Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zły balans, losowość czy może p2w ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No k***a już powoli mnie to w*****a co mecz dostaje ludzi którzy majazmieniony wygląd kart, złote karty no i legendarki.

http://screenshooter.net/101737208/xtexkbt

http://screenshooter.net/101737208/vyuqbrj

http://screenshooter.net/101737208/dmdytet

http://screenshooter.net/101737208/bwflwcq

http://screenshooter.net/101737208/yecrfge

jest na to wytłumaczenie ?

Jestem początkujący gram od tygodnia no i co to ma być ?!

Opublikowano

Ogólnie od dawna było wiadome, że dobieranie przeciwników jest wręcz c*****e

Niestety nic na to nie poradzisz

Raz na jakiś czas może trafi ci się jakiś bob

Nie ma mowy tutaj o p2w, ponieważ bez wydawania hajsu w tą grę możesz wiele osiągnąć

PS.

Jeśli jesteś początkujący to oglądaj jakieś streamy z HS'a, szukaj youtuberów i ucz się od nich

ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0

AMD FX-8320E EIGHT CORE 3.5GHZ

SAPPHIRE RADEON 7850 HD

CRUCIAL BALLISTIX ELITE 2x8 GB DDR4

WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT

Opublikowano

Grasz zwykłe gry i się dziwisz że dobiera ci dobrych przeciwników? Jesteś idiotą albo nie wiesz co to jest ranked. Jeżeli chcesz grać z przeciwnikami na swoim poziomie to graj rankedy.

Opublikowano

@Win254
Rankedy nie zawsze są lepsze. Ile ja to razy spotkałem złotego bohatera na 20 ranku? 
Chszonszcz­, pozostaje Ci tylko grać i zbierać karty byś mógł stawić czoło takim przeciwnikom jak na zdjęciach.

Opublikowano

Granie na 20 randze to strzał w kolano (wydaje mi się, że w niej jesteś jak grasz dopiero tydzień), tam jest najwięcej botów którzy farmią golda na takich ludziach jak Ty z deckami kosztującymi kilka tysięcy pyłu najczęściej.

Niestety nic z tym nie zrobisz, wszystko wina Blizzarda.

Dodatki które kosztują po 120 zł, które można zrobić (nie licząc heroiców) w kilka godzin.

Tylko 10 golda za 3 wygrane

~10 minut jedna gra * 30 gier WYGRANYCH + doliczyć 10 które przegrasz ~na oko~ to 400 minut siedzenia w grze (6h i 40 minut) dla:

- Jednego pakietu

- Część golda do skrzydła dodatku (7 dni trzeba siedzieć po 7h dziennie żeby dostać jedno skrzydło)

- Większa część golda do zagrania na Arenie.

Dodatkowo, zadania które najczęściej są za 40g, rzadziej za 60, i bardzo rzadko za 100 (raz miałem w ostatnich 5 miesiącach).

Gra jest P2W do bólu, ale to zrozumiałe - w końcu to TCG. 

Dlatego nie miej pretensji do ludzi którym się nie chce wydawać 35 euro na dodatek, albo siedzieć w grze 7h dziennie dla marnych 100g i wolą postawić boty żeby za nich grały. 

518831445005751729602.png

Opublikowano

Jak ktoś uważa, że ta gra to P2W to jest chyba upośledzony.

Sam nie maniacze w HS'a, wykonuje codzienne questy do tego zagram może z 6 gier i tyle. Gram może od stycznia, a mam całe Naxramas, całe Black Rock, do tego sporo kart z aren. Legendarek za dużo nie mam może 3 albo 4 prócz Przygód.

Początki są bardzo trudne i potrzeba cierpliwości, ale nie zniechęcaj się za ok. miesiąc gra zacznie sprawiać więcej przyjemności.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

sam jesteś c*****y pokaż lepiej deck znasz znaczenie słowa P2W? odpowiedź jest prosta ci ludzie z którymi grałeś grają już trochę zdobyli dobre karty sam otworzyłem z 10 pakietów trafiłem w nich 3 legi więc źle nie jest 

Opublikowano

Jak ktoś uważa, że ta gra to P2W to jest chyba upośledzony.

Sam nie maniacze w HS'a, wykonuje codzienne questy do tego zagram może z 6 gier i tyle. Gram może od stycznia, a mam całe Naxramas, całe Black Rock, do tego sporo kart z aren. Legendarek za dużo nie mam może 3 albo 4 prócz Przygód.

Początki są bardzo trudne i potrzeba cierpliwości, ale nie zniechęcaj się za ok. miesiąc gra zacznie sprawiać więcej przyjemności.

To powiedz mi idioto jak to nie jest gra P2W jeżeli:

- Płacąc zdobywamy karty SZYBCIEJ i wygrywamy WIĘCEJ, bo mamy WIĘKSZE możliwości.

- Płacąc mamy odblokowane przygody SZYBCIEJ i dostajemy WIĘCEJ kart dzięki którym możemy złożyć LEPSZE decki.

Masz 20 lat, może czas się doinformować zanim kogoś obrazisz nie mając racji?

Jeżeli płacąc mamy możliwość zrobienia czegoś SZYBCIEJ / LEPIEJ / ŁATWIEJ w przeciwieństwie do kogoś kto NIE PŁACI to gra jest P2W. 

Nie pozdrawiam.

Opublikowano

- Płacąc zdobywamy karty SZYBCIEJ i wygrywamy WIĘCEJ, bo mamy WIĘKSZE możliwości.

- Płacąc mamy odblokowane przygody SZYBCIEJ i dostajemy WIĘCEJ kart dzięki którym możemy złożyć LEPSZE decki.

Jeżeli płacąc mamy możliwość zrobienia czegoś SZYBCIEJ / LEPIEJ / ŁATWIEJ w przeciwieństwie do kogoś kto NIE PŁACI to gra jest P2W. 

Nie pozdrawiam.

Obrażanie nic wam nie da...

Zacznijmy od tego, że nie jest to gra p2w, to jest kwestia szczęścia w jakichś 80%, możesz mieć deck za 10 k pyłu - przegrasz z free deckiem, bo koleś gra dobrze + on dobiera lepsze karty - PROSTE. Specjalnie, bo kiedyś widziałem wiele takich tematów na forum battle netu, zrobiłem basic deck na którym wbiłem 9 rangę, więc proszę powiedz mi że ta gra jest p2w, wystarczył mi lekki deck na locku, gdzie nie zmarnowałem ani grosza i mam legendę... Pogódźcie się z tym że nie wszystkie gry są dla was ;)

I tak ogólnie rzecz biorąc, to ty powinieneś się nauczyć co oznacza p2w, jakieś 75% darmowych MMO ma ten system ale nie gry blizzarda i na pewno nie HS który opiera się na szczęściu i pierd*lonym myśleniu, to że ty płaczesz o to, że nie potrafisz zagrać odpowiedniej karty nie znaczy że inni również są przygłupami, a kolega, który zaczał temat, grasz tydzień dopiero więc nie rozumiem bulwersu w ogóle, normale nie wiem nawet czy mają jakiś system dobierania graczy, rankedy coś tam mają, poza tym zdobycie złotej legendy... 12 winów na arenie, lub szczęście... Proste, również nie pozdrawiam i przestańcie płakać jaki to blizzard jest niedobry, macie sporo innych karcianek, więc za przeproszeniem wypie*dalać.

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano

Ale prosze o spokoj i zachowanie kultury wypowiedzi, bo zaczne nagradzac warnami.

Nie zabraniam Wam dyskutować, ale robcie to w granicach zasad etyki. :)

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Nie pozdrawiam.

Nie wiem po co takie nerwy. 

Jeżeli mamy możliwość zrobienia czegoś szybciej/łatwiej jest to naszym dobrowolnym gestem, który wspomaga w tym wypadku Blizzarda, jednakże jeżeli mamy możliwość zdobycia czegoś JEDYNIE za prawdziwą gotówkę wtedy spotykamy się z określeniem p2w. 

Polecam po prostu grać, grać, grać jeśli giereczka się podoba, a z czasem legendy wpadną. Poszukaj również decków, które mogą się dobrze sprawdzić bez legend - są takie, jednak jasne, ciężko wygrać, bo muszą siąść dobre karty. I nie irytuj się na grę, nie opłaca się. 

Opublikowano

Nie pozdrawiam.

Wiesz idioto co to znaczy p2w? Powiedz mi czy mozesz kupic w HS klase bohatera która zadaje wiece obrażeń albo karty które są mocniejsze? Nie. P2W znaczy to ze mozesz kupić coś w sklepie co da Ci przewagę nad przeciwnikiem a tu nie ma czegoś takiego bo możesz te rzeczy mieć za darmo jak uzbierasz golda. Najpierw zapoznaj się z pojęciami a potem mów. Ja gram w HS 6 miesięcy nie wydałem a ni złotówki mam zrobione naxx, 1 skrzydkło BRM mam 8 legendarek (5 zrobionych 2 trafinona 1 z brm) i wszystko można zrobić nie wydając ani złotówki trzeba tylko poświęcić czas

Opublikowano

Wiesz idioto co to znaczy p2w? Powiedz mi czy mozesz kupic w HS klase bohatera która zadaje wiece obrażeń albo karty które są mocniejsze? Nie. P2W znaczy to ze mozesz kupić coś w sklepie co da Ci przewagę nad przeciwnikiem a tu nie ma czegoś takiego bo możesz te rzeczy mieć za darmo jak uzbierasz golda. Najpierw zapoznaj się z pojęciami a potem mów. Ja gram w HS 6 miesięcy nie wydałem a ni złotówki mam zrobione naxx, 1 skrzydkło BRM mam 8 legendarek (5 zrobionych 2 trafinona 1 z brm) i wszystko można zrobić nie wydając ani złotówki trzeba tylko poświęcić czas

P2W = Płać by wygrać

Nie mogę kupić "lepszego" bohatera.

"Mocne" karty można wziąć z pakietów.

Pakiety można zdobyć w sztuce jeden dziennie.

Daje to 5 kart na dzień typowemu Polskiemu graczowi.

Typowy gracz zza granicy w przeciwieństwie do typowego gracza z Polski może wydać powiedzmy 45 euro na 40 pakietów co daje jednorazowo 200 kart.

Nie ma P2W?

Typowy Kowalski w pierwszy dzień gry może mieć co najwyżej ~8 kart podstawowych oraz 2 karty rzadkie, no w porywach do 12 kart podstawowych i 3 rzadkich.

Typowy gracz z Europy w pierwszy dzień może kupić 40 pakietów co daje mu ~150 kart podstawowych, resztę sobie podziel na rzadkie, epickie oraz legendy.

Kto będzie miał lepszy deck po złożeniu z dostępnych kart?

Ten który zapłacił, czyli jest P2W.

Nie jest to typowe P2W, bo wszystko można zrobić bez wydatków. Tu masz rację w 100%.

Lecz to nie zmienia faktu, że jeżeli zapłacisz za kilkadziesiąt pakietów i złożysz jakiś deck z legendami, epikami które wylosowałeś z pakietów itd to jesteś w stanie WYGRAĆ (p2w - pay 2 WIN, win-wygrać) więcej gier niż Kowalski który ma deck z samych podstawowych kart.

Kowalski TEŻ MOŻE mieć te 40 pakietów, ale dopiero po 40 dniach (nie licząc questów), trochę długo co nie? A jeszcze sobie dolicz to, że przydałoby się odblokować przygody, chociażby 2 skrzydła Naxxa żeby mieć Loatheba. A najlepiej od razu do Mad Scientista + Zombie Chowa czyli 2800 golda czyli miesiąc farmienia. A ktoś inny zamiast farmić miesiąć dla 4 skrzydeł, może wysłać przelew i mieć to od razu.

P2W w tej grze jest specyficzny. Nie jest to jak w grach MMORPG.

Opublikowano

p2w aby wygrac trzeba placic tu kolego mozesz wszystko odblokowac za walute w grze to nie p2w tylko oszczedzanie czasu

nwm czy grales w dark orbit tam do pewnego poziomu dochodzisz i gra traci sens bo bez min 100 zl umierales na rzecz graczy wydajacym kase

w tej grze tego nie ma dokupisz ok masz szybciej to na co ja nazbieram potem tu bez wydania zl wygrasz mecze na kazdym poziomie

to lekki przejaw p2w a nie calosc p2w kolego pomysl i odpowiedz pozdrawiam

Opublikowano

nie wiem co sobie ludzie wyobrażają gra F2P musi mieć jakieś mikropłatności musi na siebie zarabiać a nie tracić 

Opublikowano

P2W = Płać by wygrać

Nie mogę kupić "lepszego" bohatera.

"Mocne" karty można wziąć z pakietów.

Pakiety można zdobyć w sztuce jeden dziennie.

Daje to 5 kart na dzień typowemu Polskiemu graczowi.

Typowy gracz zza granicy w przeciwieństwie do typowego gracza z Polski może wydać powiedzmy 45 euro na 40 pakietów co daje jednorazowo 200 kart.

Nie ma P2W?

Typowy Kowalski w pierwszy dzień gry może mieć co najwyżej ~8 kart podstawowych oraz 2 karty rzadkie, no w porywach do 12 kart podstawowych i 3 rzadkich.

Typowy gracz z Europy w pierwszy dzień może kupić 40 pakietów co daje mu ~150 kart podstawowych, resztę sobie podziel na rzadkie, epickie oraz legendy.

Kto będzie miał lepszy deck po złożeniu z dostępnych kart?

Ten który zapłacił, czyli jest P2W.

Nie jest to typowe P2W, bo wszystko można zrobić bez wydatków. Tu masz rację w 100%.

Lecz to nie zmienia faktu, że jeżeli zapłacisz za kilkadziesiąt pakietów i złożysz jakiś deck z legendami, epikami które wylosowałeś z pakietów itd to jesteś w stanie WYGRAĆ (p2w - pay 2 WIN, win-wygrać) więcej gier niż Kowalski który ma deck z samych podstawowych kart.

Kowalski TEŻ MOŻE mieć te 40 pakietów, ale dopiero po 40 dniach (nie licząc questów), trochę długo co nie? A jeszcze sobie dolicz to, że przydałoby się odblokować przygody, chociażby 2 skrzydła Naxxa żeby mieć Loatheba. A najlepiej od razu do Mad Scientista + Zombie Chowa czyli 2800 golda czyli miesiąc farmienia. A ktoś inny zamiast farmić miesiąć dla 4 skrzydeł, może wysłać przelew i mieć to od razu.

P2W w tej grze jest specyficzny. Nie jest to jak w grach MMORPG.

Ta gra była by P2W gdyby tych kart nie dało sie zdobyć w sposób darmowy,  a można :) Wieć HS nie jest p2w i koniec tematu

Opublikowano

Poza tym MKRR (popularny streamer Hearthstone`a) doszedł do Legendy, bez używania legend w deckach, a ponadto używał w nich tylko 1 epickiej karty. Także HS to nie jest p2w, tylko skill 50% szczęście 50%

1377531174-U173186.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...