Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziewczyny gorsze od chłopaków? - Zmiana warty w XXI wieku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18319689,nastolatki-brutalnie-pobily-dziewczyne-w-tramwaju-bo-zwrocila.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta

Nagranie to świetnie pokazuje dzisiejszy świat, a dokładnie niesłychaną zamianę ról. Od paru lat można zauważyć, że zachowanie kobiet w naszym otoczeniu diametralnie spada na poziom patologii. Patrząc na ten film, tak na prawdę nie pomyślałem, o tym, że one biją, lecz o tym gdzie. W tych czasach nawet w miejscu gdzie jest dużo osób, nie można czuć się bezpiecznie. Czy to początek faktu iż ktoś mnie pobije na środku ulicy, gdzie idzie pełno osób i nikt nie pomoże?

Temat dyskusji, oraz pytania do niej:

-Dlaczego nikt nie chce reagować?

-Dlaczego kobiety teraz stają się bardziej agresywne niż chłopacy?

-Czy nie można się czuć bezpiecznie nawet w zatłoczonym miejscu publicznym?

ps. Proszę o zachowanie kultury wypowiedzi, to nie ma być dyskusja na poziomie tych dziewczyn z filmu.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Ludzie się boją, że sami dostaną wpierdol albo będą ciągani po sądach i więzieniach, dlatego nie reagują.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Nikt się w to nie chce mieszać.

Wystarczy spojrzeć na dziewczyny w grach jakie są toksyczne (bardziej niż nie jeden facet)

Jeżeli odpowiadasz, oznacz mnie

@"Lasto Vorde"

Opublikowano

Nikt nie reaguje bo po co? Lepiej popatrzeć sobie na bójke, pośmiać się i pójść, a jak sami są w takiej sytuacji to liczą na pomoc przechodni, żenujące. 

Opublikowano

Po prostu niektóre dziewczyny takie są... bez dyscypliny, niczego. Uśpić jakąś strzałką, potem zabrać do ośrodka, gdzie dostają tylko wodę i jedzenie, dawać im tylko książki i czekać, aż zmądrzeją. To samo jest u chłopców, ale dziewczynie trudno o wpierdol - no właśnie, każdy powinien dostać kiedyś klapsa i to w czasach dziecięcych to już pajacować nie próbuje, bo wie że to boli, a im mniej tego jest tym gorzej.

Chcieliście równouprawnienia, to macie

Feministki to w ogóle są zjebane, bo jak walczą o coś to tylko o coś pozytywnego, albo ostatnio dziewczyny wynalazł lakier, który wykrywa tabletkę gwałtu i została ta dziewczyna zhejcona - nigdy nie będę uważał ich za jakieś ,, dobro '' - zwykłe przechylanie szali na swoją korzyść.

Nikt nie reaguje bo po co? Lepiej popatrzeć sobie na bójke, pośmiać się i pójść, a jak sami są w takiej sytuacji to liczą na pomoc przechodni, żenujące. 

No nie wiem, czy za wpierdolenie nastolatce nie dostałbyś wpierdolu:

1. Po pierwsze one są złe i głupie to mają większe prawa niż Ty. 

2. Jest dodatkowo młoda, a wszystkim przychodzi na myśl, że to jakaś niewinna istotka, która sobie lata w sukience i wianki robi.

3. Jest to dziewczyna, a jak wiadomo to jej przecież nie wolno wpierdolić mimo, że ona tobie już tak.

pyhvh7E.png

Opublikowano

W artykule dobrze napisali, że jakby to byli łysi faceci z nożami, ale to zwykłe gówniarstwo. Powiedz mi

Ludzie się boją, że sami dostaną wpierdol albo będą ciągani po sądach i więzieniach, dlatego nie reagują.

@arko

Boisz się 13 latki?

Ogólnie patrząc, Polskie prawo bardziej broni przestępców niż osób chcących pomóc. Jak zareagujesz to możesz zostać posądzony o zaatakowanie. To samo z tą akcją ratuj życie, wybij szybę i wyciągnij z nagrzanego auta. Uratował psa i płaci odszkodowanie za zniszczenie szyby. Dla mnie rodzice powinni dostać wysokie kary, a dzieciaki dostać nadzór kuratora. Trzeba tępić takie zachowanie.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Świat zmierza w złą stronę, a wśród ludzi panuje znieczulica. 

Kobiety coraz bardziej odchodzą od dawnych wzorców idealnych dam, matek i córek. Nie oznacza jednak to, że każda od razu musi rzucać się do kogoś z rękami, to wszystko kwestia charakteru i wychowania. Często jest to też presja rówieśników i chęć zdobycia prestiżu. 

Dotyczy to także przeciwnej płci. Teraz nie wiadomo komu ufać, wszędzie mogą Ci wbić nóż. 

~ ~

Opublikowano

- Nikt nie reaguje od razu bo ludzie na początku nie wiedzą czy to jakaś poważna bójka czy zwykłe kłótnie, jest to też wywołanie nieśmiałością lub ignoracją lub strachem przed odpowiedzialnością(sądy, "wyroki ulicy", "mój tata jest prawnikiem") albo i przed tym że zostanie się przez nie zwyzywane(nie każdy ma mocną psychikę). Przez to że nikt nie pomaga powstaje fenomen i czym więcej ludzi nie pomoże tym większa będzie niechęć do samodzielnego działania.

@arko

Boisz się 13 latki?

13-latki nie, ale przeciętny cywil gromady 13-latek mógłby sam nie powstrzymać, nie powinno się myśleć że osoba jest na pewno słaba fizycznie oceniając po wyglądzie i wieku. Nigdy nie wiesz czy mała dziewczynka nie może być karateką ;_; 

- Kobiety nie stają się bardziej agresywne niż chłopcy po prostu teraz widać dzięki internetowi że obie płcie mogą być agresywne, tak było zawsze, internet pokazał nam prawdę ;_;

- Można czuć się bezpiecznie, wystarczy poprosić straż miejską, policję. Na dodatek zawsze są prawie wszędzie kamery więc osoby nie pozostaną niekaralne.

Opublikowano

- Nikt nie reaguje od razu bo ludzie na początku nie wiedzą czy to jakaś poważna bójka czy zwykłe kłótnie, jest to też wywołanie nieśmiałością lub ignoracją lub strachem przed odpowiedzialnością(sądy, "wyroki ulicy", "mój tata jest prawnikiem") albo i przed tym że zostanie się przez nie zwyzywane(nie każdy ma mocną psychikę). Przez to że nikt nie pomaga powstaje fenomen i czym więcej ludzi nie pomoże tym większa będzie niechęć do samodzielnego działania.

13-latki nie, ale przeciętny cywil gromady 13-latek mógłby sam nie powstrzymać, nie powinno się myśleć że osoba jest na pewno słaba fizycznie oceniając po wyglądzie i wieku. Nigdy nie wiesz czy mała dziewczynka nie może być karateką ;_; 

- Kobiety nie stają się bardziej agresywne niż chłopcy po prostu teraz widać dzięki internetowi że obie płcie mogą być agresywne, tak było zawsze, internet pokazał nam prawdę ;_;

- Można czuć się bezpiecznie, wystarczy poprosić straż miejską, policję. Na dodatek zawsze są prawie wszędzie kamery więc osoby nie pozostaną niekaralne.

Co do 1 to trochę prawda. Sam bym zareagował po kilku sekundach, ale jednak nie tak długo, że kopią, targają za włosy, a ja stoję jakby nigdy nic. Dla mnie kierowca tramwaju powinien wezwać policję od razu i zablokować wyjście, by nie uciekły. On ma tam kamery.

Masz racje, 3 takie dziewczyny jak tam niżej, na pewno dały by radę Ci szybciej niż taki ziomek... Serio w to wierzysz?

gHXiiVq.png3BDAMO4.png

Masz rację. Filmy osób typu Emil Rau, Zbigniew Stonoga etc. w 100% przedstawiają jaką mamy "dobrą" policję. Ktoś będzie Ciebie napieprzać, a ty w tym czasie "Halo poproszę o wezwanie policji"? Ziomek... Jak Ci przechodnie nie pomogą, to nikt Ci nie pomoże, bo pod kamerą miejską tak na prawdę to można się pobić, nikt nie przyjedzie, w moim mieście była już taka akcja, więc nie mów, że można się czuć bezpiecznie.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Pytasz dlaczego nikt nie chce reagować. Ja np. nie reaguję raczej gdy widzę że np. kilku dresiarzy kogoś zaczepia, bo zwyczajnie boje się o własne życie. Niestety, ale jak ludzie widzą coś takiego to boją się podchodzić, boją się o własne życie. Z pewnością nie jedna osoba ma ochotę podejść i grzecznie zwrócić komuś uwagę w takiej sytuacji, jakoś pomóc czy coś, z tym że każdy się boi, po prostu. Szczególnie jeśli widzą że ktoś jest silniejszy od nich i niestety, ale głupszy przy tym. Co do tego typu kobiet, nawet bym ich kobietami nie nazwała a rozwydrzonymi małolatami. Niestety to nie są czasy, gdzie kobiety chodzą tylko w kieckach i są eleganckie i grzeczne. Obecnie mamy czasy gdzie już w przedszkolu dzieci klną i wychowują się przy komputerze, grach, etc. Dzięki czemu mamy społeczeństwo jakie mamy.­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Co do 1 to trochę prawda. Sam bym zareagował po kilku sekundach, ale jednak nie tak długo, że kopią, targają za włosy, a ja stoję jakby nigdy nic. Dla mnie kierowca tramwaju powinien wezwać policję od razu i zablokować wyjście, by nie uciekły. On ma tam kamery.

Fakt, w tym przypadku kierowca popełnił błąd.

Masz racje, 3 takie dziewczyny jak tam niżej, na pewno dały by radę Ci szybciej niż taki ziomek... Serio w to wierzysz?

gHXiiVq.png3BDAMO4.png

Tak, gdy byłem młodszy od 13-letniej dziewczynki nie będąc żadnym siłaczem ani "samcem alfa" znałem swoje możliwości i wierzę w to że 3 takie dziewczynki mogłyby dużo zrobić, wyobraź sobie gdyby Cię te 3 dziewczynki kopnęły w kroczę. Tylko że tu chodzi o przeciętnego cywila przeciwko małemu stadu dziewczynek który nie chodzi i ćwiczy kilka razy w tygodniu na siłowni.

Masz rację. Filmy osób typu Emil Rau, Zbigniew Stonoga etc. w 100% przedstawiają jaką mamy "dobrą" policję. Ktoś będzie Ciebie napieprzać, a ty w tym czasie "Halo poproszę o wezwanie policji"? Ziomek... Jak Ci przechodnie nie pomogą, to nikt Ci nie pomoże, bo pod kamerą miejską tak na prawdę to można się pobić, nikt nie przyjedzie, w moim mieście była już taka akcja, więc nie mów, że można się czuć bezpiecznie.

Chodziło mi o wołanie o pomoc w okolicy a nie dzwonienie, ofiara prosi o nagranie z kamery i ma dowód do sądu co powoduje że napastnicy ponoszą konsekwencje. Jeżeli uważasz że w Twoim mieście nikt ze straży miejskiej Ci nie pomoże to zgłoś to do prezydenta/wójta Twojego miasta, zawsze coś.

­

Opublikowano

Po pierwsze to to nie są dziewczyny tylko karyny. Niższa forma życia, coś jak Seba z osiedla tylko w wersji damskiej.

Po drugie, w bijatyki patologii lepiej się nie wtrącać. Wytłuką się, to im przejdzie a do rozsądku im nie przemówisz bo to umysłowy plankton (Przypominam słynnego "buta" w autobusie)

Nie oceniaj ogółu kobiet po takich patologiach. Kobiety wcale nie stają się bardziej agresywne, dalej są wspaniałe :)

Nie sądzę, żeby zaatakowana dziewczyna była "normalną", przypadkową dziewczyną. Raczej jest takim samym patologicznym elementem jak reszta i dlatego tłum nie zareagował.

Tak BTW to założę się, że na imię mają Dżesika, Nikola i Andżelika xD

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

za darmo w pysk na pewno nie dostały, co nie zmienia faktu, ze to patologia

ja gdybym był gapiem to bym tylko nagrywał i się smiał pod nosem

Opublikowano
Chodziło mi o wołanie o pomoc w okolicy a nie dzwonienie, ofiara prosi o nagranie z kamery i ma dowód do sądu co powoduje że napastnicy ponoszą konsekwencje. Jeżeli uważasz że w Twoim mieście nikt ze straży miejskiej Ci nie pomoże to zgłoś to do prezydenta/wójta Twojego miasta, zawsze coś.

@Domi90x

https://www.youtube.com/watch?v=GtKacntWWUY&feature=youtu.be

Proszę, z całego serca, poświęć te 14 minut i zobacz do samego końca. Tak się kończą skargi i zażalenia np. na straż miejską. Ja nigdzie nie czuję się bezpiecznie jeśli chodzi o władzę. yyy wróć, ok czuję się bezpiecznie jak przekroczę granicę Niemiecką, tam policja dopina na najwyższy szczebel swoich obowiązków, że ludzie boją się nawet ukraść książki telefonicznej z budki, czy odciąć słuchawkę.

Po pierwsze to to nie są dziewczyny tylko karyny. Niższa forma życia, coś jak Seba z osiedla tylko w wersji damskiej.

Po drugie, w bijatyki patologii lepiej się nie wtrącać. Wytłuką się, to im przejdzie a do rozsądku im nie przemówisz bo to umysłowy plankton (Przypominam słynnego "buta" w autobusie)

Nie oceniaj ogółu kobiet po takich patologiach. Kobiety wcale nie stają się bardziej agresywne, dalej są wspaniałe :)

Nie sądzę, żeby zaatakowana dziewczyna była "normalną", przypadkową dziewczyną. Raczej jest takim samym patologicznym elementem jak reszta i dlatego tłum nie zareagował.

hahahaha +10

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

"Karyny" - widzę, że mamy groźnego wykopka.

Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że byla taką samą patolą jak reszta. W biały dzień pod moim oknem skatowano przypadkowego przechodnia, jak dobrze pamiętam nie przeżył. Też powiesz, że był takim samym patologicznym elementem?

Powodem jest pewnie łatwiejszy dostęp do dopalaczy i innych środków odurzających, kiedyś tego nie było.

Opublikowano

@Domi90x

https://www.youtube.com/watch?v=GtKacntWWUY&feature=youtu.be

Proszę, z całego serca, poświęć te 14 minut i zobacz do samego końca. Tak się kończą skargi i zażalenia np. na straż miejską. Ja nigdzie nie czuję się bezpiecznie jeśli chodzi o władzę. yyy wróć, ok czuję się bezpiecznie jak przekroczę granicę Niemiecką, tam policja dopina na najwyższy szczebel swoich obowiązków, że ludzie boją się nawet ukraść książki telefonicznej z budki, czy odciąć słuchawkę.

Mój nick taki skomplikowany ;_;

Poświęciłem 10 minut bo reklamy ;_; W sumie jeżeli tak, to rzeczywiście nie jest bezpiecznie i jest to wina władzy(komen.)  :D

­

Opublikowano

Gratulacje dla imbecyli :). Współczuje takim rodzinom - błąd w wychowaniu, albo Patologia. Nic innego nie można napisać w tej sytuacji. Bo co innego ? Za zwrócenie uwagi ?
Osobiście bym się sama z nimi rozprawiła.

Opublikowano

Mój nick taki skomplikowany ;_;

Poświęciłem 10 minut bo reklamy ;_; W sumie jeżeli tak, to rzeczywiście nie jest bezpiecznie i jest to wina władzy(komen.)  :D

­

Wybacz na szybko pisałem hehe co do tych reklam, widziałem ten odcinek w TV, specjalnie dla Ciebie go odszukałem na YT, nie zauważyłem, że są tam reklamy, ale mniejsza :D

Sam widzisz, jak działa dzisiejsza Policja, Straż Miejska Biznesowa, czy też inne instytucje, organy, które mają nam pomóc...

Straż miejska: Potrzebuję pomocy, biją się. Sorki, my tylko od fotoradarów i karaniu babć, które gówien po psach nie sprzątają.

Policja: Sorki, my z drogówki.

Chociaż Policja prędzej zareaguje, to pamiętajmy o tej akcji, jest ich od zajebania i trochę, ta stała się ok. 30km od mojego miasta, co bardziej mnie przeraża http://www.ostrow24.tv/news/68369-skandal-czy-policjant-byl-pijany.html

Tacy Policjanci nas ochraniają. Co więcej, chętniej stają na drodze i zabierają prawo jazdy niż by pochodzili sobie po mieście nocą, a nóż jakaś bójka będzie i komuś może życie uratujemy?

Nie pamiętasz akcji jak straż miejska że tak powiem, zgnoiła niewinnego nastolatka za to, że z kumplami siedział? Nie pamiętasz, jak dla zabawy sobie psikali mu gazem po oczach, wywieźli do lasu, przy czym w połowie drogi GPS wyłączyli by nie było dowodów? Posłuchaj dokładnie o tej akcji, poczytaj artykuły z kilku stron i wiadomości. W każdej coś innego podają, ale w całości widać. Na 2 się natchnąłem, że ten GPS wyłączyli w połowie drogi. Gdyby ten chłopak nie miał dyktafonu, to właśnie Ci co mają nas chronić, by dalej tępili ludzi za to, że są.

Jak by którykolwiek ze startujących ogłosił, że wyjebie to gówno jakim jest straż biznesów (miejska), oraz zamontuje kamery w mundurach policji wraz z dyktafonem, to by zyskali od cholery poparcia. A zamiast tego się spierają o invitro, gdzie i tak jak ktoś chce to pojedzie za granice i koniec sprawy...

MPC Hejter Team Leader

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...