Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

400 dpi i sens 2.0 ? help

polop0123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie jak ustawic sensivity w cs go  bo pro gracze maja 400 dpi 2.0 albo 800dpi 1.1 ale ustawialem takie i jak dla mnie sa za wolne:( wole grac 800dpi 2.33 , izak mowil zeby byl obrot o 180  a na tych co graja pro playerzy nie mam obrotu o 180 wiec??? na jakich wy gracie ??

Opublikowano

400 DPI sens 1.8 (powinno byc 210', a nie 180)

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Ja pier*ole, grasz na takich na jakich ci wygodnie byle by nie byly za wysokie i zebys umial utrzymac celownik na jednym punkcie w biegu. Osobiscie gram na 400 dpi, 2.7 w grze ale to chyba nie ma znaczenia bo kazdy jest inny i kazdy inne ustawienia preferuje.

Opublikowano

to masz tak samo, jak bys chodzil w butach o 5 rozmiarow za malych, bo koles ktorego uwielbiam ma taki rozmiar i takie buty. nie sugeruj sie tym czym proplejery, bo oni to dopasowywujo dla siebie, nie dla ciebie­

Opublikowano

@Dziki__Wonsz
Jak masz takie DPI i sensivity, to chyba o milimetr ruszysz myszką i robisz obrót o 360 stopni.

Osobiście gram na 400 DPI i w grze mam ustawione 2,17. Między Twoim 2,30 nie ma dużej różnicy. Graj jak będzie Ci wygodniej. Nie myśl o tych stopniach czy coś, tylko o satysfakcji z gry. Jak lepiej tak graj ;) Tylko nie szalej.

Opublikowano

Nie słuchaj żadnych sraków izaków, znajdź swoje własne sensitivity.

Wpisz sobie w yt "how to find perfect sensitivity cs go" i 1 filmik - polecam.

Opublikowano

@Dziki__Wonsz

Jak masz takie DPI i sensivity, to chyba o milimetr ruszysz myszką i robisz obrót o 360 stopni.

Osobiście gram na 400 DPI i w grze mam ustawione 2,17. Między Twoim 2,30 nie ma dużej różnicy. Graj jak będzie Ci wygodniej. Nie myśl o tych stopniach czy coś, tylko o satysfakcji z gry. Jak lepiej tak graj ;) Tylko nie szalej.

Może nie milimetr ale 4/5 cm, ja nauczyłem się grać na wysokim dpi i sens, gdyż preferuje szybko zareagować gdy ktoś atakuje mnie od tyłu, wszystko to wyuczenie i przyzwyczajenie.

K4QaiyA.gif

Opublikowano

450 i 2.0. Nie ma różnicy na jakiej częstotliwości tak na prawdę grasz. Ziomek z NA, profesor chaos czy jakoś tak, gra bodajże na 400dpi, sens 3.0 i 10/11 w windowsie ;) Ziomek ledwo rusza myszką i obraca się o 180 stopni.

Anyway, imo lepiej grać na małym sensie. Szybko może się nie obrócisz, ale masz dokładniejszy aiming, ruchy etc.

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Legenda
Opublikowano

500dpi i sens 1

Jednak bez problemu ogarniam reakcję bo mam szybki zryw ręki, a podczas strzelanie nie rozpierdala mi się celownik jak kałachom.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Mi sie wydaje ze sensiviti jakie ustawiacie musicie miec taka sama rozdzielczosc jak pro playerzy  bo to ma znaczenie .

Jeśli pomogłem liczę na Lubie To

-Moje pierwsze 50 Lubie To .

Dziękuje wszystkim

Opublikowano

Graj, jak Ci wygodnie.

Mi sie wydaje ze sensiviti jakie ustawiacie musicie miec taka sama rozdzielczosc jak pro playerzy  bo to ma znaczenie .

Zależy, jak rawinput.

Porównaj sobie tak:

-Rallen ma 5k DPI i sens 1.2

-GuardiaN 400 DPI i sens 1.3

Opublikowano

Sam musisz dostosować do tego jak Ci najwygodniej się gra i do Twojej podkładki. Ja osobiście mam 450dpi, 1.8 sens, 6/11 Windows

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...