Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Virual Machine

hubcio79

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam problm stawiam serwer tzn taki dla siebie i kolegów taki mały jest to mój drugi tylko że w tym mam problem bo gdy juz mam odpalić virtual machine i klikam start to błąd ze za malo pamięci dalem 727mb i powinno hulac a tu nic jest tez napisane ze wystarczy 450 do odpalenia

tu daje ile mam dane pamieci

A tu ten błąd

Siemanko :D !

Opublikowano

Jak dasz za dużo to ci serwer będzie nie wyrabiał to po pierwsze, po drugie zmniejsz do 500-600MB.

Bądź człowiek! Jebnij minusa

sygnabysketchy132313.png

Opublikowano

dzięki zobacze ;p

Ehhh... Zrobilem mniej tzn najpierw 616 i to samo kilka razy startowalem i nic potem 533 tez kilka razy i znow nie wyszlo potem 451 czyli minimum i takze nie ruszylo trudno bd musial poczekac az wroce do domu i odpale na kompie stacjonarnym dzieki za pomoc jesli ktos ma jeszcze jakis pomysl bede bardzo wdzieczny i posypie sie 5

Opublikowano

Hubcio79 jak byś odpalał przez Virtualbox to tam jest pokazane ile max możesz przeznaczyć żeby u ciebie nic się nie cieło żeby było git xD

Opublikowano

Nie musisz, ale to jest lepsza alternatywa, ten blad oznacza, ze nie masz wystarczajaco pamieci RAM na swoim komputerze

9.png

userbarwb.png
Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Aha no spoko tylko że 700mb ramu to chyba wystarczająco na serwa ale nie wiem czy to ma znaczenie ale mam viste

Opublikowano

To jest wystarczajaco duzo na server, ale nie masz skad wziasc tych 700 mb ram, w swoim komputerze masz za malo pamieci ram

9.png

userbarwb.png

Opublikowano

Aha czyli to ze w ustawieniach dalem 700 to nie znaczy ze tyle bedzie bo moze tyle nie znalesc?

Opublikowano

Tak, ile masz ogolnej pamieci RAM w swoim komputerze? Jesli 1GB to nie polecam w ogole stawiac servera, chyba ze czysty system FreeBSD

9.png

userbarwb.png

Opublikowano

No 1gb ale jak stawialem na komputerze stacjonarnym to serwer śmigal a tez 1gb ramu

Opublikowano

Na laptopie czy na czymkolwiek tam uzywasz mozesz miec wiecej odpalonych programow etc. i wiecej pamieci ram uzywa ci Twoj system tym mniej pamieci mozesz przeznaczyc na server

9.png

userbarwb.png

Opublikowano

No sprawdziłem i mam wolnego 700 ramu i wiem ze oprocz tego system musi ciagnac jakies 200-300 mb czyli jakbym ustawil 500 mb to by wystarczylo chyba

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...