Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mysz do 150 zł

Szywacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako iż nie chce mi się od nowa rozpisywać kopiuje swój temat z innego forum, miłej lektury i z góry dziękuję za pomoc, pomocne posty nagrodzę likami ;)

§  Budżet: 100-130zł 

§  Jakiej myszki obecnie używasz: Nie warto o tym rozmawiać
§  Jaką masz obecnie podkładkę: a4tech x7 mp-500
§  Z jakich wartości DPI korzystasz: 800, aczkolwiek planuję zejść do 400/450
§  Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS: -
§  W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): First Person Shooter (głównie CS:GO)
§  Ile przycisków używasz w myszce: 2+scroll
§  Chwyt: fingertip/claw, lecz mogą być również te pod palma
§  Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2
§  Wielkość dłoni (od czubka palca środkowego do kciuka: 15 cm
§  Dlaczego chcesz zmienić mysz:  Jeśli chodzi o starą mysz - Wbudowana akceleracja, po przyciśnięciu dwóch przycisków na raz automatyczna zmiana DPI, mała, niewygodna, myślę że to wystarczający powód ;D

§  Uwagi (wygląd, liczba przycisków, waga, materiał myszy): Jak wspomniałem gram w CS GO, nie przykładam uwagi do estetyki jak i liczby przycisków, nie chce przesadzonej ilości 3-5 wystarczą. liczę na to że ręka nie będzie się męczyć przy jej użyciu, liczę na coś z dobrym sensorem, myślałem o takich gryzoniach jak, CM alcore, Roccat Savu, Roccat Lua.

Liczę na jak najlepszą wydajność przy rozsądnej cenie smile.png

Opublikowano

cm alcor / logitech g100s - myszki świetne do csa, na podobnym poziomie co do jakości, z tym że logitech jest trochę tańszy

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Co myślisz o myszach z serii Roccat? Mam tu na myśli tą lue i savu które wymieniłem wcześniej.

Myślałem także o Kinzu v3, lecz zniechęcił mnie sensor(a3050) który za dużo mniejszą cenę mogę znaleźć w Roccat Lua, a CM alcore i Roccat Savu mają lepsze sensory(a3090), a o samym alcorze jest pełno pozytywnych opinii :)

Opublikowano

Sensor avago 3050 jest średni jak na obecne możliwości. Charakteryzuje się przede wszystkim niską prędkością maksymalną, więc jeśli jesteś lowsensowcem to z automatu odpada. Myślę, że Roccat Savu też jest jedną z opcji - pytanie czy chcesz dać więcej za ten sam sensor co w cm alcor

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Ok, znalazłem całkiem ciekawą ofertę na allegro, mianowicie ss Rival za 160 zł, co o niej sądzisz? Cena niedużo wyższa niż CM, a sensor najlepszy na rynku, jak i opinie nienaganne :)

Opublikowano

będzie spoko :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...