Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mainowanie jednej pozycji

Gość Zarhid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mysle nad graniem mida albo jungle. Chce miec najwiekszy impact na gre i najłatwiejsza mozliwosc soro wycarrowania. Co polecacie?

Opublikowano

To moze zadam pytanie
"Jakiej linii z tych dwóch podanych nauczyc sie do perfekcji"?

Opublikowano

To moze zadam pytanie

"Jakiej linii z tych dwóch podanych nauczyc sie do perfekcji"?

Zobacz ktore champy ci wychodza naj naj z mida jungli i zobacz jak ci to wszystko idzie ;d my mozemy tylko sie domyslac etc.

Opublikowano

Moim zdaniem jungla ma większy wpływ na grę, chyba że chciałbyś grać midem, który dobrze roamuje takim jak TF, wtedy wpływ na grę jest porównywalny.

Teraz z runglaivem i devourer jungla jest moim zdaniem ciekawsza więc właśnie ją polecam.

Opublikowano

Zobacz ktore champy ci wychodza naj naj z mida jungli i zobacz jak ci to wszystko idzie ;d my mozemy tylko sie domyslac etc.

Napisalem na czym mi zalezy :P  

Moim zdaniem jungla ma większy wpływ na grę, chyba że chciałbyś grać midem, który dobrze roamuje takim jak TF, wtedy wpływ na grę jest porównywalny.

Teraz z runglaivem i devourer jungla jest moim zdaniem ciekawsza więc właśnie ją polecam.

Te nowe itemy znerfia w nastepnym patch uwiec w/e :P

Opublikowano

Diana na mid? Łatwa na midzie w sumie cała trudność polega na tym, że musisz nauczyć się trafiać jej Q. Roamować też możesz dość łatwo. Możesz też iść Dianą na jungle.

Nawet taka Annie jest łatwo wycarrować, ale wtedy już ciężej z roam'em.

9145114405211911405102.png

Jestem tęczowy :D

Opublikowano

Diana na mid? Łatwa na midzie w sumie cała trudność polega na tym, że musisz nauczyć się trafiać jej Q. Roamować też możesz dość łatwo. Możesz też iść Dianą na jungle.

Nawet taka Annie jest łatwo wycarrować, ale wtedy już ciężej z roam'em.

Aha, a po co to napisaleś?

Opublikowano

Sam mainuje jungle i polecam od siebie tanki seujani oraz gragasa

a do carrowania fiora i shaco

Shaco tworzy duza presje na przeciwniku i jesli ogarniasz tego champa czesto dochodzi w enemy do rage quitu

Opublikowano

Jungle, uwierz mi tłukę tą gre od 2010 i wiem już swoje. Najlepiej wybieraj junglerów z mocnym early/mid żeby wycarryowac jak najwcześniej (mój main Lee Sin, polecam). Mid też się nadaje ale tylko postaciami które zrobią dobry roam (Ahri, TF itp. Mid zdecydowanie jest mniej zdolny do carry). 

Opublikowano

Jeśli chodzi o "poważniejsze" rozgrywki musisz mieć "awaryjną" role i linie..., bo nie zawsze bd mógł być na "swoim", polecam jungle tym bardziej teraz... z postaciami hyper carry póki nie dostaną nerfa na tą "mete" + warto nawet je main'ować bez tego...

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Tak. Mid i jg to najbardziej carry lany. To zależy też od twojej dywizji. Jezeli jestes platyna/diax, to możesz liczyć na teamwork, więc solo carry nie jest ci potrzebny. Jeżeli jesteś bronz-gold. to polecam jednak jg. Z racji na to, iż masz dostęp do kazdego lana. Pamieaj, by pickować postacie bardzo mobilne, jak lee, hecarim czy whatever. Pamietaj tez by NIGDY nie zbierać fragów za kille. Sam tankiem gry nie wycarrujesz a assysty w zupełności ci starczą :) Powodzenia!

lil-pump-gif-4.gif

Opublikowano

Lee Sinem według mnie można wyccarować grę na jungli. ­Dlatego go polecam. Na dole podaję przykład : 

fjopw3.jpg

Opublikowano

@Husoc

Polecam składać sightstone na lee sin'ie.

Sam ulepszony trinket to nie to samo, dobry lee sin zawsze musi mieć możliwość doskoczenia do warda.

Lee sin to jest chyba jedyny jungler na którym nie szkoda mi kupować sightstone, no może jeszcze nunu.

Nie dość, że te wardy dużo dają drużynie, odciążasz trochę supporta, to praktycznie zawsze możesz zrobić jakiegoś playsa.

Opublikowano

Lee Sinem według mnie można wyccarować grę na jungli. ­Dlatego go polecam. Na dole podaję przykład : 

fjopw3.jpg

Lee sin to mój main wbiłem nim chall'a w s3 naprawdę jest niesamowitym champ'em.

Dlatego strasznie go polecam, ale nim naprawdę trzeba dobrze grać.. mieć dużą wiedze skilla... i dobrą mechanikę..+aktualnie nie jest banowany często, nawet na wyższym elo..., ale musiałbyś nim pograć trochę.. pograj normale, bo początki z tym champ'em są naprawdę ciężkie, tym bardziej dla "begginer'ów" sam widzisz efekty na screen'ie od kolegi :).

@En1CeKa ss na lee, to core item.... trinket tylko early...

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

@UP 

Wiem, ale czy ja coś innego napisałem?

Zwracałem, tylko uwage Husoc'owi, że powinien go składać ponieważ on składa tylko trinket.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...