Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuje porządnego rpg.

Hidan95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo yo tak jak w temacie poszukuję porządnego rpg, ale...z najbardziej znanych tytułów typu wiedzmin 1/2/3, the elder scrollsy wszystkie, dragen age 1/2/3, gothici, fallouty i mass effecty odpadają bo to wszystko już za mną dawno, potrzebuje czegoś może trochę mniej znanego, dobrze jakby grafika trzymała jakiś poziom jak i fabuła, czekam na propozycję :)

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

Przecież napisałem, że wiedzminy odpadają bo wszystkie już ograłem :)

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

Dark Souls?

Sam czegoś szukam od kilku tygodni :/

Przeszedłem drugą cześć, pierwsza bardzo słabo zoptymalizowana jak dla mnie nie grywalna na pc, ale dzięki :D co do diablo to podchodziłem ogólnie sceptycznie, ale zerknę. Czekam na dalsze propozycję ;)

2d0ns76.jpg

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

Kingdoms of Amalur: Reckoning

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Risen, Risen 2, Risen 3

Omm wszystkie 3 części przeszedłem :3

Kingdoms of Amalur: Reckoning

Grałem aczkolwiek nie przeszedłem, jakoś nie mogłem się wczuć w świat :)

2d0ns76.jpg

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

Divine Divinity:

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=624

Moim zdaniem jeden z najlepszych RPG typu hack'and'slash, ma kozacka fabułe która mnie wciągneła na dłuuugie godziny, z*******a grywalność i to co najwazniejsze w RPG aż chce się grać!

Tutaj komentarz jakiegoś użytkownika na temat tej gry, bardzo trafny:

Tak niestety wielu ludzi nie zrobił tego co monster7252 i nawet po kilku latach nie odpakowali tej gry. Divine Divinity to jedna z najbardziej niedocenionych RPG w historii. No możne teraz po latach trochę ją zrehabilitowano i chyba jest już uznana jako gra z górnej półki ale jeszcze dziś pamiętam recenzje gdy ta gra wychodziła i stwierdzenia typu "przestarzała grafika", "nieudolna kopia Diablo" itp. A prawda jest taka że to jeden z najlepszych Action RPG jakie wyszły. Gra która w równym stopniu skupiała się na walce jak i zadaniach. No i te zagadki i legendarne lokacje które do dziś nie zostały odnalezione ehh... to jest właśnie to COŚ!

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano
  • Divinity Original Sin
  • Mount & Blade Warband
  • Pillars of Eternity
  • Star Wars The Old Republic
  • Lords of the Fallen
  • Wasteland 2
  • Deus Ex Human Revolution
  • Fable
  • Neverwinter Nights
  • Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola
  • Legend of Grimrock 2
  • Baldur's Gate
  • Final Fantasy to też podobno rpg
  • Trzymaj się z dala od Two Worlds 2

Coś tutaj musi się ciekawego znaleźć.

Opublikowano

Divinity Original Sin mam gram i jest z*******y, w porównaniu do poprzednich czesci, ta jest bardziej rozwinieta pod kwestia walki, tutaj juz jest turówka, akurat to mi sie nie spodobalo, ale ilosc dialogow, misji i pobocznych dupereli na wielki plus, bo jest ogrom, aczkolwiek i tak poprzednie częsci lepsze, bo ten system turowy nie pasuje mi zbytnio ;D

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Wszystkim znanych klasyków wymieniał nie będę, natomiast z mniej znanych, lub nieco zapomnianych mogę polecić Wizardry 8(wprawdzie historia zaczyna się w 6, ale to już inne czasy i może dzisiaj przerazić), oraz Evil Islands - sporo niedoceniona gra i dosyć oryginalna. Również seria Vampire the Masquerade jest warta uwagi.

Z nowych tytułów moje oko przykuł Victor Vran - narazie wczesny dostęp na steam, ale miałem okazję grać u kumpla i zapowiada się świetnie.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

A może Dark Messiah of Might & Magic ?

Zdobywa się ekwipunek, są punkty umiejętności, można iść w 3 różne klasy (Mag, wojownik, assasin), zadania dodatkowe

Tylko nie jest to typowy RPG, nie ma handlu, nie ma zwykłych typowych rozmów z NPC

Grafika nie jest taka zła :P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Chyba nikt mnie wspomniał o icewind dale oraz o serii Might and Magic

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Ehh. Wszyscy tylko z ładną grafiką szukają gier.. Ale polecam Pilars of Eternity i South Park Kijek Prawdy.

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

Właśnie wczoraj zacząłem serie Fable. Bardzo dobry system walki i mocna grafika jak na tak starą grę. Poza wymienionymi wyżej już ciekawych RPG'ów nie znam ale możesz spróbować Assasin's Creed. Najbardziej do gustu przypadła mi część 4: Black Flag, aczkolwiek polecam całą serie.

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Pozostaje jedynie czekać na Elex <3

A jeżeli już na prawdę nie masz w co grać, a jesteś prawdziwym fanem Gothica to polecam mody typu The Returning, Złote Wrota, Global Mod, Czas Zapłaty, Mroczne tajemnice . Będziesz miał gry na długie, długie godziny ;d

Opublikowano

Two Worlds II - duży świat, fajnie rozbudowa postaci, mag-wojownik-łucznik itd. masa umiejętności, dużo misji i grafika ładna jak na grę z 2007 r. bodajże!! Polecam, jedyny RPG który mi się podoba, wiedzminy czy inne gry mi nie odpowiadają, to nie to samo co tw2 ;) Wciągnie Cię na godziny gry ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...