Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor problem z podłączeniem do ps3

Mitacjo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Może zacznę od tego że kupiłem konsole tydzień temu w sobotę i grałem na niej tylko na telewizorze bo mój monitor nie ma hdmi przeglądając internet dowiedziałem się ze potrzebuje kabla hdmi-dvi aby odpalić obraz na monitorze no więc o wy zamówiłem dzisiaj mi przyszedł lecz po podłączenie mi nie działa dowiedziałem się tez że jest potrzebne hdcp i nie wiem czy mój monitor to ma model to Dell2005FPW 

A jeśli nie jaki jest inny sposób na podłączenie monitora z konsolą.

Opublikowano

Po co było taką staroć kupować nie lepiej było kupić monitor FullHD z pełnym zestawem gniazd a nie z ubogimi VGA i DVI -D , no chyba że juz masz od dłuższego czasu to rozważ wymianę na nowy .

Możesz podłączyć przez Composite-Video konwerter z HDMI, będzie obraz naprawdę gorszy 

Przez DVI-D (  HDMI to DVI-D przejściówkę ) raczej nie wyjdzie bo nie ma HDCP 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ja ten monitor dostałem kupiłem konsole a nie monitor a konsole kupiłem z tego względu że są bardzo dobre tytuły na ps3 w które chciałbym pograć a dopiero za rok kupić ps4. Planuje tez kupić telewizor tak więc nie mam zamiaru wymieniać monitora który będzie mi służył tylko do pracy po tym gdy kupie telewizor .

Kupiłem taki kabel http://allegro.pl/mega-jakosc-kabel-hdmi-dvi-1-5m-full-hd-new-2014-i4881626616.html czy jest jakikolwiek sposób na podłączenie tego aby to ze sobą wszystko w miarę działało ?

Opublikowano

Nie ma bo brak HDCP w monitorze , tylko konwerter HDMI2AV , monitor ma chyba wejścia  Composite-Video 

4k-HD-HDMI-input-Digital-to-RCA-Analog-A

Możesz też poszukać kabli :  PS3 Component AV Cable

411EY41rV1L.jpg

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Kable component dostałem w zestawie lecz zamiast bawić się z tymi konwerterami które kosztują majątek kupie chyba w rtv euro agd taką przejściówkę do konsoli do starego telewizora i tam ją podłącze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...