Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zablokowane fps, ograniczone

AllvarusAMD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, otóż mam taki problem, ostatnio zainstalowałem sobie windowsa 10, po tej instalacji pobrałem cs:go. I teraz taki jest problem, że synchronizacja pionowa jest wyłączona a cs:go cały czas ogranicza mi fps do 60. Wpisałem już do konsoli fps_max, fpx_max_menu, a także developer i nadal jest tylko 60 fps, wcześniej miałem po 300. Wszystkie ustawienia gry są na minimalnych, a także w synchronizacja jest wyłączona w ustawieniach gry. 

sygnatura.png

Pierwszym warunkiem szczęścia jest rozsądek.

Opublikowano
Masz jakiś sposób, aby to naprawić?

Nie mam bladego pojęcia jak to zrobić. Zawsze jak wychodzi nowy system to nie wszystko trybi, nie wszystko obsługuje. Tak samo było z Windows 8.

Może ktoś zajrzy i akurat będzie wiedzieć, jak nie to poczytaj na innych forach, może coś jest ;)

dddtly.jpg

Opublikowano

Ale na wcześniejszym buildzie wszystko chodziło pięknie.
Tylko teraz coś jest nie tak :(

sygnatura.png

Opublikowano

Może była jakaś aktualizacja systemu? Najlepszym i najpopularniejszym sposobem naprawy problemu jest format komputera :P Jeśli masz chęci, czas to zrób format kompa i sprawdź czy będzie to samo.

dddtly.jpg

Opublikowano

Format w moim przypadku to lekki bezsens, bo system ma dopiero dwa dni, i zaledwie 3-4 programy.

sygnatura.png

Opublikowano

Microsoft ostrzegał aby nie pobierać i instalować win 10 na głównym dysku. Więc można w virtualboxie popróbować go. Jak samo microsoft napisało windows 10 jest w fazie demo i nie wszystko jest jeszcze zapięte na ostatni guzik

Opublikowano

To naturalne, ale to nie musi być koniecznie wina windowsa z strony błędu, tylko może jakieś ustawienia są wprowadzone, jak się nazywa "aplikacja", którą można nagrywać przez Windowsa?
Możliwe, że to ona ma jakiś wpływ na to. :D

@Edit

Pobrałem Minecraft, oraz COD:BO Zombie, tam fps spokojnie pokonują barierę 60 fps. 

sygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...