Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier, filmów i grafiki

Pba47

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Niedługo zaczynam studia informatyczne ze specjalizacją grafiki 3d oraz multimediów.

Specjalność wprowadza w zagadnienia z dziedziny multimediów, grafiki 2D i 3D, fotografii cyfrowej, nowoczesnych technik animacji, tworzenia gier oraz filmów. 

Chciałbym zainwestować w maszynę która potrafi podołać takim zadaniom.

Poza tym jestem graczem i szukam komputera do gier, więc chcę połączyć te dwie opcje.

Mam do przeznaczenia 3000-3500zł + 500 zł na monitor + 200zł na mysz + klawiatura.

Z informatyką nie miałem nic wspólnego podczas technikum więc mam trudności ze złożeniem sobie odpowiedniej maszyny która sprosta tym zadaniom. 

Co do gier to będę głównie grał w:

DayZ, Arma 2 ( DayZ mod ), H1Z1, Arma 3, PayDay 2, CS:GO, Euro Truck simulator 2.

Poza tym szukam dobrego monitora w cenie do 500zł plus myszkę i klawiaturę do gier.

Fajnie by było aby myszka miała programowalne przyciski, gdyż DayZ, Arma 2 i 3 mają wiele klawiszów do przypisania i nie wszystko mieści się na klawiaturze 

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Opublikowano

Bardziej mnie interesują wysokie FPS niż grafika, choć ta też jest plusem.

Ile kosztowałoby mnie 16gb Ram i jakie dałoby to efekty?

76561198030011137.png

Opublikowano

Dysk, który jest znacznie szybszy od zwykłego twardziela. Jest też mniejszych rozmiarów. Na takim twardzielu uruchomienie windowsa i odpalenie przeglądarki trwa jakieś 30-40 sekund, a z dyskiem SSD jakieś 7-8 sekund.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Jaką pojemność ma ten dysk i co można tam wgrać?

76561198030011137.png

Opublikowano

Ten co dałem wyżej ma 128GB .Zainstalujesz na nim system, grę, kilkanaście programów itd.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Co do karty graficznej w zestawie:

- niska kultura pracy pod obciążeniem
- zdecydowanie cena za wersję 4GB RAM.   |( chyba chodzi o zbyt wysoką cenę )

76561198030011137.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...