Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki dysk SSD do laptopa w średnim wieku ?

revenge94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, chciałbym kupić dysk SSD do laptopa, na którym gram w csgo, ewentualnie lol czy wot : samsung np550p5c-s05pl. Jak myślicie przyda się dysk i poprawiłby wydajność, bądź szybkość jeśli zainstalowałbym na nim system, ewentualnie jakąś grę? Wadą tego laptopa jest to, że system mega zamula, nie mówiąc o aktualizacjach do win 8.1 - samsung się nie postarał :/

Edit. Zapomniałem dodać, że nie znam się na tych wejściach i żeby nie kupić jakiegoś złego moglibyscie rzucić linkiem ? 

Opublikowano

Ile masz hajsu? Sprawdź BX100 250GB, korzystam aktualnie, jest szybki, pojemny no i cena przystępna jak na SSD oczywiście. Nie wiem jaka jest Ci potrzebna pojemność, daj jakieś informacje. 

Co do wejść będą takie same wszędzie, szukasz na SATA po prostu

Opublikowano

No myślę, że pojemność średnia czyli około 120-250GB. Wrzucić na niego chciałbym system win 8.1 (nie wiem ile zabiera pojemności) no i np. sprawdziłbym gta 5, bo ostatnio jak odpalam gta 5 to dysk mi coś zamula i użycie dochodzi do 100% no i temperatury ogromne xD

Co dokładnie daje dysk SSD oprócz tego, że szybciej włączy mi się system?

Jak z pieniędzmi, powiedzmy że jeśli naprawdę sprwadza się w laptopach (moj 2 latek) to do tych 400zł jestem w stanie zapłacić za dobry SSD.

Opublikowano

Szybciej zaladuje Ci się gierka, mapka, mniejsza awaryjność i dłuższa żywotność

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Masz zamiar wsadzić SSD zamiast HDD czy dodatkowo?

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

To chyba musisz zrezygnować z napędu. Zaplanowałeś to?

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...