Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki hosting wybrać?

Ozi000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę założyć serwer Minecraft, ale jestem w tym "zielony" i nie wiem jaki hosting wybrać.

Moje wymagania:

-Duża ilość graczy (najlepiej co najmniej 100)

-Dużo RAM'u (chcę by każdy gracz mógł mieć max. 3 moby)

-Cena do max. 40 złotych

-Dużo miejsca (mapa będzie duża)

Najlepiej żeby był hosting i oferta. Z góry dziękuję.

Opublikowano

Za 40 złotych cóśtam da radę  :O 

Sam mam duży serwer i płace 100zł/ms

A jak już to przeglądałem enderchest.pl i czytałem ofertę Universal. Tam masz 32GB RAM czy 16 GB RAM, dysk 10GB i limit procesora 10%. Załóżmy, że masz tam 16GB RAM, 10GB SSD (inaczej: szybki dysk twardy). Wytrzyma ci na luzie serwer ze 100 online. Zresztą podziel sobie 16384MB na 100. Wychodzi 163. A większa mapa serwerowa jak ustawisz WorldBordera na 10000 kratek albo 5000 wtedy nie powinno ci przekroczyć 6GB na dysku. A pamiętaj, że pluginy też trochę ważą. Ten pakiet kosztuje 29zł na miesiąc. Najlepiej płać PSC, odliczają tylko 14% prowizji! Nie sądzę żebyś miał możliwość przelewu albo PayPal'a.Czyli żeby zapłacić 29zł PSC potrzebujesz minimum 33.06zł! Liczę na like i że pomogłem  :P Link do enderchesta oferty Universal: https://www.enderchest.pl/oferta/universal/

­

Opublikowano

Proszę cię, za 40 zł nie kupisz na hostingu czegoś co utrzyma 100 graczy. Za tę kwotę możesz kupić u pukawki w pakiecie bez limitu slotów 4 GB ramu, jednak nie masz podanej reszty specyfikacji lub ofertę bez limitu za 28 zł jednak ona na pewno nie starczy na te 100 slotów. W tym przedziale cenowym najlepiej będzie jeżeli zakupisz vpsa z OVH chodzi mi konkretnie o VPS Classic 3 lub KS-2 SSD kimsufi. Jeżeli koniecznie chcesz hosting to bierz pukawkę, jednak licz się z tym, że twój wymóg co do ilości graczy na pewno nie zostanie spełniony.

@Wedkarz_112

Zapomniałeś o najważniejszym - procesorze. Co mu po 16 GB ramu jak ma limit procesora 10%, który nada się na 30- 40 (przy dobrej optymalizacji) slotowy serwer.

Opublikowano

Dziękuję za wszystkie komentarze.

A co sądzicie o ofercie TNT Sliver w Fiberhost.pl i ofercie bez limitu w Maxcraft.pl? Czy warto wybrać te oferty?

Opublikowano

­Bardziej maxcraft, ale jeżeli jesteś zielony to zacznij od podstaw (nauka).

A co sądzicie o ofercie TNT Sliver w Fiberhost.pl i ofercie bez limitu w Maxcraft.pl? Czy warto wybrać te oferty?

aw

Opublikowano

W tej cenie chyba najlepszy będzie pakiet z Pukawki. Mają tam dobre maszyny, support zna się na rzeczy, na facebooku dają często jakieś kody rabatowe na serwery. Miałem serwer na Craftserve i nie polecam, maszyny bardzo słabe.

Opublikowano

Chyba wezmę Pukawkę. A ma ktoś swój serwer na Pukawce lub innym hostingu? Nie chce słuchać poleceń od ludzi, którzy nie mają doświadczenia i chcą sobie tylko nabić posty.

Opublikowano

Na hostingu pukawka.pl sprzedają serwery max za 28 zł.Może i nie są takie jak mówią ale mogą uciągnąć do 50 graczy.Kup se 2 +bungee cord i załóż sieć serwerów.

PS: Możesz też VPSa kupić też dobry.

Opublikowano

Chyba porzucone marzenia o 100-slotowym serwerze. Myślę, że z 50-60 slotów wystarczy. Jednak RAM'u nadal musi być dużo, by każdy gracz mógł mieć z 3 moby.

Opublikowano

Chyba porzucone marzenia o 100-slotowym serwerze. Myślę, że z 50-60 slotów wystarczy. Jednak RAM'u nadal musi być dużo, by każdy gracz mógł mieć z 3 moby.

Wspomniana wcześniej pukawka powinna utrzymać taki serwer. Inną opcją jest pakiet TNT od fiberhostu - silver albo gold. Jednym z problemów z tego co się orientuje jest tam kodowanie UTF-8.

Opublikowano

@Ingus od szajshostu? Ten hosting nie umie 2 slotowego serwera utrzymać.. co dopiero 50.
Miałem pukawke, ench, csrv, fsrv, fhmc. I co? Pukawka wygrywa. Najwydajniejszy hosting, support szybki, a ench/csrv/fhmc to hostingi... smiechu warte. CSRV i FHMC maja najbardziej zbugowane panele, jakie widzialem. Juz ench ma lepsze, ale 10% procesora na 10 slotow nie starczy xdd

bannergif.gif

Opublikowano

proponuję pukawka.pl.

Za 28 zł pakiet bez limitu ram i bez limitu slotów.

Mój kolega miał tam serwer i mówił mi że jedyne ograniczenia jakie są to wielkości baz danych.

Opublikowano

FiberHost, możliwość wypłacania zarobionych pieniędzy z smsów na konto bankowe, oferta TNT jest elegancka, a jak dorzucisz 2 dyszki, no to np. poczekasz jeszcze z miesiąc aż bedziesz mial ten hajs to bierz TNT GOLD.

@SpazioPolska nie istnieje coś takiego jak brak limitów RAM. ;) To jest tylko chwyt marketingowi i nie którzy nowicjusze nie potrafiąc skonfigurować serwer niestety odczuwają ten chwyt.

Opublikowano

@SpazioPolska nie istnieje coś takiego jak brak limitów RAM. ;) To jest tylko chwyt marketingowi i nie którzy nowicjusze nie potrafiąc skonfigurować serwer niestety odczuwają ten chwyt.

No tak, każda jednostka ma skończone zasoby sprzętowe. Na Pukawce właśnie tak piszą. A jeżeli chodzi o RAM nielimitowany w Pukawce, to pisze że jest taki, jaki wynika z zapotrzebowania serwera.

Enderchest: mój dobry kolega miał tam serwer, ale mówił, że nie warto tam brać serwera, że tam oszukują czy coś w tym stylu.

Opublikowano

­FiberHost... tego nawet hostingiem nie można nazwać... brak kodowanie utf-8 (przez co znaczki, które są teraz wow znaczki wow unicode wow nie działają).

Ja osobiście korzystałem z enderchest.pl na dłuższą metę, bo aż 150 graczy na największym pakiecie (który był kiedyś, bo mój serwer był w przedziale #3000, a teraz są #40000), nie narzekałem, a w porównaniu do pukawki na której byłem i się przeniosłem z niej na enderchesta, była ogromna różnica, tak samo fiberhost, wchodzą gracze, TPS ledwo od 8-12, potem na /say z caps-locka, że serwer się wyłącza... ;_; Poprosiliśmy ich co prawda o ten sam pakiet, już nawet nie wiem co mieliśmy. Ogólnie nie wiem, dlaczego takie hejty na enderchesta lecą, mnie tam bardzo dobrze chodził serwer, dopóty nie przeniosłem się na maszynę na OVH za 300zł.

Polecam na ogół enderchest.pl do takiego serwera. :) Jeżeli już tak bardzo Cię państwo u góry zniechęciło, to zobacz craftserve. ;)

sygnatura.png

Opublikowano

Polecam Ci serwer EnderChest - szybka obsługa BOK, bardzo tanio, brak lagów naprawdę polecam ;)

"Świat nie jest taki okrutny jak Ci się wydaje"

♥ Night Raid ♥ / The Global Elite \ ♥ Night Raid ♥

Opublikowano

Dziękuję za wszystkie komentarze. Chyba jednak wybiorę ofertę z Pukawki, choć zastanowię się jeszcze nad Enderchestem.

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA I USUNIĘCIA.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...