Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blokująca się kombinacja klawiszy

Desant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie wiem czy dobrze nazwałem temat, lecz nie wiem jak to nazwać inaczej.

Do rzeczy... 

W ciągu gry gdy np. użyje klawisza shift+w (sprint) a do tego dodam klawisz "D" biega fajnie w bok, lecz gdy chce to samo zrobić z 2 kierunkiem biegu, to automatycznie mi się wyłącza sprint, jak jak by te klawisze się kolidowały, i następuje jakaś blokada.

Czy ktoś z was miał już taki problem, używam klawiatury Vakoss, lecz wcześniej nie miałem takiego problemu, dopiero jak dzisiaj przyjechałem z trasy zaczęło się coś takiego dziać.

Proszę o pomoc.

@Edit

dodam iż przy kombinacji np. capslock + w + a działa lecz nie działa w drugą stronę czyli zaś D

Opublikowano

Moze klawisze trwale ci sie wlaczyly , wiec je wylacz.

Ew. sprobuj ctrl shift i wtedy sprawdz w grze.

Jak to nie pomoze to nie wiem.

Nie klawisze trwałe mi się nie włączyły, sprawdzałem.

Nie wiem o co chodzi, dlaczego tak jest, sam tego nie rozumiem, zbytnio.

Lecz tak jak pisałem gdy używam klawisze typu, Shift + W + D, to działa robię to samo czyli Shift + W + A i nie działa automatycznie przestaje biec sprintem, to samo dzieje się gdy np używam, Shift + W (sprint) i w między czasie naciskam do tego jeszcze TAB i znów przestaje biec sprintem, sprawdzałem inna klawiaturę także firmy vakoss i działa normalnie nie ma takich dziwnych przypadków z blokadą użycia kombinacji 3+ klawiszy.

Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły co może być nie tak, proszę pisać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...