Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor do 80zł

D4n100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podajcie mi jakiś monitor do 80 zł z allegro/olx. Wymagania:

1. Rozdzielczość 1280x1024 (4:3), ale może być wyższa

2. Wejście DVI-D, HDMI lub DisplayPort (pod gtx970 g1 gaming od gigabyte)

3. Czarna obudowa

4. Żadnych bad pixeli, wylanego ekranu, rys, pęknięć itp (rysy mogą być małe na obudowie). Po prostu ma działać.

Myślę, że wymagania nie są jakieś wygórowane, może być używany (a nawet musi, bo nowego w tej cenie nie da się znaleźć). Najlepiej kup teraz.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

@ ref

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

­Nie wiemy gdzie mieszkasz a mamy ci podać coś z olx? No powodzenia przyjacielu ;)

A poza tym powiedz, czy to będzie twój główny monitor, czy ma to być kineskopowy(sama mam i mogę ci za 20zł sprzedać ;)), czy płaski, ile cali?

btw. lepiej sobie dołóż i kup serio coś lepszego ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

­Nie wiemy gdzie mieszkasz a mamy ci podać coś z olx? No powodzenia przyjacielu ;)

A poza tym powiedz, czy to będzie twój główny monitor, czy ma to być kineskopowy(sama mam i mogę ci za 20zł sprzedać ;)), czy płaski, ile cali?

btw. lepiej sobie dołóż i kup serio coś lepszego ;)

Gliwice, trynek.

Mam budżet jakieś 1400 zł i za to muszę kupić monitor i grafe. Chciałbym gtx 780 ti lub gtx 970, kupię używkę z gwarancją bo taniej wyjdzie. Na monitor zostaje więc jakieś 50-200 zł. Jak będzie te 200 to wiadomo że płaski, 19 cali 16:9 hdmi itp. Jak 50 to też płaski ale jakiś 4:3, dvi, 1280x1024... Wszystko zależy od ceny i budżetu. Aktualnie mam 1050 zł, resztę dołoży mi rodzinka w najbliższym czasie.

I tak, ma to być główny monitor, ponieważ na inne nawet nie mam miejsca.

Opublikowano

Kupowanie starego monitora pogorszy komfort gry , z reguły najwyższe odświeżania sa 60 Hz dla natywnej.

Zresztą masz takie straszne wymagania co do szajsowatego sprzętu DVI, HDMI Display Port, w jakim świecie ty  żyjesz. Dla takich monitorów to głownie VGA.

Wyjdzie na to że mając bardzo dobry sprzęt najbardziej gównianym i psującym efekt będzie złom a nie monitor do gry.

Kup cokolwiek co znajdziesz w tej cenie skoro cię nie stać na coś lepszego albo uskładaj kasę bo za 300-400 zł na allegro bez problemu kupi monitory ok 19-21 cali Full HD .

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Kupowanie starego monitora pogorszy komfort gry , z reguły najwyższe odświeżania sa 60 Hz dla natywnej.

Zresztą masz takie straszne wymagania co do szajsowatego sprzętu DVI, HDMI Display Port, w jakim świecie ty żyjesz. Dla takich monitorów to głownie VGA.

Wyjdzie na to że mając bardzo dobry sprzęt najbardziej gównianym i psującym efekt będzie złom a nie monitor do gry.

Kup cokolwiek co znajdziesz w tej cenie skoro cię nie stać na coś lepszego albo uskładaj kasę bo za 300-400 zł na allegro bez problemu kupi monitory ok 19-21 cali Full HD .

Na tym forum jedyna odpowiedź którą otrzymuje osoba poszukująca pomocy brzmi "uzbieraj więcej, kup coś lepszego". W moim przypadku to jest maximum, bo zbierałem to od stycznia i żeby uzbierać tyle ile powinienem, czyli ok 2000 zł na nowy sprzęt muszę czekać do grudnia na święta. Ale i tak brakło by mi 300 zł...

Opublikowano

To kup byle badziewie LCD  i składaj od nowa kasę z trzy cztery-miesiące na coś lepszego zamiast odłożyć na porządny monitor który kupisz w ciągu miesiąca- dwóch bez wydawania kasy 

Wystarczy przeglądnąć oferty allegro po 20-30 zł i spokojnie wybrać 17-19 calowy jakikolwiek, wymagania swoje masz nie problem z 50 do 100 aukcji sobie poczytać by wybrać 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Podaj jeszcze resztę kompa, czy warto GTX970 kupić.

A co do moni tora to sorry ale za grafikę dajesz 1500zł, a zanudzi się ona pod tym monitorem, a tobie będzie się grać do .... no. Za 1000zł możesz mieć R9 290x 4GB GDDR5 512bit, nie jesteś zainteresowany Radeonem?

btw. często mówimy, żeby ktoś dołożył więcej kasy, bo często ludzie chcą czegoś na co ich nie stać ;) Nie zawsze, bo ja za grafikę na której GTA działa mi na praktycznie najwyższych w DX11 w FullHD dałem 480zł (używany R9 270x Sapphire po OC).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Radeony z góry odpadają, jestem ich przeciwnikiem.

Procek: i3-4130, ale do lutego będę miał i5-4160 albo coś takiego

Dysk: 1 TB seagate 7200 rpm

Grafika: brak, sprzedałem starego GTX 650 żeby dołożyć do czegoś lepszego

Zasilacz: Aerocool PGS VS-600 85+ 600W Bulk

Ram: 8 GB DDR3 1600 MHz CL8

Płyta główna: MSI B85-G43

Nie jestem fanem gry na fhd, moja rozdziałka 1280x1024 daje radę i nie musi być lepsza, chociaż 16:9 bym nie pogardził :P

Opublikowano

@ ref przed 24h bo potem raczej nie będzie mnie w domu do późna

Czy mój zasilacz da radę z Gigabyte GTX 780 Ti Windforce OC lub Asus GTX 980 STRIX OC EDITION ???

Opublikowano

@ ref

Opublikowano

@ ref

Opublikowano

Do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...