Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 Global - jak zrobić?

shou1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, nie piszcie mi, że nie warto wracać na globala, gra dużo ludzi a po za tym od września wraz z 2 kumplami będziemy grali.

Nie grałem troche czasu, te konto miałem tylko do zabawy, gre skonczylem w 2012 ale wiem ze teraz sa jakies rozne rzeczy jak chleb jakis i alchemia. Mozecie podac mi sposoby zarobku ? postac i eq :

06e55cd440854654gen.png

Opublikowano

Kilka sposobów jest.

a) rudy

B) alchemia (dropić odłamki i robić antyczne/legendarne. dokładny opis znajdziesz na wiki)

c) dropek 35lvl na metki w m2, ale to mało opłacalne...

d) jajka z bossów małp.

e) expić postacie do 20lvl po zmianki z skrzynek, kupować fmsy +9 pod mix i robić je na śr 40+ (ja tym sposobem w tydzień zarobiłem 2kkk+, kupno fms z kd+4 pod mix 100kk i sprzedanie go z sr40+ za 400kk+)

Te chleby się nie bardzo opłaca, zależy jeszcze jaki serwer. na Negrosie 200 chlebów jak za 5kk zejdzie to dobrze, na Etolinie za około 15kk. Słaby zarobek na tym. Te słodycze też wcale tak dobrze nie stoją jak je wystawiają w sklepikach.

Opublikowano

Kilka sposobów jest.

a) rudy

B) alchemia (dropić odłamki i robić antyczne/legendarne. dokładny opis znajdziesz na wiki)

c) dropek 35lvl na metki w m2, ale to mało opłacalne...

d) jajka z bossów małp.

e) expić postacie do 20lvl po zmianki z skrzynek, kupować fmsy +9 pod mix i robić je na śr 40+ (ja tym sposobem w tydzień zarobiłem 2kkk+, kupno fms z kd+4 pod mix 100kk i sprzedanie go z sr40+ za 400kk+)

Te chleby się nie bardzo opłaca, zależy jeszcze jaki serwer. na Negrosie 200 chlebów jak za 5kk zejdzie to dobrze, na Etolinie za około 15kk. Słaby zarobek na tym. Te słodycze też wcale tak dobrze nie stoją jak je wystawiają w sklepikach.

Z tymi zmiankami to nie zabardzo, nie mam jeszcze eq i boja po za tym nie sadze by tak szybko wbilo mi 40+ musialbym z 50 kont zrobic ;)

Opublikowano

Z tymi zmiankami to nie zabardzo, nie mam jeszcze eq i boja po za tym nie sadze by tak szybko wbilo mi 40+ musialbym z 50 kont zrobic ;)

Ja sobie expie 6 postaci na raz, dobicie 20lvl to +/- 15 minut i z reguły z tych 6 postaci, czyli 18 zmianek coś zostawie (jak wchodzi 35+ też zostawiam). Nie zawsze, ale często na te 18 zmianek trafie 35+. Więc nie jest tak źle. ;) 40+ trafiam średnio co 50 zmianek, więc żeby jednego na 40+ zrobić wcale nie trzeba robić 50 kont., wystarczy 6 kont na ktorych możesz mieć po 5 postaci. 6x5 = 30 postaci x3 zmianki = 90 zmianek. Z fartem kilka fms'ów wbijesz na 35+ ;p

Podałem Ci te sposoby, ale w sumie masz racje, z tym eq to najprędzej rudy/alchemia.

Opublikowano

­Aktualnie to na Eventach się sporo zarabia, jeśli masz postać po zębach orka, to rób tombole i losuj, czasem może wylecieć coś ciekawego, co sprzedasz za drogie pieniądze. Jeśli nie trwa żaden event, to kopanie rud, ale to na 2/3 konta, bo jednym to mało opłacalne. Możesz też zarobić dropiąc fms+0 i np. na Samosie 1 fms+0 - 2kk, a jeden kamień duchowy - 12kk :) Więc za 6 fms masz jednego KD.

eriosgkmk.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...