Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DHL

Gotyer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wysłalem 1 lipca rower za pomocą kuriera DHL za pobraniem 500 zł na konto bankowe. No i jest już 9 lipca a nawet 10 zaraz, a pieniędzy na koncie nie mam... 
Z tego co wyczytałem to mają 5 dni roboczych na przelew, no ale adresat dostał paczke 2 lipca to spokojnie już te 5 dni mineło. Ktoś miał podobną sytuacje? Juz do nich napiasłem i czekam aktualnie na odpowiedz, ale chcialem was prosić o wasze zdanie.

Opublikowano

Najlepiej jak kuriera zamawiałem, dopiero za 3 razem łaskawie przyjechal, jak do nich dzowniłem to mowili mi ze kurier byl ale nikogo nie bylo, a gdy powiedzialem ze ciagle ktos jest w domu i ze nie mam zadnych numerów w nieodebranych, uslyszałem ze kurier był i dzwonił... :)
Kiedys zamowilem telefon to paczka 3 dni jezdzila z kurierem i wracala do siedziby... dopiero jak wyjechałem samochodem w strone kuriera to odebrałem sobie. 
Nie wiem czemu firma tak duza i powazna jak DHL pozwala sobie na takie cos... myslalem ze to bardziej pasuje do mniejszych firm kurierskich.

Opublikowano

Najlepiej jak kuriera zamawiałem, dopiero za 3 razem łaskawie przyjechal, jak do nich dzowniłem to mowili mi ze kurier byl ale nikogo nie bylo, a gdy powiedzialem ze ciagle ktos jest w domu i ze nie mam zadnych numerów w nieodebranych, uslyszałem ze kurier był i dzwonił... :)

Kiedys zamowilem telefon to paczka 3 dni jezdzila z kurierem i wracala do siedziby... dopiero jak wyjechałem samochodem w strone kuriera to odebrałem sobie. 

Nie wiem czemu firma tak duza i powazna jak DHL pozwala sobie na takie cos... myslalem ze to bardziej pasuje do mniejszych firm kurierskich.

Do mnie przyjechał w piątek gdy miał w poniedziałek i dokładnie gadał to samo... a specjalnie cały tydzień byłem w domu żeby mu tę paczkę dać. Wydaję mi się, ale nie jestem pewien, że czas pobrania zależy od zamówionego pakietu. Standard to chyba 21 dni roboczych. Nie jestem pewien, ale na ich stronie w cenniku powinno to być jaśniej wypisane. ;)

Opublikowano

Też pierwszy raz wysłałem za pobraniem 02. paczka doszła 03. jest 10 i jeszcze nie mam pieniędzy na koncie... tylko że to nie był DHL.

Opublikowano

Dostałem informacje ze przelew został wykonany w czwartek, chyba powinienem juz go otrzymać.......

Opublikowano

Dostałem informacje ze przelew został wykonany w czwartek, chyba powinienem juz go otrzymać.......

Przelewy przeważnie dochodzą w 1-2 dni roboczych (bardzo rzadko dłużej), jeżeli konto osoby wysyłającej jest w innym banku, niż Twoje konto. Przyjmijmy, że przelew był wykonany w czwartek po godzinach pracy banku, więc dopiero minął jeden dzień od wykonania przelewu, powinieneś spokojnie poczekać, jeżeli nie dostaniesz w poniedziałek/wtorek to radziłbym ponownie skontaktować się z firmą kurierską, czy przelew został wykonany na prawidłowe konto. ;)

Opublikowano

Przelewy przeważnie dochodzą w 1-2 dni roboczych (bardzo rzadko dłużej), jeżeli konto osoby wysyłającej jest w innym banku, niż Twoje konto. Przyjmijmy, że przelew był wykonany w czwartek po godzinach pracy banku, więc dopiero minął jeden dzień od wykonania przelewu, powinieneś spokojnie poczekać, jeżeli nie dostaniesz w poniedziałek/wtorek to radziłbym ponownie skontaktować się z firmą kurierską, czy przelew został wykonany na prawidłowe konto. ;)

Juz w piatek napisalem do nich aby mi podali numer konta na jaki wykonali abym sobie sprawdził.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...