Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno komputera.

Gotyer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zamierzam niedługo złożyć nowy komputer i nie wiem jak to zrobić by wszystko do siebie pasowało dlatego liczę na waszą pomoc. 
Komputer zamierzam kupić połowie sierpnia, ew. moge poczekać jeżeli będą przez ten czas jakieś premiery po których ceny spadną.
No ale do sedna. Liczę o umieszczenie dobrego procesora i5 i Geforca 970 do gier.
Komputer ma mi służyć do gier na wysokich detalach.

Kwota: 3,5k +/- mogę dorzucić coś więcej jak będzie to bardzo opłacalne

Opublikowano

A kości ram mogłyby zostać zmienione na jakieś inne? I dlaczego ta karta graficzna a nie wersja gaming MSI? 

Opublikowano

Boxowy cooler jest okej. Prawdopodobnie nie będziesz w stanie usłyszeć niczego innego niż dysku twardego (polecam dokupić sanki wyciszające). Nie jest ci potrzebny inny cooler bo ten procesor pod obciążeniem nie przekroczy 60C. 

ale zasilacz zmieniłbym na ten: http://www.morele.net/zasilacz-thermaltake-smart-se-modular-530w-sps-530mpcbeu-549804/

Zasilacza ja bym nie zmieniał, bo Fortron ma 5 lat gwarancji ;)

Opublikowano

MSI jest ciche i to dosyć w zauważalnym stopniu od Zotaca, to samo z temperaturami. Trochę lepiej sobie radzi jednak MSI.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Jeszcze mam pytanie co do pamięci RAM, czy taka prędkość coś daje? Bo w sumie czytam teraz te opinie i widzę wnioski iż niewiele. Zastanawia mnie to trochę, czy to odpowiada za wczytywanie się tekstur w grach? 

Opublikowano

Jak cudze? Cudze moglyby byc gdybym je ukradl, a raczej sa zarobione. Chce dobre czesci ktore pozwola mi w przyszlosci na rozbudowe a teraz na komfortowe korzystanie. Ssd starczy mi 120gb wiec nie moze kroic innych podzespolow zeby miec wiekszy dysk ssd. Zostawie raczej ten zestaw co zlozylem. Chyba ze ktos ma inna propzycje za 4.2k

Opublikowano

Jak cudze? Cudze moglyby byc gdybym je ukradl, a raczej sa zarobione. Chce dobre czesci ktore pozwola mi w przyszlosci na rozbudowe a teraz na komfortowe korzystanie. Ssd starczy mi 120gb wiec nie moze kroic innych podzespolow zeby miec wiekszy dysk ssd. Zostawie raczej ten zestaw co zlozylem. Chyba ze ktos ma inna propzycje za 4.2k

Cudze, czyli w tym sensie, że ktoś wie, jaki masz budżet i on dobiera części oraz liczy na to, że mozesz dołożyć, a nie zna twojej sytuacji i sam nie wie, czy by tak kupił
Opublikowano

To było odniesienie do "ekspertów" działu, cudze w sensie twoje. Skoro nie potrzebujesz większego ssd to zmień płytę, ram, procesor bo przyrost wydajności nie jest adekwatny do ceny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...