Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Straż Graniczna i Sąd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, tak sobie teraz myślę.

Nie jest wskazane dla mnie opuszczać kraju, ale postanowiłem sobie pojechać na wyspy, na wędkę. Zostałem sprawdzany przez straż graniczną dwukrotnie, i dwukrotnie panowie służbowi oddając mi dokument tożsamości wymownie na mnie spojrzeli. Nie chodzi mi tu o kobiece spojrzenie, tylko o spojrzenie dwumetrowego kloca z bronią przy dupie w stylu "Ja wiem co sobie przeskrobałeś cwaniaczku, jeden zły ruch i Cie dojedziemy". Problemów jednak nie było.

Jeden z paragrafów głosi, że muszę powiadomić odpowiednie organy o zmianie miejsca pobytu dłuższej niż siedem dni. Ja tego nie zrobiłem, a mam zamiar tutaj być do czasu mojej rozprawy, za jakiś miesiąc, dwa, rok.

Mundurowi korzystali z czytników, czy jest taka możliwość, że poinformują oni w/w organy o moim wyjeździe za granicę?

Nie chcę mieć problemów, na rozprawy mam zamiar się wstawić i przyjąć karę na klatę, ale tutaj mam kontrakt, nie mogę i nie chcę ot tak od zera szukać pracy i miejsca w Polsce..

sygna.png

Opublikowano

Nie nie, przeskrobałem w Polsce, i do czasu zakończenia rozprawy muszę być pod kontrolą, ale przekroczyłem granicę nikogo o tym nie informując i jestem ciekaw, czy te czytniki strażników teksasu są jakoś połączone z krk, czy moje opuszczenie kraju zostało zarejestrowane.

Przecież znowu nie zabiłem nikogo ani nie okradłem ale nie chcę sobie robić jeszcze więcej problemów, bo chciałbym wrócić do ojczyzny a obawiam się że nie mógłbym wyjechać, gdybym ich poinformował o takim zamiarze.

sygna.png

Opublikowano

Naucz się pisać mniej chaotycznie bo naprawdę z Twojej wypowiedzi trudno cokolwiek wywnioskować.

do czasu zakończenia rozprawy muszę być pod kontrolą, ale przekroczyłem granicę

Pod jaką kontrolą? Dostałeś dozór policyjny?

I jeszcze jedno - dostałeś zakaz opuszczania kraju? Jeśli tak to w obu przypadkach mogą Cie deportować.

Jeśli nie to możesz sobie spierdolić na księżyc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...