Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy taki serwer się wybije?

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy serwer typu League Of Legends ma szansę?

• Tak
      4
    • Średnią
      3
    • Nie
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie myślałem że kiedyś utworze taki temat ale muszę zasięgnąć opinię wielkiej rady ;). Chciałbym stworzyć serwer typu League of Legends tylko nie wiem czy jest warto.

@Ingus Dziękuję za opinię :)

reklama.png

Opublikowano

O ile przenoszenie metina do minecrafta nigdy nie zakończyło się dobrze tak myślę, że taki serwer pvp mógłby wypalić i być ciekawą odskocznią od tych wszystkich easy hc.

Opublikowano

w Polsce? Nie #hehehe  ^_^ Teraz juz sie nie liczy tryb tylko złapanie ludzi.

ale jak na serio chcesz sie w to bawić to powodzonka.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

w Polsce? Nie #hehehe  ^_^ Teraz juz sie nie liczy tryb tylko złapanie ludzi.

ale jak na serio chcesz sie w to bawić to powodzonka.

Kto powiedział że ma to być Polski serwer :). Czekam na więcej opini.

reklama.png

Opublikowano

Wszystko zależy od tego pamiętaj to powinno wyglądać tak

Myślenie / dopracowywanie: 33%
Budowanie: 33%
Reklama: 33%

Niestety u niektorych wygląda to tak:

Myślenie / dopracowywanie: 80%
Budowanie: 19%
Reklama: 1%

Opublikowano

Za mało opisałeś jakby ten serwer miał wyglądać. Według mnie, żeby stworzyć taki dobry serwer, to musiałbyś dla dobrego osiągnięcia i efektu się trochę namęczyć, ponieważ bugów może się natrafić podczas tworzenia takiego serwera bardzo dużo. 

Ogólnie, to musiałbyś też załatwić dobrą reklamę serwera u jakiegoś znanego YouTubera lub skądś indziej. 

Opublikowano

Taki tryb już był bodajże w 2012r. Serwer posiadał nazwę League of Minecraft i chyba jeszcze do dziś istnieje ale ma mało graczy.

Na ten serwer był Hype, każdy yt'ber go nagrał było 500/500 a później, co? Nic. Serwer świecił pustkami 38-40/500.

Ale szczerze możesz spróbować. Chętnie zagrałbym na takim nowym serwerze a nie "izihycy" i "surwiwal+frakcie" (specjalne błędy :D)

Czekam.

26_unnamed.png

Opublikowano

I co Ci da oryginalny, dopracowany pomysł?

80% graczy to dzieci 8-14lat, więc wolą iść gdzieś gdzie w ciągu minut będą mieć wszystko, latać i zabijać każdego.

Sam miałem serwery, RPG dopracowane, questy, postacie i fabuła i dupa, dzieciaki załapały że po 5dniach grania nadal nie mają diamentowych przedmiotów i o wszystko muszą się postarać sami i serwer znikał aż upadł.

Był także serwer Metin/CS/RPG/RP i cała masa serwerów które się nie powtarzały jak te gówna dziś i co?

I świecą pustkami aż słychać świerszcza, moim zdaniem lepiej się nie angażuj w to.

Sam spędziłem 4miesiące nad pracą nad serwerem, do tego dodaj wymyślenie jak ta gra ma wyglądać, budowanie mapy, tworzenie Questów, więc serwer zajął mi ponad 6msc.

A co wyszło? Nic! Serwer znikł w ciągu 2tyg bo nie było żadnych ułatwień, nie było darmowego jedzenia czy diamentów.

Teraz liczy się dla dzieci szybkość, ważne żeby miał wszystko od razu i tyle, nie obchodzi go czy serwer to hard, surv, RP czy najlepiej dopracowany serwer na którym znajdziesz latające samoloty czy pływające ogromne jachty.

Więc radzę Ci odpuścić, możliwe że będziesz miał graczy ale to tylko zagraniczni ;)

TEMAT

Opublikowano

I co Ci da oryginalny, dopracowany pomysł?

80% graczy to dzieci 8-14lat, więc wolą iść gdzieś gdzie w ciągu minut będą mieć wszystko, latać i zabijać każdego.

Doskonale zdaję sobie sprawę z tego jak wygląda sprawa z dziećmi ale ja w takim wypadku będę liczył na poparcie tych 20% ;). Po maszynach też nie ma się czego spodziewać utrzymanie aren będzie zabierać mase ramu i procesora więc nie będzie więcej niż ~10 (Summoners Rift) ~5 (Twisted Treeline) ~5 (Howling Abyss Mapa premium). To daje jakieś 200 slotów.

Piszesz o problemie:

Sam miałem serwery, RPG dopracowane, questy, postacie i fabuła i dupa, dzieciaki załapały że po 5dniach grania nadal nie mają diamentowych przedmiotów i o wszystko muszą się postarać sami i serwer znikał aż upadł.

rozumiem ale tu nię będzie zbytnio czego zbierać gra będzie się toczyć po wygranej dostaną nagrodę za którą będą mogli odblokować kolejnych bohaterów i tyle. Chyba że będzie ich nudzić zbieranie na championa na to już nic nie poradzę. Jeżeli to się uda to na start dostaną 3 bochaterów (Ashe, Garen, Ryze)

reklama.png

Opublikowano

Wszystko zależy od tego pamiętaj to powinno wyglądać tak

Myślenie / dopracowywanie: 33%

Budowanie: 33%

Reklama: 33%

Niestety u niektorych wygląda to tak:

Myślenie / dopracowywanie: 80%

Budowanie: 19%

Reklama: 1%

Co ty gadasz?

Myślenie / dopracowywanie: 15%

Budowanie: 15%

Reklama: 70%

Osobiście sądzę widząc poprzednie próby takiego czegoś, że taki server będzie skazany na 100% porażkę. Nie będzie chętnych i tyle.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

A wolisz zjeść oryginalną czekolade czy jej podróbkę?

Tak samo jest z tą grą - dzieci wolą grać w oryginał.

Jeżeli zrobisz coś lepszego to możesz liczyć na graczy. W przeciwnym wypadku - nie masz szans.

Opublikowano

Serwery w tym momencie nie mają szans na wybicie, wbijcie sobie to do głów.

Chyba że jesteś youtuberem +500 tys. subków :)

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

@ellanore Totalna glupota

Minecraft ma kryzys malo graczy gra bo ludzie ogarnieci w 40% odeszli do cs go bo to modne zostalo 20% reszta odeszla bo im sie znudzila a te 20% stara sie robic serwery ktore i tak padno bo nie ma to sensu .

Opublikowano

A wolisz zjeść oryginalną czekolade czy jej podróbkę?

Tak samo jest z tą grą - dzieci wolą grać w oryginał.

Jeżeli zrobisz coś lepszego to możesz liczyć na graczy. W przeciwnym wypadku - nie masz szans.

Dojebałeś :D

Zobacz ile serwerów wypala z tych przemyślanych typu RP / RPG  i inne WARTOŚCIOWE tryby

A teraz sprawdź ile jest easyhc proporcje są 1/20 dla easyhc

Więc tutaj dzieci wolą tanią podróbę serwera niż normalny przemyślany tryb

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...