Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na serwer.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Witam. Mam do was takie pytanie , czy jest według was opłacalne zrobienie serwera FB. Miałby on polegać na tym iż :

- wchodzisz na serwer automatycznie zostaje wysłana do ciebie wiadomość o tym abyś wybrał sobie pracę w danej firmie

- gdy już wpiszesz komendę na wybranie pracy zostaje dodany ci prefix z informcja jaka prace wybrałeś

- było by na początek kilka firm o różnych specjalizacjach

- Firma Wydobywcza:

+ osoby tam zatrudnione miały by tylko i wyłącznie dostęp do wydobywania danych materiałów (możliwość ustawienia w configu)

+ osoby te miały by za zadanie sotarczanie materiału do kolejnej firmy (ilość ustawiana w configu)

+ Wynagrodzenie dostaja dopiero po wykonaniu danej pracy

itp

- Firmy inne dzialaly by na podobnej zasadzie.

Każdy gracz ma możliwość zajęcia jednej dzialki na spawnie .

+ mozliwosc złożenia wniosku o drugą działkę za stosowną opłatą.

Prace:

- drwal

- kowal

- budowniczy

- itp.

Osoba pracująca jako DRWAL nie miala by dostepu do wydobywania np. cobblestone

Dodatkowo na serwerze byly by umieszczone minigry do rozrywki po skonczonej pracy.

Sklepy byly by podzielone, każdy z nich miałby swój osobny magazyn gdzie z danej firmy dostarczane byly by elementy na sprzedaż .

Narazie to tyle , jeśli macie jeszcze jakieś pomysły co można było by dodać to proszę o info :)

csHDdb6.png

Opublikowano

Koncepcja serwera bardzo mi się podoba jednak pamiętaj, że w przypadku takich prac na serwerze musisz mieć stałych graczy zatrudnionych w różnych branżach w innym wypadku cały serwer może upaść z powodu niedoboru jakiegoś z surowców. Według mnie bezpiecznej byłoby stworzyć prace na zasadzie otrzymywania zapłaty tylko za wydobycie określonych przez zawód bloków, jednak bez blokowania możliwości zdobycia innych, ale zabronić sprzedawania przedmiotów innych niż te, które może zdobyć określony zawód.

Opublikowano

­Myślałem również nad innym rozwiązaniem , wchodząc na serwer masz możliwość trafienia na pracę jako Właściciel firmy , miał by on za zadanie dostarczanie do danego skelpu określonej liczby materiału , a gracz który u niego pracuje gdy dostarczy materiał do zakładu gdzie pracuje dostanie wynagrodzenie . A co do blokady wydobywania zostanie ona zmieniona na nieumożliwienie sprzedawania innych itemów niż te co w firmie.

csHDdb6.png

Opublikowano

Pomysł mi się podoba.  Jakich wymiarów byłyby działki?  Od siebie proponuje nie robić zbyt dużych bo to też odpycha graczy :) Życzę powodzonka z serwerem ;)

zThBgY3.png

Opublikowano

Widziałam kilka takowych serwerów, więc nie jest to dla mnie nic nowego, aczkolwiek możesz zrobić takowy serwer, kto wie może będzie popularny. ;)

­VeIMQWU.png

Opublikowano

@kubekow tak jest to co w stylu roleplay lecz jednak nie w 100% ;)Lecz jeszcze można dodać aby serwer się utrzymal potrzeba do tego stalych graczy których teraz jak widac jest malo ;)

csHDdb6.png

Opublikowano

Genialny pomysł, lecz tak jak mówił @kubekow - Dzieci nie ogarną tego. Może dodaj, że jak się nie wbija przez ile dni - to Cie zwalniają. Działki byłyby jeszcze ciekawe.

//Pozdro z pociągu HyHy

Opublikowano

^_^ Jeśli chodzi o wizje, jest ona bardzo ciekawa i nawet bym powiedział oryginalna. Jednakże jak większość mówi najlepiej by było na każdą "firmę/prace" dodać po jednego zaufanego człowieka który by mógł to prowadzić a potem w przyszłości gracze by się nauczyli sami to gospodarować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...