Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o danych trybach serwerów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym poruszyć ważny temat jaki mnie denerwuje wśród serwerów. A mianowicie tryby... Znamy takie jak:

1. Hardcore 
  2. Survival + gildie
  3. SkyBlock
  4. RPG (RolePlayGaming)
  5. PvP
  6. Minigames
  7. 4fun
  8. Freebuild

Ok w porządku ale dochodzą podtryby i tu tworzy się owy problem... Bo mamy tak:

1. EasyHC - CO TO JEST? Łatwy Trudny tryb.. paranoja nie wiem kto to wymyślił ale po pierwsze bania z angielskiego, po drugie jakim trzeba być debilem żeby połączyć coś co jest łatwe z banami i nazwać to łatwo-trudnym trybem??? Zresztą wkurza mnie to jak chce pograć na jakimś serwerze a w liście serwerów tylko "EasyHc" i w kółko to samo... Ludzie nie potraficie zrobić tutaj nic swojego?? 
  2. RP (roleplay) -  Tutaj kolejny przykład bani z angielskiego. Skoro jest RolePlay Gaming to nie może być roleplay a skoro jest to i tak to to samo co RPG... No szlak mnie trafia jak widzę serwer RP a pytam właściciela to RPG? A on nie to RP no kur....
  3. SkyBlock + gildie... Jak połączyć dobro i zło żeby co wyszło?

Te 3 tryby wyżej są paranoją i nie powinny NIGDY powstać... Zamiast EasyHC może inna nazwa? Hmm Easy Survival? No ludzie prosze was...

Kolejna sprawa to średnia wieku właścicieli nie wydaje Wam się że jest za niska? Żal patrzeć na serwer "izihace" na którym właścicielem jest czternastolatek albo gorzej dwunastolatek...

Co sądzicie na ten temat ?

r9wfFzB.png

Opublikowano

Masz racje :)

Najlepszym serwerem jest zwykły Survival z paroma dodatkami :)

"Świat nie jest taki okrutny jak Ci się wydaje"

♥ Night Raid ♥ / The Global Elite \ ♥ Night Raid ♥

Opublikowano

Pls taki płacz nie ma sensu. Myślisz, że jak napiszesz taki temat to w magiczny sposób serwery easy przestaną istnieć, a serwerami zajmą się osoby starsze? Otóż nie. Poza tym skoro tak bardzo boli Cię jak ktoś pisze iźi hc to nie jego problem, a Twój. Co do trybów są jeszcze serwery typu Mine Z (apokalipsa zombi). Ja osobiście nie widziałem żadnego serwera skyblock, na którym byłyby gildie.

Opublikowano

C**j Ci do tego ile lat ma właściciel serwera? Z serwerowni może korzystać każdy.
Aby serwer "był udany" według Ciebie właściciel powinien mieć ok. 16-18 lat?­ To, że ktoś jest młody jednocześnie znaczy, że w skrócie mowiąc "jest c*****y"? Sam mam 14 lat, potrafię sam składać pliki serwerowe, spolszczać i konfigurować. Jeśli jest potrzeba (czyli kiedy jestem w administracji), mam wysoką kulturę osobistą, należycie się zachowuję i jestem ogarnięty. Nie każdy 14 latek albo 12 latek jest c*****y...

Podsumowując:

Żal patrzeć na serwer "izihace" na którym właścicielem jest czternastolatek albo gorzej dwunastolatek...

"Nie patrz" na właściciela, lecz na to jaki jest serwer.

Co jeśli serwer jest c*****y, a właścicielem jest 20 latek?

A co jeśli serwer jest c*****y, a właścicielem jest "czternastolatek albo gorzej dwunastolatek..." ?

Jestem wesoły romek

Opublikowano

Jeśli jakiś młody administrator ogarnia serwer jest okej
znam ziomka który serwer ma 3 miesiące cały czas go opłaca a nikt nie gra..
Wiek nie ma znaczenia! :)

Opublikowano

Co dp trybów ludzie tak robią bo szukają urozmaicenia. Zwykłe serwery ich nudziły, więc robią to coraz to nowsze udziwnienia żeby było ciekawiej, lecz fakt - nie zawsze są to dobre połączenia.

Co do Administracji - nic na to nie poradzisz, dziecku chce sie zrobić to zrobi serwer i tyle. Sama kiedyś stworzyłam, jeszcze na początku multiplayer, jednak po tygodniu zamknęłam, bo wiedziałam że zbyt mało wiem o serwerach na tamten moment, by móc sobie na takie coś pozwolić. Niestety na mało jakim serwerze znajdziesz dojrzałą administracje, chociaż przysięgam Ci że się taka znajdzie, gdzie np. w administracji są 20-40 latki, a uwierz mi że wiem co mówię. Fakt faktem, że większość osó grających w MC to dzieci, nastolatkowie, więc oni będą przeważać na serwerach w administracji.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

C**j Ci do tego ile lat ma właściciel serwera? Z serwerowni może korzystać każdy.

Aby serwer "był udany" według Ciebie właściciel powinien mieć ok. 16-18 lat?­ To, że ktoś jest młody jednocześnie znaczy, że w skrócie mowiąc "jest c*****y"? Sam mam 14 lat, potrafię sam składać pliki serwerowe, spolszczać i konfigurować. Jeśli jest potrzeba (czyli kiedy jestem w administracji), mam wysoką kulturę osobistą, należycie się zachowuję i jestem ogarnięty. Nie każdy 114 latek albo 12 latek jest c*****y...

Podsumowując:

"Nie patrz" na właściciela, lecz na to jaki jest serwer.

Co jeśli serwer jest c*****y, a właścicielem jest 20 latek?

A co jeśli serwer jest c*****y, a właścicielem jest "czternastolatek albo gorzej dwunastolatek..." ?

Widzę że odezwała się także grupa wiekowa o której mówię ...

" Z serwerowni może korzystać każdy" Otóż nie do końca. Serwerownia czyli hosting to firma tak? No tak więc na pewno ma "na głowie" urząd skarbowy czyż nie? No ok, w Polsce legalne jest zarabianie pieniędzy od 16 lat za zgodą rodziców, ale to wydawanie pieniędzy a wydawanie pieniędzy nie ma ograniczeń wiekowych bo wydawać może 5 latek 10 latek itd. Ale chodzi mi o to "zarabianie". Wiele serwerów upadało przez prawa jakie rządzą się rynkiem a właściwie prawa autorskie i EULA. Mój kolega, 20 lat, stworzył serwer mc na ovh.pl no i było wszystko ok dopóki nie zaczął sprzedawać VIP'ów za pieniądze. Serwer został zamknięty bo naruszył prawa EULA. Z hostingiem sprawa ma się inaczej bo zarabia hosting a nie my, hosting opłaca podatki itd. No dobrze ale da się wypłacić pieniążki i tu się pojawia problem, bo żeby wypłacić trzeba mieć konto w banku a żeby mieć konto w banku (własne) trzeba mieć 16 lat, czy tam 13 nie pamiętam już. Można zbierać pieniądze z usług premium na hosting ale my z tego nic nie mamy.

Dlaczego nie 16- ? Dlatego że takie dziecko ma później po 1. Rozwaloną psychike (nie mówię o wszystkich, powiedzmy 60% dzieci), szybciej się uzależniają niż osoby 16+. Po 2. Nie potrafią napisać słowa dobrze po Polsku.

Nie wiem ja może jestem za stary, bo żyłem w czasach kiedy nie było internetu no a rządziły pegasusy i większość czasu spędzało się na dworze.

@Ingus Pisząc ten temat wiem że to się nie zmieni, ale myślę że troche przemówi to do rozsądku dzieciakom.... 

""Nie patrz" na właściciela, lecz na to jaki jest serwer." -> To zdanie troche nie ma sensu bo jedno jest zależne od drugiego, skoro serwer zły to i właściciel nie ogarnia, skoro właściciel nie ogarnia to serwer zły.

"Co jeśli serwer jest c*****y, a właścicielem jest 20 latek?" -> 20 latek wie pewnie że skoro nie potrafi sprostać większości graczy to nie zakłada serwera, zdarzają się wyjątki oczywiście.

Dokładnie wiek nie ma znaczenia znam kolegę który ma 12 lat i ma serwer na którym grają osoby

Co nie oznacza że serwer jest dobry.

Widziałem już temat na MPC w którym było coś o zasadach i regulaminie serwera. Większość regulaminów są skopiowane z innych serwerów, ale ok niech będą. Tylko nie ma informacji o akceptacji tychże zasad więc nie rozumiem za co dostaje się bana na takim serwerze, skoro nie ma akceptacji to nie ma też zasad proste! (To odnośnie dzieci na serwerach)

r9wfFzB.png

Opublikowano

Laik za text "Jak połączyć dobro i zło żeby co wyszło?" : )

Jak dla mnie to serwer ma być porządny i tyle, nie potrzebuje żadnego trybu, wiek OP'a nie ma też większego znaczenia. Sam miałem serwer, zresztą bardzo dobry, w wieku 14lat i wpasowuje się w Twoje schematy, lecz no nie wiem czemu szukasz złego w wieku właściciela, a nie np. w systemie oświaty? : P

a te wszystkie hardcore, eahsyhc, medival i wiele wiele innych, to zwykle znaczy to samo, czyli survival + gildie, tylko różnią się tym że na jednym szybciej głodniejesz, a na drugim dropi dwa razy więcej stona. Lecz ludzie potrzebują jakiegoś znacznika żeby wiedzieć że ten serwer różni się od pozostałych, dlatego powstają takie łatwo-trudne kombinacje.

minecraft jest taką grą, gdzie średnia wieku gracza to 9lat, i 12letni admin, to bardzo dobry wynik.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Laik za text "Jak połączyć dobro i zło żeby co wyszło?" : )

Jak dla mnie to serwer ma być porządny i tyle, nie potrzebuje żadnego trybu, wiek OP'a nie ma też większego znaczenia. Sam miałem serwer, zresztą bardzo dobry, w wieku 14lat i wpasowuje się w Twoje schematy, lecz no nie wiem czemu szukasz złego w wieku właściciela, a nie np. w systemie oświaty? : P

a te wszystkie hardcore, eahsyhc, medival i wiele wiele innych, to zwykle znaczy to samo, czyli survival + gildie, tylko różnią się tym że na jednym szybciej głodniejesz, a na drugim dropi dwa razy więcej stona. Lecz ludzie potrzebują jakiegoś znacznika żeby wiedzieć że ten serwer różni się od pozostałych, dlatego powstają takie łatwo-trudne kombinacje.

minecraft jest taką grą, gdzie średnia wieku gracza to 9lat, i 12letni admin, to bardzo dobry wynik.

Tak masz racje, z ostatnim sie troche nie zgodzę bo zobacz ile jest serwerów, taka duża liczba eliminuje automatycznie porządne serwery bo dziecko wejdzie nie dadzą mu admina czy vipa za darmo albo dadzą mu bana to od razu zrobi miliony multi kont na takim mpc forum i serwer upada bo dzieciak nie dostał tego czego chciał a były już takie przypadki. I mają takie serwery powodzenie : "Dasz opa?" i właściciel "Ok dam ć opa bo fajnym graczem jestesi" < Autentyczny cytat z jednego z serwerów. Nie wiem czy serwer istnieje ale "Mamusia dała pieniążki na serwer to mam serwer bo to takie fajne" i takie dziecko spami tematami na forum typu: "Jak włączyci serwer?" <błąd sepcjlnie, albo  "rangi mi nie działajom a hce mnieci tak jak muj kolega".... Gdyby było jakieś ograniczenie wśród właścicieli, byłoby mniej serwerów i myśle że automatycznie dużo lepszych serwerów. Bo teraz np tematy na mpc zaspamione są badziewnymi EasyHC które same w sobie są łatwe bo dziecko lubi jak ma "seta w 5 minut". Dla mnie jest to nienormalne... Jak wchodze na serwer to chce na nim pograć, zostać a nie zrobić seta diax w 5 min i walczyć na pvp, od tego są serwery PvP... 

r9wfFzB.png

Opublikowano

@Dark.Craft

O k**** smutne masz zycie, tylko jak potem cos zjebiesz i kogos oszukasz na serwerze a koles nie bedzie debilem to twoich rodzicow za dupe biorą. Ktos kto chce prowadzic serwer powinien miec odpowiedzialnosc cywilna, umiec wypelniac papiery od podatkow oraz nie byc dzieckiem. Przykro mi ale sam dawno temu mialem tyle lat co ty i widzialem jak sie w tym wieku ludzie zachowuja i obserwuje jaka patola teraz grasuje. 14 letni streamerzy potrafiacy jedynie oszusty robic i grac w mc poki sie nie wybija do 10 k widzow po to tylko zeby pozniej sobie zmienic to na agario, pseudo programisci (gdzie oni sie tego nauczyli 14 lat to chyba 1-2 kl gimbazy heloł? Html??). Ja przerobic plugin tez potrafie tylko ze nie jestem takim ****** aby to robic bez zgody autora i wrzucac na serwer, pracuje nad czyms swoim.

Ty mozesz jedynie prowadzic serwer oparty o itemshop hostingu lub zarzadzac vanilla przez *hamczi*

Ja znam osobiscie administratorow duzych sieci ktorzy maja w granicach 20-40 lat, mc teraz przerodzilo sie w biznes i niejeden chce na tym skorzystac.

@Diegool

Dzieki ze ostrzegles z tym ovh juz chcialem im kase dawac.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

@Dark.Craft

O k**** smutne masz zycie, tylko jak potem cos zjebiesz i kogos oszukasz na serwerze a koles nie bedzie debilem to twoich rodzicow za dupe biorą. Ktos kto chce prowadzic serwer powinien miec odpowiedzialnosc cywilna, umiec wypelniac papiery od podatkow oraz nie byc dzieckiem. Przykro mi ale sam dawno temu mialem tyle lat co ty i widzialem jak sie w tym wieku ludzie zachowuja i obserwuje jaka patola teraz grasuje. 14 letni streamerzy potrafiacy jedynie oszusty robic i grac w mc poki sie nie wybija do 10 k widzow po to tylko zeby pozniej sobie zmienic to na agario, pseudo programisci (gdzie oni sie tego nauczyli 14 lat to chyba 1-2 kl gimbazy heloł? Html??). Ja przerobic plugin tez potrafie tylko ze nie jestem takim ****** aby to robic bez zgody autora i wrzucac na serwer, pracuje nad czyms swoim.

Ty mozesz jedynie prowadzic serwer oparty o itemshop hostingu lub zarzadzac vanilla przez *hamczi*

Ja znam osobiscie administratorow duzych sieci ktorzy maja w granicach 20-40 lat, mc teraz przerodzilo sie w biznes i niejeden chce na tym skorzystac.

@Diegool

Dzieki ze ostrzegles z tym ovh juz chcialem im kase dawac.

Znaczy serwer na OVH jest spoko, tylko nie jeśli chcesz na tym zarabiać. W sensie VIP tylko na potrzeby opłaty serwera nie na użytek własny bo później tworzą się problemy typu: naruszone prawa autorskie. Chyba że nikt Cię nie poskarży a poskarżyć może np gracz. Tak samo możesz mieć na każdym innym hostingu czy serwerze. OVH dałem jako przykład tylko ;) A to jest jeden z najlepszych hostów serwerów dedykowanych i VPS'ów. Nie mniej jednak nie radze zarabiać na serwerach bez odpowiednich dokumentów do tego uprawniających bo później serwery są usuwane a osoby odprowadzane do odpowiedzialności karnej...

I ty k***a zrobisz rewolucję i wprowadzisz ograniczenie wiekowe, jebnij w łeb... i tak nic nie zdziałasz­.

Może nic nie zdziałam, ale zdziałają osoby odpowiedzialne za prawa autorskie, podatki - urząd skarbowy. To cud że jeszcze tak dużo serwerów istnieje z administracją dziecięcą. W niemczech takie coś by nie przeszło ;)

@lolzere dobrze napisał że minecraft to teraz biznes, tak jak każda gra. Zarabiają nie tylko twórcy gry ale także twórcy serwerów, lecz niestety bez odpowiednich dokumentów wszystkie serwery stawiane na VPS'ach i serwerach dedykowanych nie zależnie od sieci (OVH, HOSTINGER itp) są nielegalne.

r9wfFzB.png

Opublikowano

@Diegool

Etam, nie trzeba niczego miec wystarczy znalezc taki hosting który ma gdzies eule. Ja sie doliczylem 7k miesięcznie zysku na pewnym serwerze postawionym na lvlup.pro gdzie oferuja vpsy. Straszne lagi maja ogólnie te ich maszyny ale idzie wytrzymac jak wybulisz ostro. Tak samo na mintshoscie nie beda Cie scigali jak zrobisz serwer i będziesz na tym zarabiał. Zresztą zobacz, twojemu koledze zamkneli serwer bo sprzedawał vipy na ovh a tutaj:

http://i.imgur.com/m35nyZj.png- ve****.p*

tez niby nie sprzedaja platnych dodatkow? Hehehe smieszne

Mafia wszędzie.

A i to nie jest wyjątek, wiele wiekszych serwerow ma sklepy z vipami na ovh i nic z tym nie robia. Widocznie zamykają tylko te małe nie dajac im szansy na wybicie.

@topic

skyblock jest fajny, najlepszy bez reklamy super sie wydaje pieniadze i traci czas dla jaj :)

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Już serwery publiczne z "online-mode=false" są "nie legalne" i łamią regulamin EULA, a co dopiero serwery sprzedające ity p2w w walucie twardej. Ogólnie to nikt się nie interesuje małymi serwerkami, nie pilnuje nikt tego, jedynie firmy, wielkie serwery taki jak mineplex muszą tego przestrzegać. EULA powstała po to żeby rozwiązać problem natrętnych mam, nękających Mojang. I tyle w temacie, graczy trzeba szanować.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

@EasyPeaSyHaHa

Jeżeli tryby dalej będą tworzyć youtuberzy czy dzieci to nowe tryby będą pokroju easyhc <- Badziew.

Dobre tryby jak np CaveBlock czy SeaBlock tworzą osoby bardziej rozwinięte (czytaj wymyślają osoby bardziej rozwinięte), i zazwyczaj programiści którzy mogą i potrafią albo tacy którzy nie potrafią a mogą bo wynajmą sobie programistów do tego jak np tryby Minigames (autorskie) tak jak ten tobiko z serwera nie wiem kogo bo to moja siostra grała więc ja nie pamiętam. 

Nie twierdze że dziecko czy youtuber nie może stworzyć czegoś fajnego bo dzieci też mają swoje pomysły, lecz nie zawsze mogą je zrealizować.

Serwer easyhc ogólnie teorie ma dobrą lecz złą nazwę, to powinien być Very easy server [VES] a nie easyHC. Dzieciaki nie widzą różnicy pomiędzy łatwym a bardzło łatwym, łatwy to np drop na poziomie 1% a bardzo łatwy to drop na poziomie 10% jak to bywa na easyhc.

@macjoker007 O tym właśnie mówię, gdyby takie serwery były sprawdzane nie przetrwałoby 99% serwerów, dzieci nie zdają sobie sprawy że ich serwery są nielegalne.

r9wfFzB.png

Opublikowano

Moim zdaniem Serwer Hardcore jest fajny, lecz nie już takie zmyślone pluginy np. Prot 100 Sharpness 200

To już się robi nudne zwykly survival jest najlepszy

4.png

Opublikowano

Mój kolega, 20 lat, stworzył serwer mc na ovh.pl no i było wszystko ok dopóki nie zaczął sprzedawać VIP'ów za pieniądze. Serwer został zamknięty bo naruszył prawa EULA. 

Raczej wątpię, żeby zamknięty został jeden serwer Minecrafta i to w dodatku twojego kolegi za naruszenie czegoś, co nie jest przestrzegane przez większość właścicieli serwerów. Sama idea tego "tworu" jest trafna, ponieważ zabranie tworzenia serwerów P2W jednak jest jedna rzecz, która uniemożliwia Mojangowi karanie za nieprzestrzeganie tej umowy - ilość serwerów. Jest ich tak dużo, że nie firma nie dałaby rady ich sprawdzić.

Wracając do tematu w znacznej części zgadzam się z wami, chodzi mi głównie o spadającą średnią wieku twórców serwera co według mnie jest bardzo negatywnym zjawiskiem, ponieważ w większości przypadków kończy się to serwerem postawionym na udostępnionych na forum plikach jednak @Dark.Craft też ma trochę racji. Czasem zdarza się jednak tak, że osoba w wieku 13-14 lat ma ciekawy pomysł na serwer jednak nie potrafi go zrealizować i "rynek" serwerów jest zapychany przez ludzi widzących w Minecrafcie sposób na szybki zarobek na sprzedaży vipów właśnie na tak mylnie nazwanych "easy hc". Wątpię, żeby w najbliższym czasie coś się poprawiło pod tym względem dlatego polecam przejście na zagraniczne serwery, które coś oferują lub na zmodowane, które są zawsze robione z pasji, ponieważ są one trudne w konfiguracji, a u nas dodatkowo nieopłacalne.

Opublikowano

Wiesz... z jednej strony masz rację, ale z drugiej ?..

Ktoś chciałby zrobić coś pomiędzy survival, a hardcora i dlatego nazwa ta jest, albo easyhardcor, albo hardsurvival.

Dla mnie to całkiem wporzo ;)

Opublikowano

Ja znam taki serwer na którym jest pierwszy w Polsce tryb SkyLands + EasySurvival + Gildie. Są również bossy i wiele więcej. Jak by ktoś chciał sprawdzić ip: yxz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...