Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opinie o morele.net

Shagareq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy serwis morele.net to faktycznie taki syf? Może mają najniższe (chyba) ceny ale z tego co widzę niektóre opinie to przysyłają niedopięte jednostki, używane lub zniszczone części. Czy to prawda?

Opublikowano

Nie wiem gdzie widziałeś takie opinie, ja np zamawiałem tam monitor i jestem zadowolony z ich usług.

Opublikowano

­Grafika zawsze przychodzi nie wpięta, ale np. moi znajomi (może pech), ale dużo się na słuchałem, że przychodzą karty gwarancyjne nie podbite (czyli od razu gwarancja nie ważna), nie podpięte kable USB z obudowy, coś nie działa, chłodzenie źle założone (usługa dobrze zamówiona, bo założyli ale nie do cisnęli).

Dlatego ja polecam proline.pl, mam ich sklep nie daleko domu, jest możliwość zamówienia online lub przez telefon i wtedy odbiór w punkcie (za darmo składają kompa i wgl) i wtedy też możliwość wysyłki, koszt 18zł. Kupowałem tak: obudowę (wysyłkowo), ram, grafikę, monitor, ssd, parę akcesoriów (wentylatory, chłodzenie i przewody), zasilacz. I serio mogę polecić, a ceny niższe niz na morele.net.

A czemu nikt o tym nie gada, to nwm, ale jeżeli coś jest dobre i jestem tego pewien, to to reklamuje ;) Po co przepłacać 60zł za i5-4460 (przykład)?

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Czasami są problemy z reklamacją, ale ogólnie jest OK.

Czyli jeżeli przyjdzie do mnie przysyłka z komputerem i jakoś nie znam się za bardzo i nie wiem kiedy dany podzespół jest zepsuty to równa się to z pieniędzmi w błoto?

Opublikowano

Czyli jeżeli przyjdzie do mnie przysyłka z komputerem i jakoś nie znam się za bardzo i nie wiem kiedy dany podzespół jest zepsuty to równa się to z pieniędzmi w błoto?

Jeśli komp  nie będzie działał to im go odsyłasz proste. 

Opublikowano

Jeśli komp  nie będzie działał to im go odsyłasz proste. 

A co jeżeli nie będzie w tego raporcie u kuriera czy coś takiego? Uznają czy będą się po prostu wypierali jak to bywa "że to nie nasza wina" i trzabyło sporządzić protokół u kuriera

Opublikowano

A co jeżeli nie będzie w tego raporcie u kuriera czy coś takiego? Uznają czy będą się po prostu wypierali jak to bywa "że to nie nasza wina" i trzabyło sporządzić protokół u kuriera

Tak może zrobić każdy sklep.

Opublikowano

Tak może zrobić każdy sklep.

No to twoje posty w tym temacie są bez sensu albo miałeś 1 z czytania ze zrozumieniem.

Opublikowano

No to twoje posty w tym temacie są bez sensu albo miałeś 1 z czytania ze zrozumieniem.

Mówisz że morele może cie oszukać. Ale naprawdę nie wiem dlaczego akurat morele miało by cię okantować każdy sklep może czy to morele,x-kom lub coś innego. Jak już pisałem wcześniej sam zamawiałem na morele i nie miałem żadnych nie przyjemności z nimi związanych.

Opublikowano

Nie polecam, zamówiłem ramy w pon przez poczte i do dzisiaj ich nie ma

Jeśli wysłali to nie musi być ich wina.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Zmontowane komputery mają plomby, żeby nie uznać, że ty grzebałeś i popsułeś. Także spokojnie ;)

Opublikowano

Zmontowane komputery mają plomby, żeby nie uznać, że ty grzebałeś i popsułeś. Także spokojnie ;)

Tyle mi wystarczy i mnie przekonałeś

Ps. kolega wyżej kid mod albo się nie zna na tym co pisze albo ty piszesz głupoty więc tam przemyślcie czy dalej chcecie trzymać kogoś kto wprowadzał mnie w błąd.

Opublikowano

Komputery maja plomby? To jak włożyć kartę graficzną?

Narazie z moreli zamówiłem tylko obudowę, lecz polecam, bo maja szybka wysylke. Polecam tez techplanet, na ktorym zamówiłem caly komputer bez problemów przed jak i po kupnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...