Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy da się podkręcić AMD Athlon 64 X2 3800+?

QuarK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, czy da się podkręcić procesor w PC?

­

AMD Athlon 64 X2 3800+, ram 1,5 gb, płyta główna M61SME-S2, GeForce GT 520 1gb, zasilacz ibox sl-8400btx 400W

Opublikowano

­

Da radę (ma ukryte menu w BIOSIE, włączasz ctrl+F1), tylko ten zasilacz IBOX nie pasuje tutaj. Nie radzę :P

1) Jak to zrobić?

2) Jakie jest ryzyko zniszczenia jakiejś części?

3) Na ile mogę sobie pozwolić przy podkręcaniu?

Opublikowano

2. W Twoim przypadku z takim zasilaczem to masz bardzo duże ryzyko, możesz zniszczyć cały komputer przez zasilacz z czarnej listy. Nie wiadomo kiedy pierdyknie

3. Wszystko zależy od Twoich temperatury pod maksymalnym obciążeniem, przetestuj procesor jakimś programem obciążającym komputer i podaj nam swoje wyniki. Ja zwykle u siebie, na boxowym chłodzeniu podkręcam o 500-600 mhz.

Opublikowano

2. W Twoim przypadku z takim zasilaczem to masz bardzo duże ryzyko, możesz zniszczyć cały komputer przez zasilacz z czarnej listy. Nie wiadomo kiedy pierdyknie

3. Wszystko zależy od Twoich temperatury pod maksymalnym obciążeniem, przetestuj procesor jakimś programem obciążającym komputer i podaj nam swoje wyniki. Ja zwykle u siebie, na boxowym chłodzeniu podkręcam o 500-600 mhz.

Jaki programem obciazyc PC? Procesor pobiera 89W, a karta graficzna 94W, więc co pobiera resztę, że raczej nie wolno podkręcić?

Opublikowano

Ten procesor nawet jak spalisz to nie będzie go szkoda, bo można kupić taki sam za max 30zł, albo i taniej. Co do podkręcania dużo z niego nie wyciśniesz, a nawet jak go podkręcisz to ta wydajność prawie wgl. nie podskoczy, jest to stary proc i jego kręcenie jest nie opłacalne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...