Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pobieranie clienta, wybór postaci, skille

JaNieNusz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elko witam was wszystkich serdecznie w ten piękny poranny czwartek, pytania mam. 

1. jak pobiorę te 6gb to od razu mogę sobie zagrać czy jak to tam jest?

2. jaka postać na start dla nowocioty

3. jak juz podacie postać to dajcie jakie skille pakować czy co tam się robi

4. szukam dziewczyny do wspólnej gry mam pieniądze 

Opublikowano

1. Jak pobierzesz 2 pakiet to możesz już zacząć grać. Ja osobiście zacząłem dopiero po pobraniu wszytkich pakietów, więc jeśli czegoś konkretnego nie ma podczas grania tylko na 2 pakietach to na pewno ktoś Ci tu jeszcze napisze.

2. Co do postaci no to raczej nikt Ci konkretnie nie napisze jaką postać masz wybrać, bo Aion jest na tyle rozbudowany, że każda postać ma w sobie coś, że tak powiem '' niezwykłego '' i tak naprawdę każda postać wymaga ogarnięcia. Ja bym raczej polecał sobie pooglądać na yt filmiki danych postaci, poczytać o klasach i wtedy sobie wybrać na początek taką klase jaka Ci przypadnie do gustu.  Niby wszyscy mówią, że gunner nie wymaga specjalnych umiejętności, bo tam ponoć klepiesz skile 1,2,3,4,5 i tak w koło, więc może ewentualnie jako 1 postać możesz sobie zrobić tą postać. DPS ma całkiem spory i na początkowych lvl'ach też ponoć bije całkiem nieźle w porównaniu z innymi. No ale tak jak mówię najlepiej jakbyś sobie pooglądał filmiki, żeby mieć chociaż jakiekolwiek porównanie klas. Każda klasa ma plusy i minusy, nie ma takiej co by miała same plusy, natomiast jeśli się gra postacią, która będzie Cię mega jarać te minusy będą nieistotne. Najważniejsze by mieć przyjemność z gry. 

3. ----------------------------------

4. yyy eee o.O    no ale w ramach odpowiedzi to jedynie mogę polecić ten temat i tu możesz poszukać osób do wspólnej gry - http://www.mpcforum.pl/topic/1047821-zapisy-na-wsp%C3%B3ln%C4%85-gr%C4%99/

Opublikowano

To ja na początku zrobiłem sobie klera. Dzięki leczeniu mogłem dużo misji sam zrobić wcześniej niż jakbym miał jakoś specjalnie składać eq. Inną postacią jest np. Bard który też ma leczenie i jeśli chodzi o misje to ma wystarczające by nie padać + do tego regeneruje sobie mane, więc w porównaniu do klera nie potrzebuje w ogóle potek na mane i nie musi siadać tak jak kler gdy many braknie. A jeśli nie leczące postacie no to jeszcze chodzi mi po głowie czarodziej, który dzięki swemu dps'owi bardzo szybko zabija, ale też trzeba mieć na uwadze, że wolno wali skile, no ale jak walnie to już walnie... 

To tak mówiąc o początku gry, bo w późniejszym etapie tak czy siak nie obejdziesz się bez grup, bo na tym głównie tam bazuje gra. A nawet te pierwsze misje lepiej robić w grupach jeśli się akurat taka grupka nawinie, bo jest po prostu szybciej, a na serwerze dla początkujących znalezienie grupy to raczej problem nie będzie. Jeśli jeszcze zamierzasz kupić od razu za realną forse GP to już w ogóle, problemu ze znalezieniem grupy nie będziesz miał, bo sam założysz i ogłosisz i na pewno ludzie się znajdą co będą z Tobą chcieli działać.

Opublikowano

No to, że jajon działa na zasadzie grup to wiem, widać na filmikach np buraka :v 

Tak prosto mówiąc, lepszy jest kler czy bard twoim zdaniem?

Opublikowano

Szczerze ciężko ocenić, bo kler tak jak mówiłem to była moja pierwsza postać i mega dużo wtedy nie ogarniałem, mam wbity na nim lvl 61 jakieś zrypane eq i stygmy też dziwnie powsadzane + robiłem go pod leczenie, więc nawet nie wiem jaki dps potrafi wyciągnąć. Bije nim teraz mniej niż bardem 40 lvl z full eq +15, no a że kler nie jest na tym samym koncie co reszta = brak GP = brak naprawienia błędów u klera ( mowa o instach / dredach )...  
Która lepsza - jeśli nie mówić o graczach którzy perfekt ogarniają te klasy tylko mówić o totalnych początkujących, to moim zdaniem kler ma większą przeżywalność z samego tego faktu, że ma znacznie więcej defa - Kler nosi kołczuge ( tak to na spolszczeniu się nazywa ;x ), a Bard - płótno i takim np. klasom fizycznym znacznie łatwiej zjechać takiego początkującego Barda przez to, że lata w szmatach, ale jak już nie mówić o ataku graczy tylko o mobach, no to tak samo dla początkującego łatwiej będzie ustać na pewno klerem, ale to musiały by być już naprawdę wyjątkowe sytuacje gdzie idziesz na elity jakieś i zagrujesz na siebie ich pare sztuk.. ;x  Jeśli będziesz wybijać moby na spokojnie i nie porywać się na bossy no to i bard i kler mają leczenie, więc obie klasy na pewno ustoją..  
Także no ja tak prosto powiedzieć nie umiem, która lepsza, bo na 65 lvl'u jak patrze i na klerów i bardów to obie klasy potrafią działać piękne rzeczy, także musiałbyś sam zobaczyć, która klasa do Ciebie bardziej przemawia. 

Jeszcze takim plusem klera ( wydaje mi się ) większym niż u barda, jest sam fakt, że klera zawsze chętnie wszędzie na insty wezmą, ale trzeba pamiętać, że wtedy w wielkim stopniu odpowiadasz za przeżywalność grupy, więc na początku i tak robisz się ( chodzi o stygmy ) pod leczenie jako podstawe.

Opublikowano

Szczerze ciężko ocenić, bo kler tak jak mówiłem to była moja pierwsza postać i mega dużo wtedy nie ogarniałem, mam wbity na nim lvl 61 jakieś zrypane eq i stygmy też dziwnie powsadzane + robiłem go pod leczenie, więc nawet nie wiem jaki dps potrafi wyciągnąć. Bije nim teraz mniej niż bardem 40 lvl z full eq +15, no a że kler nie jest na tym samym koncie co reszta = brak GP = brak naprawienia błędów u klera ( mowa o instach / dredach )...  

Która lepsza - jeśli nie mówić o graczach którzy perfekt ogarniają te klasy tylko mówić o totalnych początkujących, to moim zdaniem kler ma większą przeżywalność z samego tego faktu, że ma znacznie więcej defa - Kler nosi kołczuge ( tak to na spolszczeniu się nazywa ;x ), a Bard - płótno i takim np. klasom fizycznym znacznie łatwiej zjechać takiego początkującego Barda przez to, że lata w szmatach, ale jak już nie mówić o ataku graczy tylko o mobach, no to tak samo dla początkującego łatwiej będzie ustać na pewno klerem, ale to musiały by być już naprawdę wyjątkowe sytuacje gdzie idziesz na elity jakieś i zagrujesz na siebie ich pare sztuk.. ;x  Jeśli będziesz wybijać moby na spokojnie i nie porywać się na bossy no to i bard i kler mają leczenie, więc obie klasy na pewno ustoją..  

Także no ja tak prosto powiedzieć nie umiem, która lepsza, bo na 65 lvl'u jak patrze i na klerów i bardów to obie klasy potrafią działać piękne rzeczy, także musiałbyś sam zobaczyć, która klasa do Ciebie bardziej przemawia. 

Jeszcze takim plusem klera ( wydaje mi się ) większym niż u barda, jest sam fakt, że klera zawsze chętnie wszędzie na insty wezmą, ale trzeba pamiętać, że wtedy w wielkim stopniu odpowiadasz za przeżywalność grupy, więc na początku i tak robisz się ( chodzi o stygmy ) pod leczenie jako podstawe.

No to zagram tym klerem. Podasz od razu jakieś skille na niego? Czy co to tam się rozwija :v

Opublikowano

Tutaj nie chciałbym Ci namieszać zbytnio, bo stygmy to też trzeba kupić, a dla nowego każdy grosz na wagę złota... ;x  Myślę, że w stygmatach to by się mógł wypowiedzieć ktoś, kto gra klerem jakie warto na początek itd. 

Ogólnie skile ( jak już wiesz lub nie ) zdobywasz automatycznie wraz z lvl'em, a stygmy to dodatkowe skile i miejsce na te stygmy odblokowują się też wraz z danym lvl'em, a na niektóre sloty trzeba zrobić misje odpowiednią ( ale to chyba od 50 lvl'a ). I jeśli chodzi o mnie no to ja kupowałem stygmy tylko i wyłącznie pod leczenie, po prostu wszytko co by dawało hp dla mnie lub grupy ;x Ale nazw skili itd. to nie pamiętam za chiny ludowe. W tej kwestii musiałbyś poczekać na wypowiedź kogoś bardziej ogarniętego w tym zakresie ;x 

Opublikowano

­

No to zagram tym klerem. Podasz od razu jakieś skille na niego? Czy co to tam się rozwija :v

Skille dostajesz wraz z lvl automatycznie. "Rozwija się" tylko drzewko stygmatów, czyli takich "kamyczków", które możesz kupić u npc lub wydropic i dają Ci dodatkowe skille.

Tutaj jeden z bulidów.

http://aion.aspirine.su/stigma/#aCnapaggsgxahaBfaqgwaffBeecdub
Oczywiście w necie jest tego trochę więcej, możesz sobie znaleźć dla Ciebie najodpowiedniejszy.

Dodatkowo cler może iść w heala lub DPS. Więc też od tego osobistego wyboru zależy bulid stigm oraz to, jakie atrybuty będą u ciebie przeważały.

Na razie, gdzieś tak do 50lvl nie powinieneś sobie zawracać tym głowy i zając się poznawaniem Aiona :)

igNMhIy.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...