Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reklamy traktujące sprawy na poważnie. Korzyści władz.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18316574,czekolada-nie-szokujaca-kampania-lodzkiej-agencji-kreatywnej.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta

Natchnąłem się na ciekawy artykuł. Niby zwykła reklama dziecka z kupą na buzi by zachęcić ludzi do sprzątania po swoim psie.

A teraz ciekawe spostrzeżenie, to się władzy opłaca, bo ludzie jak będą sprzątać, to mniejsze szanse na to, że duże wydatki będą na sprzątanie miasta.

Papierosy, wódka i inne używki, nie mają takich obrazków, chociaż w Ameryce są. W Niemczech nawet widziałem, ale w Polsce nie. Dlaczego? To też idzie na korzyść. Więcej kasy z akcyzy, bo papierosy, to główny sponsor polski jeśli o podatki chodzi. A zdrowie ludzkie nie ma znaczenia. Ten plakat niby troska o dzieci, ale zobaczcie ten podtekst, byśmy zrobili by miasto mniej wydawało.

Co wy o tym sądzicie?

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

­Sądzę o tym, że jest to bezsensowna kampania, ponieważ miasto nie sprząta odchodów psów, a przynajmniej ja nigdy tego nie widziałem, a właściciele nie będą sprzątać nagle po swoich psach z powodu jakichś 3 bilbordów w całym mieście.

Opublikowano

­Sądzę o tym, że jest to bezsensowna kampania, ponieważ miasto nie sprząta odchodów psów, a przynajmniej ja nigdy tego nie widziałem, a właściciele nie będą sprzątać nagle po swoich psach z powodu jakichś 3 bilbordów w całym mieście.

U mnie w mieście wydają kasę na sprzątanie miasta, też z tych gówien, tego co prawda nie widziałem, bo nie chodzę po wszystkich podwórkach, ale nie raz, idąc do szkoły widzę jak trawniki sprzątają ze śmieci.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

A mnie to natchnęło do napisania posta.

Po kolei. Akcja ma raczej uczyć dobrych obyczajów i tego, że posiadanie psa, czy jakiegokolwiek innego zwierzaka to nie tylko przyjemność i frajda, ale też obowiązki i konieczność dbania. Także o to, co dany zwierzak po sobie zostawia. Argument, że to akcja celowana w zmniejszenie wydatków miast, to absurd, bo koszt samej akcji jest kilkukrotnie wyższy niż budżet przeznaczany na sprzątanie miejsc publicznych.

Akcje zachęcające do ograniczania korzystania z alkoholu, czy innych używek także pojawiają się cyklicznie w przestrzeni publicznej, takie akcje są wymagane ze względu na dbanie o zdrowie publiczne. 

Kolejną rzeczą, jeśli chodzi o wpływy do budżetu państwa, to nie wpłaty z akcyz są największe, tylko zwykłe dochody uzyskane z podatku VAT. 

Kicha skończ fantazjować tak, bo aż przykro na to się patrzy.

Pisanie comic sansem. pls.

U mnie w mieście wydają kasę na sprzątanie miasta, też z tych gówien, tego co prawda nie widziałem, bo nie chodzę po wszystkich podwórkach, ale nie raz, idąc do szkoły widzę jak trawniki sprzątają ze śmieci.

Sprawdź dokładnie jakie są kwoty w skali budżetu miasta, a później oceniaj czy to dużo, czy mało. Każda gmina/miasto co roku publikuje takie dane.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Super pomysł, ale co ma do tego miasto? Bardziej zyskała na tym agencja przez to, że zszokowała i jest teraz o niej głośno. Wgl props za pomysł i wykonanie.

Opublikowano

­Sądzę że nawet jeśli to jest po to aby rząd miał więcej pieniędzy to i tak zauważ że sprzątanie po psie jest ważne więc ... myślę że cierpisz na nienawiść wobec władzy, zaczynasz widzieć zło we wszystkim co robią, uważaj bo takie coś może doprowadzić do tego że będzie Cię doprowadzało do szału jak jakiś poseł kichnie na debacie przez przypadek bo pomyślisz że zrobił to specjalnie aby zwrócono na niego uwagę ;_;

Opublikowano

A mnie to natchnęło do napisania posta.

Po kolei. Akcja ma raczej uczyć dobrych obyczajów i tego, że posiadanie psa, czy jakiegokolwiek innego zwierzaka to nie tylko przyjemność i frajda, ale też obowiązki i konieczność dbania. Także o to, co dany zwierzak po sobie zostawia. Argument, że to akcja celowana w zmniejszenie wydatków miast, to absurd, bo koszt samej akcji jest kilkukrotnie wyższy niż budżet przeznaczany na sprzątanie miejsc publicznych.

Akcje zachęcające do ograniczania korzystania z alkoholu, czy innych używek także pojawiają się cyklicznie w przestrzeni publicznej, takie akcje są wymagane ze względu na dbanie o zdrowie publiczne. 

Kolejną rzeczą, jeśli chodzi o wpływy do budżetu państwa, to nie wpłaty z akcyz są największe, tylko zwykłe dochody uzyskane z podatku VAT. 

Kicha skończ fantazjować tak, bo aż przykro na to się patrzy.

Pisanie comic sansem. pls.

Sprawdź dokładnie jakie są kwoty w skali budżetu miasta, a później oceniaj czy to dużo, czy mało. Każda gmina/miasto co roku publikuje takie dane.

Makin, źle zrozumiałeś trochę. Wiem, że VAT daje więcej, ale akcyza to też dochodowa sprawa.

Co do finansów, postawienie takiego plakatu to cena za miejsce + koszt wydruku. Jeśli chodzi o sprzątanie, szczerze nie wiem. Wiem np. że samo odświeżanie przez 8 godzin kosztuje 100000zł bo miałem lekcję w ratuszu jak byłem młodszy, to prezydent opowiadał, a akurat był sezon zimowy. Podejrzewam, że sprzątanie nieco tańsze, ale trzeba sprzątać cały rok, a odśnieżane tylko sezonowo.

Nie mniej jednak kasa z tego jest.

­Sądzę że nawet jeśli to jest po to aby rząd miał więcej pieniędzy to i tak zauważ że sprzątanie po psie jest ważne więc ... myślę że cierpisz na nienawiść wobec władzy, zaczynasz widzieć zło we wszystkim co robią, uważaj bo takie coś może doprowadzić do tego że będzie Cię doprowadzało do szału jak jakiś poseł kichnie na debacie przez przypadek bo pomyślisz że zrobił to specjalnie aby zwrócono na niego uwagę ;_;

Bez przesady. Mnie tylko denerwuje, że zamiast debatować się o to, kto da lepsze warunki seniorom, kto jak widzi emerytury, kto zapewni bezpieczeństwo w szkołach i dofinansowanie na lepszą naukę... kłócą się o in vitro, z czego większość osób, co mają jakieś zdanie za lub przeciw to Ci, których temat nie dotyczy. Powiedz mi, skoro tak narzekasz na mnie, że ja nienawidzę władzy, co jest wcale nie prawdą. Ja tylko udowadniam, że to nie jest tak jak zakładamy. Fakt, Policja jest pomocna, łapie bandytów, oraz załatwia sprawy, ale często też sami popełniają wykroczenia i są bezkarni. Premier dziś uradowana, że jedna posłanka z PO straciła prawko, bo miała czym się pochwalić, że jej ustawa działa, ale że poszło na minus partii, że poseł, ktoś kto prawo ustanawia, powinien być wzorem jego przestrzegania. Świata tym nie zmienię, że tak mówię, ale uświadomię pewnym osobom jak jest :D Bo dla niektórych to świat jest kolorowy jak ta tęcza co profilówkach wisi.

MPC Hejter Team Leader

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...