Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co to mogło znaczyć? Duch?

ph2black

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na samym wstępie chciałbym zaznaczyć że WSZYSTKO ZDARZYŁO SIĘ NA PRAWDĘ!
Nie będę się rozpisywał, spróbuję napisać wszystko co widziałem/słyszałem jak najkrócej. 

Tak więc, postanowiliśmy z kolegą że pogramy w minecrafta (nie graliśmy już z 2 latka). Weszliśmy na pewien serwer (jest to ważne ponieważ mógł to być jakiś plugin, ale raczej wątpię, jest to prawie czysty survival) i od razu zaczęliśmy kopać. Kilofy na wydajność IV i szczęście III więc dosyć sprawnie to szło. Weszliśmy w trans i kopaliśmy 2 tunele obok siebie (oddalone o 3 kratki) przez dobre parę godzin. Nagle ten kolega zaczął krzyczeć że coś go zaatakowało, jakiś duch. I nie może kopać bo ma wyczerpanie na kopanie na 3.5 minuty. Nadgoniłem go z moim tunelem i dokopałem się do niego, zacząłem kopać na około miejsca w którym został zaatakowany bo myśleliśmy że to jakiś nowy mob, ale nawet żadnej jaskini tam nie było. No to powiedziałem że trudno i zacząłem kopać dalej. Od tamtego czasu cały czas słyszałem dziwne szumy co jakiś czas, ale kopałem dalej. Nagle z krzykiem wyskoczyło coś na ekranie (nie wiem czy dobrze widziałem ale prawdopodobnie miało białe oczy). Mob to raczej nie był gdyż zniknął od razu po zaatakowaniu. Muszę przypomnieć że tunel był zamknięty, taki zwykły 1x2 cały czas do przodu. Przestraszyłem się, serce zaczęło bić jak głupie, a oddech stał się nieco cięższy. Było po godzinie !3:30! w nocy. Po zniknięciu efektu wyczerpania wznowiłem kopanie i tym razem stało się dokładnie to samo lecz po jakichś 3-5 minutach. Zapomniałem to w jakiś sposób uwiecznić, nagrać film, zrobić zdjęcie czy coś bo byłem przejęty tym co się własnie stało. W tym momencie kolega któremu opowiedziałem tą całą historię zaczyna kopać, miejmy nadzieje że przytrafi mu się to samo. on to uwieczni jak mu się uda. Jeśli czegoś zapomniałem to dodam to ewentualnie później edytując temat lub dodając komentarz. Jeśli dotrwałeś do tego momentu to bardzo dziękuję za uwagę i proszę o podzieleniu się informacjami w komentarzach czym to było i czy nie jest to przypadkiem "choroba górnicza". W Herobrine'a nie wierzę. Pozdrawiam i liczę na trafne odpowiedzi.

Opublikowano

Jeżeli graliście na 1.8 o najprawdopodobniej był to Starszy Strażnik. Jest to w połowie przeźroczysta ryba, która pilnuje podwodnego skarbca. Możliwe, że kopaliście pod jakimś oceanem, od 1.8 można znaleźć pod wodą w oceanie Dungeon, a to jest jego strażnik. Nakłada on wszystkim graczom w pobliżu Zmęczenie Górnicze III, przez co nie można kopać, więc to się zgadza.

Tu masz więcej o nim, oraz zdjęcie:

http://minecraft-pl.gamepedia.com/Starszy_Stra%C5%BCnik

Tu masz o nim film, w 19 sekundzie strażnik na chwilę się pojawia by dać ci efekt Zmęczenia górniczego:

https://youtu.be/YlEp6q0Y5lw?t=19s

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Tak jak kolega powyżej:

Jeśli to 1.8.x mieliście doczynienia ze strasznym strażnikiem. Mogliście kopać tunel pod oceanem, a akurat pod tym miejscem było miejsce spoczynku owego moba. On sie pojawia żeby wystraszyć gracza ^^ Oczywiście nikt go sie nie boi  B) Taki alternatywny herobrejnus  xD

Nie ma co się bać... ale jeśli to była wersja poniżej 1.8 możecie mieć doczynienia z jakimś nieodkrytym do tej pory easter eggiem od mojanga. Jeśli to by była jak mówie, wersja poniżej 1.8 możecie sie bać  8S

Opublikowano

Haha, faktycznie. A tak srali*my w gacie w nocy przez to. Już się upewniliśmy i przeszukaliśmy ową świątynię. Dzięki za bardzo dobre odpowiedzi! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...