których chodzisz, akcje które normalnie player nie może wykonać (atakowanie moba który ledwo się pojawił na ekranie).

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Nie muszą Ci niczego udowadniać, konto należy do cipsoft i zawsze mają prawo zbanować bez podania przyczyny.

Bota można rozpoznać po wielu czynnikach, np: Te same delaye, te same kratki po których chodzisz, akcje które normalnie player nie może wykonać (atakowanie moba który ledwo się pojawił na ekranie).

Skoro twierdzisz, że mają prawo banować bez podania przyczyny, w czym jak dla mnie nie masz kompletnie racji, to firma cipsoft musiała upaść już na prawdę nisko ;) Ale tak jak powiedziałem przyczyna musi być podana.

lil-pump-gif-4.gif

Opublikowano

Skoro twierdzisz, że mają prawo banować bez podania przyczyny, w czym jak dla mnie nie masz kompletnie racji, to firma cipsoft musiała upaść już na prawdę nisko ;) Ale tak jak powiedziałem przyczyna musi być podana.

1. W każdej grze tak jest

2. Jeżeli mi nie wierzysz to przeczytaj regulamin (jeszcze raz się powtarzam, w każdej grze tak jest)

3. Przyczyna nie musi być podana, jednak jeżeli dostałeś bana za botting to wysyłają maila, że zostałeś zbanowany za programy trzecie.

Odnośnie postaci - są one własnością Cipsoft, nie twoją, także mogą robić z tym cokolwiek zechcą.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

1. Osobiście myślę, że nie dostanie bana. Cipsoft banuje po masowych reportach ( setki ), jak by mieli banować każdego po jednym - nie byłoby botów, zatem mniej graczy i mniej zarobiony przez Cipsoft pieniędzy.

2. Nie ma takiej możliwości.

Opublikowano

1. Osobiście myślę, że nie dostanie bana. Cipsoft banuje po masowych reportach ( setki ), jak by mieli banować każdego po jednym - nie byłoby botów, zatem mniej graczy i mniej zarobiony przez Cipsoft pieniędzy.

2. Nie ma takiej możliwości.

Są 2 opcje, unikniesz bana i dalej bedziesz jechał na czysto, albo dostaniesz bana przy nastepnym ban wave

Dziękuje w takim razie wszystkim! Pozdrawiam serdecznie!

lil-pump-gif-4.gif

Opublikowano

Jeszcze ja sie wypowiem. Raz na warze przegralismy bitkę i kiedy wszyscy zbiegli do pz przyleciały brazole i zaczeli nam cisnąć ze w pz siedzimy itp. Ktoś tam od nas dobrze repostował i wyprowadził typeczka z równowagi. Ten zaczął pizgac jakimis ostrymi hasełkami i coś tam palnął, słowa wyrwane z kontekstu "smoke weed". Wtedy bodajże w 15 dalismy mu reporta za drugs coś tam. Następnego dnia miałem statement processing a za 3 dni typeczek dostał deleta :D 382~ ed.

Czasem lepiej ugryźć się w język i nie dac ponieść się emocją.

Reporty za takie coś działają.

Opublikowano

Jeszcze ja sie wypowiem. Raz na warze przegralismy bitkę i kiedy wszyscy zbiegli do pz przyleciały brazole i zaczeli nam cisnąć ze w pz siedzimy itp. Ktoś tam od nas dobrze repostował i wyprowadził typeczka z równowagi. Ten zaczął pizgac jakimis ostrymi hasełkami i coś tam palnął, słowa wyrwane z kontekstu "smoke weed". Wtedy bodajże w 15 dalismy mu reporta za drugs coś tam. Następnego dnia miałem statement processing a za 3 dni typeczek dostał deleta :D 382~ ed.

Czasem lepiej ugryźć się w język i nie dac ponieść się emocją.

Reporty za takie coś działają.

Prędzej dostał bana rzeczywiście za bota, niżeli za słowa.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

To co, flame nie jest karany deletem? Oczywiście że jest.

lil-pump-gif-4.gif

Opublikowano

To co, flame nie jest karany deletem? Oczywiście że jest.

Jest karane, ale nie od słów typu "smoke weed", "drugs", bez przesady.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Jest karane, ale nie od słów typu "smoke weed", "drugs", bez przesady.

Nie spojrzałem na to, że on tylko takich słów używał, moja wina :)

lil-pump-gif-4.gif

Opublikowano

Być moze, ale zauważ że napisalem smoke weed wyrwane z kontekstu. Nie pamietam dokladnie tego zdania a nie chce tez kolorowac.

Opublikowano

hahaha, są za takie słowa bany, ale to na dni, ewentualnie miesiąc. Na pewno nie skutkuje takie coś deletem... No bez przesady. Dostał tam 15+ reportów, to CipSoft musiał go tam sprawdzić, jeżeli pisał takie coś to dostał bana na 7 dni pewno, ale nie delete - na pewno nie !

Opublikowano

hahaha, są za takie słowa bany, ale to na dni, ewentualnie miesiąc. Na pewno nie skutkuje takie coś deletem... No bez przesady. Dostał tam 15+ reportów, to CipSoft musiał go tam sprawdzić, jeżeli pisał takie coś to dostał bana na 7 dni pewno, ale nie delete - na pewno nie !

Dopiero za 3-cim razem jest delete

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...