Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wygląda exp?

Katien

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Mam zamiar przerzucić sięz Tery na Aiona i teraz mam pytanie. Jak wygląda sprawa związana z expem? Łatwo jest, czy trzeba się męczyć? :P

Opublikowano

Raczej nie trzeba sie meczyc, nie wiem jak wyglada sprawa w Tera ale z questów masz dość dużo expa, nie wiem jak wygląda sprawa w końcowych lvl 60-65 ale ja spokojnie wbiłem 51 lvl

Opublikowano

Raczej nie trzeba sie meczyc, nie wiem jak wyglada sprawa w Tera ale z questów masz dość dużo expa, nie wiem jak wygląda sprawa w końcowych lvl 60-65 ale ja spokojnie wbiłem 51 lvl

A ile dni/godzin expiłeś? 

Arcymistrz
Opublikowano

Jak grałem w 2 osoby, to wbicie 65 zajęło nam około miesiąca z farmieniem, przerwami, wbijaniem profesji itd. 

Exp jest łatwy, do endgame'u chodzisz od wioski do wioski tak jak kierują Tobą questy i robisz fabułę. Łatwość zależy od klasy, bo jasne jest, że takiemu sorcowi lepiej pójdzie niż sinowi. Ogółem nie ma się co spieszyć, bo później i tak będzie trzeba wrócić. 

Opublikowano

Są ludzie co wbili to w 12h ? ale z itemkami z IS.

Główna różnica między Aionem a Terą to fakt że w Aionie praktycznie expisz tylko na questach, w Terze jeszcze można było po grindować lub pomęczyć instancje i też ładnie exp leciał. W Aionie klepiesz tylko Questy grindowanie jest nie opłacalne a co do expienia na instancjach to owszem ale solo lub max 2 osoby a wiadomo nie każda klasa da rade tak expić.

Wszystko zależy ile dziennie grasz, jaką klasą, jakie masz zacięcie do gry i skill więc określenie ile zajmie Ci to w godzinach jest raczej niemożliwe.

Ale jeśli wybierzesz łatwą w expie klasę, grasz ~4h i masz doświadczenie w MMO to coś około 2 tyg

Opublikowano

@Zakyio™

Z tego co słyszałem 65 lvl można wbić w 2 tyg ( max 3 ) jakby osoba się postarała. Podobno też takie klasy jak np. templar się bardzo ciężko expi. Ja osobiście gram bardem. Średni dmg, leczenie ( mniejszy problem z potkami ) uzupełniam sobie manę, mogę usypiać. Gram tą postacią od 3 dni ( w Aion'a od 6 ) Mam na niej prawie 24 lvl. Nie no-life'owałem jakoś bardzo. Gra się całkiem przyjemnie. Co do questów - opłaca się wykonywać tylko złote ( kampania ) Od 13 do 20 ( chyba nic nie pokręciłem ) osoba mnie expiła na mapce +40 w jakieś 20-25 min. Miałem wtedy użyty "amulet Verdina" - 50% więcej PD. 

Opublikowano

Ostatnio zauważyłem jak bardzo ułatwili exp. Z nudów expie sobie etertecha od 3 dni i mam juz 38lvl. Teraz co parę lvl dostajesz niebieskie questy, które dają więcej expa od innych. W dodatku nie musisz siedzieć na questach na coiny przez 5-7lvl.

Opublikowano

W Aionie jako takie pojęcie expa nie istnieje. Nie musisz sterczeć na spocie i ciachać kilkanaście godzin moby, by wbić lvl. Wystarczy robić misje z kampanii oraz kilka innych, dostępnych w grze. Dodatkowo teraz jest masa powtarzalnych Q na instancje, dzięki którym lvl wbija się, jak szalony.

igNMhIy.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...