Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konto bankowe w wieku 15 lat i transakcje międzynarodowe.

Gość Marceli99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy w moim wieku tzn. 15 lat jest możliwe założenie konta bankowego junior z możliwością płacenia w różnych walutach? Często "przeprowadzam" transakcje w euro, dolarach, rublach i dlatego tak mnie naszło aby przestać prosić ciągle rodziców i założyć własne konto. Wiem, że istnieje możliwość założenia konta krajowego w moim wieku, ale nie słyszałem, a przynajmniej nie widziałem informacji czy mógłbym przeprowadzać transakcje w różnych walutach. Często kupuję serwery na zagranicznych hostingach z myślą o łatwiejszym dostępnie np. do strony, bo sądzę, że przeciętny Amerykanin nie byłby zadowolony gdyby musiał połączyć się z polskim serwerem w celu przeczytania zawartości mojej witryny. W każdym bądź razie czy taka możliwość w ogóle istnieje? ;)

Opublikowano

mBank.

Nie miałem problemów płacąc. Bank automatycznie przewalutowuje, co czasami jest cholernie niesprawiedliwe (astronomiczne stawki), ale dosyć wygodne - a za wygodę się płaci.

Złóż wniosek o konto.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Witam, czy w moim wieku tzn. 15 lat jest możliwe założenie konta bankowego junior z możliwością płacenia w różnych walutach? Często "przeprowadzam" transakcje w euro, dolarach, rublach i dlatego tak mnie naszło aby przestać prosić ciągle rodziców i założyć własne konto. Wiem, że istnieje możliwość założenia konta krajowego w moim wieku, ale nie słyszałem, a przynajmniej nie widziałem informacji czy mógłbym przeprowadzać transakcje w różnych walutach. Często kupuję serwery na zagranicznych hostingach z myślą o łatwiejszym dostępnie np. do strony, bo sądzę, że przeciętny Amerykanin nie byłby zadowolony gdyby musiał połączyć się z polskim serwerem w celu przeczytania zawartości mojej witryny. W każdym bądź razie czy taka możliwość w ogóle istnieje? ;)

Istnieje, np ING, tylko że jeśli będziesz miał to konto junior czy jak ono się tam zwie, to będziesz tracił jakiś % przy przewalutowaniach. Najlepsze w twoim wypadku byłoby konto walutowe, dowiedz się czy można takie założyć będąc niepełnoletnim. 

Opublikowano

Zamiast konta w banku możesz założyć kartę internetową w WBK. Bez umów, bez haczyków, działa i polecam.

Zamiast kupować wiele serwerów w różnych karajach zainwestuj w CDNa. Wyjdzie taniej, prościej i zyskasz kilka fajnych funkcji.

Opublikowano

Jeszcze możesz założyć konto w PKO BP jest chyba od 13-14 lat .

Mama mi to polecała, ale co z transakcjami międzynarodowymi? :P

Opublikowano

Ja korzystam z ing (można od 13) i jestem mega zadowolony i z aplikacji mobilnej, i z tego że konto za darmo (tylko co jakiś czas zżera 2 zł na ubezpieczenie karty) i z interfejsu desktopowego i wgl ze wszystkiego. ING FOREVER :D

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...