Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do 3000zł

_xer0s

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, za 2 tyg będę kupywał laptopa do gier do 3000zl, co sensownego polecicie w tej cenie? Liczę na jakiegoś lenovo, msi.

Interesuje mnie:

Dobry czterordzeniowy procek

Rozdzielczość min. 1680x1050

8gb ram

dobre głośniki wbudowane w lapka.

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Lenovo y50-70 z i5 i GTX960m. Matryca FULL HD IPS. Podświetlana klawiatura, głośniki JBL, dobre wykonanie, smukła, elegancka obudowa, łatwy dostęp do układu chłodzenia, dobre rozmieszczenie portów, dość długi czas działania (jak na takie podzespoły). Najlepszy stosunek ceny do wydajności.

Taniej wersja Lenovo y50-70 z 4 gb ram

lub Asus r510jk z i5H i GTX850m. Matryca FULL HD. Tylko tutaj grafika jest gorsza o jakies 50 % od Lenovo.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Myślałem że w tej cennie da rade wyrwać procek czterordzeniowy..

Jednak co do tego lapka - pogram na gym sprzęcie w GTA V?

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

Opublikowano

Na obu spokojnie pograsz w GTA V,

Oczywiscie mówie ze Lenovo nie jest zbyd duzo droższe a jest znacznie wydajniejszy

Opublikowano

Mniej więcej na jakich ustawieniach? :-)

Opublikowano

GTX960m czyli Lenovo na wysokich.

na GTX850m low/med

Opublikowano

@Gajwer dzieki, ale martwi mnie ten dwurdzeniowy procek w lenovo :x

Podrzuci ktos jeszcze jakiegoś ciekawego linka?

Opublikowano

Nic wydajniejszego nie znajdziesz. W grach miedzy i7 a i5 nie ma dużej róznicy, i7 nie wykorzystasz w pełni niestety, a tworzy on znacznie większe tempratury.

Opublikowano

Do 3k znajdziesz jakiegoś lapka z i7 ale z dużo słabszą grafiką i beda problemy w gta5, a w grach nawet i lepiej wziąć i5 bo różnic nie ma, a temperatury mniejsze co w laptopach jest na WIELKI PLUS. Za tą cene nic lepszego jak to Lenovo po prostu nie ma, wydajnością przebija wszystkie.

Opublikowano

Nic wydajniejszego nie znajdziesz. W grach miedzy i7 a i5 nie ma dużej róznicy, i7 nie wykorzystasz w pełni niestety, a tworzy on znacznie większe tempratury.

Okej, jednak poczekam jeszcze na opinie innych ;)

Opublikowano

­Bierz i5, da radę w grach. Ważna jest grafika w laptopie.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@ref

Opublikowano

Lenovo y50-70 z i5 i GTX960m. Matryca FULL HD IPS. Podświetlana klawiatura, głośniki JBL, dobre wykonanie, smukła, elegancka obudowa, łatwy dostęp do układu chłodzenia, dobre rozmieszczenie portów, dość długi czas działania (jak na takie podzespoły). Najlepszy stosunek ceny do wydajności.

Taniej wersja Lenovo y50-70 z 4 gb ram

lub Asus r510jk z i5H i GTX850m. Matryca FULL HD. Tylko tutaj grafika jest gorsza o jakies 50 % od Lenovo.

Nic innego lepszego nie dostaniesz.

Opublikowano

Nic innego lepszego nie dostaniesz.

@Gajwer Jesteś pewien? bo jakoś nie widzę tego dwurdzeniowego i5 przy Gta V na średnich/wysokich ustawieniach graficznych. ;x

Opublikowano

Tak. Oczywiscie mówimy o Lenovo, ma wydajniejsza grafike o 50 % od Asusa. To bez problemu zagrasz w GTA V.

Nie wierzysz to zamów internetowo laptop wtedy masz 14 dni zwrotu, i sam sprawdzisz ;)

Opublikowano

Tak. Oczywiscie mówimy o Lenovo, ma wydajniejsza grafike o 50 % od Asusa. To bez problemu zagrasz w GTA V.

Nie wierzysz to zamów internetowo laptop wtedy masz 14 dni zwrotu, i sam sprawdzisz ;)

Co powiesz na tego lapka? http://allegro.pl/lenovo-y50-70-i7-4720-8gb-1tb-gtx960-4gb-fhd-450zl-i5441329649.html 

Mogę dorzucić te 500zł do tego lapka, oglądałem na youtu** recenzje z gier, wydaje się być okej. Jakie jest Twoje zdanie?

Opublikowano

Rózni sie tylko lepszym procesorem którego w pełnie nie wykorzystasz :) ale to juz Twój wybór.

Aaa no i 7 to wyzsze tempratury z tym tez liczyc sie musisz.

Tak to jest to najwydajnieszja konfiguracja lepszej do 5000 zł nie dostaniesz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...