Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Artyleria :/

xDefqonOnex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam za niedługo kończę niemiecką artylerię moim zdaniem super nacja odnośnie art...
Teraz zastanawiam się w jaką iść dalej mniej więcej zastanawiam się nad francuską albo amerykańską.

Oczywiście w obu krajach które wymieniłem mam już odblokowane 6 tiery,artylerii.

Dodatkowo dodam pewnie powiecie że jak mam 6 tiery to powinienem już wiedzieć jaka mi się podoba kolejna ale tu niestety powiem wam że
grałem tylko 5 amerykańską a francuską odblokowałem lightem amx12 t więc nie wiem jak francuzami się gra.

Wypiszcie swoje opinie wady i zalety obu nacji odnośnie drzewka art abym mógł się zdecydować oczywiście mądre i z sensem wypowiedzi nagradzam.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Francuzy są mobilne, ale mają słabe działa, co jest ważne w artach. Ja bym robił na Twoim miejscu only T92, albo GC, bo te arty są najczęściej używane na CW.

Opublikowano

Jak włączą beta to zagraj sobie i zobacz którą artą się lepiej gra

@ UP ale X ma magazynek i nie jest taka słaba :)

Opublikowano

Oglądałem dziś na YT na kanale Faji obie arty i mam właśnie dylemat,jeszcze ktoś coś do powiedzenia aby przekonać mnie do nacji ?.

Oczywiście lecą like.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Francuskie arty są dość specyficzne lecz zdaje mi się, że przy nich najmniej nerwów się traci. Są to pojazdy bardzo szybkie, celne, o przyzwoitym czasie ładowania ale dużo mniejszym DMG niż inne artylerie tego samego poziomu.

Na VII tierze jest Lorrka której działo mimo, że VII poziomu to przy trafieniu bezpośrednim zadaje w zależności od grubości trafionego pancerza ~300-400 (przy przebicu max. 700). O mocniejszym trafieniu możemy tylko pomarzyć waląc w lighty, papierowe hel-katy, CdC i japońce. Przy moim szczęściu trafiam w cel jakoś mniej więcej w 7 na 10 strzałach.

Opublikowano

Francuskie arty są dość specyficzne lecz zdaje mi się, że przy nich najmniej nerwów się traci. Są to pojazdy bardzo szybkie, celne, o przyzwoitym czasie ładowania ale dużo mniejszym DMG niż inne artylerie tego samego poziomu.

Na VII tierze jest Lorrka której działo mimo, że VII poziomu to przy trafieniu bezpośrednim zadaje w zależności od grubości trafionego pancerza ~300-400 (przy przebicu max. 700). O mocniejszym trafieniu możemy tylko pomarzyć waląc w lighty, papierowe hel-katy, CdC i japońce. Przy moim szczęściu trafiam w cel jakoś mniej więcej w 7 na 10 strzałach.

Też miałem tą artę, 6t jeszcze grało mi się ok, ale 7 to śmiechu warty s**t. Sprzedałem i odpuściłem tą linię. 

Opublikowano

T92 i GC - Niby dobre, ale mi się osobiście lepiej grało Obj 212A. T92 jest strasznie nie celną artą. Ogólnie amerykańska mi się nie spodobała, więc skończyłam na M40/M43.

Opublikowano

Ja osobiście polecam bardzo T92 i GC, mam obie te arty i są prze cudne.

Co prawda BC ma magazynek i można kogoś "szybciej dobić" ale za to nie strzela po tyle jak np GC ;)

Opublikowano

Polecam brytyjskie artylerie, sam nimi i jestem zadowolony. Jedyne co mnie denerwuje to strasznie długie przeładowanie :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...