Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek FPS po reinstalu systemu

T3hVall

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, gram w CSGO około 2 miesięcy, do tej pory standardowo net_graph pokazywał mi ~120fps w menu i ~60fps w trakcie gry, niezależnie od tego czy grałem 5v5 czy DM czy jeszcze coś innego gdzie było więcej graczy. 

Kilka dni temu zdecydowałem się na przeinstalowanie systemu na win7 professional N, wersja oryginalna z dreamsparka mojej uczelni. Standardowo w takich sytuacjach zaczynamy zabawę od zaktualizowania systemu, pobrania sterowników, przygotowania całego laptopa do codziennej pracy. I tu się zaczyna problem, laptop co prawda przyspieszył i działa płynniej niż wcześniej (w końcu jest wyczyszczony) ale w CSGO ze 120fps w menu spada do ~20 w grze i generalnie na ekranie mam pieprzony pokaz slajdów. Teraz moje pytanie, czy winne mogą być sterowniki, że są "zbyt" aktualne? Powtarzam - przed reinstalem gra chodziła bardzo dobrze jak na wiek mojego laptopa.

Sterowniki sprawdzane dodatkowo Driver Boosterem żeby sprawdzić czy mi coś nie umknęło. Laptop się nie przegrzewa, dosłownie nie zmieniło się z nim fizycznie nic w porównaniu ze stanem sprzed reintalacji systemu, a był czyszczony z kurzu też około 2-3 tyg. temu.

Jakieś pomysły?

Laptop: Asus K70IO
System: Win7 Porf. N

RAM: 4GB

Proc: Intel Core DUO T6500 @2.1 GHz 2.1 GHz
Grafika: GF 120M 1GB

Opublikowano

Może coś nie tak z plikami, zrób spójność, może coś wykaże.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Miałem identyczną sytuację ale do tej pory wszystko co robiłem nie pomogło, aktualizacja sterowników, powrót do starszych sterowników, różnego typu configy "na fpsy", nic kompletnie nic nie działa. Sam przed reinstalacją miałem po 200-220 fpsów, teraz ledwo wyciągam 150.

Opublikowano

Sprawdzałem spójność plików samego CSa 2 razy, tak samo jak przedmówca kombinowałem ze wszystkimi poradnikami na fpsy i nawet reinstalowałem samą grę. Mapa do trenowania 1 vs Boty działa płynnie. Problem pojawia się przy normalnych mapach. 

Opublikowano

Znalazłem w console coś takiego:

Failed to load gamerulescvars.txt, game rules cvars might not be reported to management tools.
Parent cvar in client.dll not allowed (mp_endmatch_votenextleveltime)
Parent cvar in client.dll not allowed (mp_verbose_changelevel_spew)
Parent cvar in client.dll not allowed (cl_remove_old_ugc_downloads)
maxplayers set to 64
Error: Localization key value exceeds MAX_LOCALIZED_CHARS. Problem key: SFUI_HowToPlay_TacticsContents
Error: Localization key value exceeds MAX_LOCALIZED_CHARS. Problem key: SFUI_HowToPlay_TacticsContents
Steam config directory: C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive\platform\config
--- Missing Vgui material vgui/store/store_item_bg
--- Missing Vgui material vgui/store/store_item_bg_highlight
--- Missing Vgui material vgui/store/store_item_sel_bg
--- Missing Vgui material vgui/store/store_item_pickup_bg
--- Missing Vgui material vgui/store/store_preview_bg
--- Missing Vgui material vgui/store/store_bottom_bar_button_bg
--- Missing Vgui material vgui/store/store_bottom_bar_button_highlight_bg
--- Missing Vgui material vgui/store/store_default_dialog
--- Missing Vgui material vgui/store/store_backpack_bg
--- Missing Vgui material vgui/store/store_backpack_bg_highlight
--- Missing Vgui material vgui/store/store_discount_corner
--- Missing Vgui material vgui/store/store_preview_bg
--- Missing Vgui material vgui/store/store_tooltip_bg
--- Missing Vgui material vgui/store/store_tab_selected
--- Missing Vgui material vgui/store/store_tab_unselected
--- Missing Vgui material vgui/btn_econ_blue
--- Missing Vgui material vgui/store/button_econ_blue_over
--- Missing Vgui material vgui/store/store_backpack_bg
Unknown command "cl_thirdperson"
Unknown command "tr_best_course_time"
Unknown command "tr_completed_training"
Unknown command "weapon_accuracy_logging"
Failed to init 'maps/soundcache/_master_polish.cache'
Unknown command "cl_teamid_min"
Unknown command "cl_teamid_max"
Can't use cheat cvar cl_teamid_overhead in multiplayer, unless the server has sv_cheats set to 1.
Can't use cheat cvar cl_teamid_overhead_maxdist in multiplayer, unless the server has sv_cheats set to 1.
Failed to read the default inventory image file (materials/icons/inventory_icon_quest.vtf)
Failed to read the default inventory image file (materials/icons/inventory_icon_campaign.vtf)
Failed to read the default inventory image file (materials/icons/inventory_icon_campaign.vtf)

Czy jak przekopiowałbym folder cs'a od kolegi zamiast swojego folderu (u niego działa) to problem mógłby się naprawić?
Opublikowano

Te wymienione błędy są związane z błędnie zainstalowanymi plikami tekstur, spróbuj sprawdzić spójność plików i daj znać.

eriosgkmk.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...