Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania odnośnie postaci i "dobierania" graczy do gier

TERR0RYSTA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio przeniosłem się z lola na dote i mam "problem" - prawie za każdym razem dobiera mi osoby które mają po 500-1400 godzin i jest to wk***iające bo grając w tą gre 4h nie ogarniam za bardzo... Czy to jest normalne? drugie pytanie dotyczy postaci - które warto mainować? Dodam że bardzo spodobała mi się postać Riki ale nie wiem czy "opłaca" się nim grać.

Opublikowano

System dobierania przeciwników działa na takiej zasadzie, że jeżeli grasz normalny mecz to może Ci nawet dobrać gościa, który ma 5k godzin, ale to tylko dlatego, ze jest w party z innym typem, który może dopiero zaczynać. I to samo jest u Ciebie. Ty w swojej drużynie równiez masz gościa, który gra nadzwyczajnie długo w Dote. Zaś przy rankedach to na początku dobiera Ci przeciwników, którzy mają podobny poziom niż Ty a potem dopiero na podstawie Twojego MMR. 

Co do Rikiego to i tak gra nim nic Cię nie kosztuje xD a na dodatek jest dobrą postacią dla nowych graczy. Nie wymaga jakiś arcymistrzowskich umiejętności, jedynie co to musisz uważać na Gemy i Sentry Wardy.­

Opublikowano

@Burned123 co do dobierania graczy to sprawdzałem wszystkich i w ostatnim meczu u mnie bylo 2 typów którzy mieli 60h-100h, ja 4h, kumpel 1h i typ 34h, a u przeciwników 1400h, 500h i po 3 graczy 40h... Ten MM mnie właśnie dobija i najbardziej zniechęca (może jest na to jakiś sposób bo z tego co pamietam to ruski tyle godzin miały?)

Opublikowano

Weź jeszcze pod uwagę poziomy. Bo grając w Dote nabija Ci godziny ale poziom Twojego konta może być taki sam (np. karna kolejka).

No ale może się zdarzyć tak jak piszesz, że teamy są nie zbalansowane pod względem czasu online (sprawa umiejętności to co innego, niektórzy mając 100 godzin mogą grać lepiej niż ktos kto ma 1000) jaki sie spędziło w grze. System dobierania graczy nie jest idealny ale z tego co wiem to w każdej grze MOBA zdarzają się takie perełki.­

Opublikowano

@Burned123 zagrałem kolejny meczyk, odznaczyłem region rosia i co? 8 na 9 dobranych graczy to ruskie, z czego u mnie miałem samych noobów po 1-10h którzy feedowali, sam miałem 13/4 do tego 2 wyszło a u przeciwników kto? spectrum czy jakoś tak który zrobil 27/0 z 1639 godzin... ta gra mnie rozwala

Opublikowano

Co do graczy z Rosji.. to oni są wszędzie więc nieważne czy odznaczysz ich rejon czy też tego nie zrobisz, oni i tak będą się pojawiać. 

Co do tego, że Ci wyszukało nobków, no nic na to nie poradzę choć dziwi mnie to, że tak Ci szuka... Z drugiej strony ja nie patrzyłem nigdy na to ile kto ma godzin i jakoś meczyki przyjemnie mi szły xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...