Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wyjść z silvera

wronek12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po prostu grać.

Graj na pozycji, na której idzie Ci najlepiej (jeśli jej nie dostaniesz to nie kłóć się i dopasuj się do teamu), pickuj champa którym idzie Ci najlepiej (albo takiego którego łatwo się ogarnia), pomagaj w drużynie i nie wdawaj się w flamewar, tylko pokuś się o ich uspokajanie, a jak Ci to przeszkadza to zmutuj ich.

Na wyjście z danej dywizji nie ma sposobu jako takiego. Trzeba grać i już. ;)

#OpISIS

Opublikowano

A) Kup boosta [nie]

B Graj na skryptach [if you want]

C) Graj duo z dobrym kolegą, chodźcie na linie np top+jungle, mid+jungle, top+mid etc...

D) Poćwicz trochę na normalach farmienie, ogarnij postacie z 3-4[albo i więcej] na daną linię.

Silver to silver, tam tak ciężko nie jest.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Graj duo z kolegą, jeśli na 10 gier przynajmniej w 5/6 nie wygrywasz linii, to znaczy że jesteś jeszcze za słaby na wyższą dywizję i musisz poćwiczyć. To, o czym często ludzie w silverze zapominają to objectivy i wizja ;)

Opublikowano

Graj duo z kolegą, jeśli na 10 gier przynajmniej w 5/6 nie wygrywasz linii, to znaczy że jesteś jeszcze za słaby na wyższą dywizję i musisz poćwiczyć. To, o czym często ludzie w silverze zapominają to objectivy i wizja ;)

Czasem ciężko jest wygrać linię, gdy grasz postacią z mniejszy power spike w early. Przykładowo osoba mająca 200 gier Katą bez babysitu junglera przegra linię na kogoś, kto ma 200 gier Dianą. Ja osobiście również użeram się z Silverem, mogę polecić Ci /mute all oraz dobrze pushujące postacie.

­

Opublikowano

Czasem ciężko jest wygrać linię, gdy grasz postacią z mniejszy power spike w early. Przykładowo osoba mająca 200 gier Katą bez babysitu junglera przegra linię na kogoś, kto ma 200 gier Dianą. Ja osobiście również użeram się z Silverem, mogę polecić Ci /mute all oraz dobrze pushujące postacie.

­

Jeśli wiesz, że mainujesz Katę i sobie radzisz na każdego, ale nie na Dianę to banujesz Dianę albo nie pickujesz Katy. Skoro pickujesz Katę w ciemno to musisz mieć świadomość, że poradzisz sobie na każdego. Na tym polega mainowanie. Dobrymi postaciami, które można brać w ciemno jest np. Orianna, Leblanc itp.

Podoba sytuacja jest na adc, nie pickujesz w ciemno Jinx jeśli open jest Leona/Alistar. Jeśli to zrobisz, to tylko pod warunkiem że wiesz że sobie poradzisz. Jeśli nie dajesz rady to pickujesz co innego, a nie ryzykujesz przegranie linii/gry.

Opublikowano

Polecam grac postaciami ap takimi jak kata leblanc ekko annie

adc nie ma co grac bo nie wykerujesz jak beda mieli przewage tankow

dobrze jest tez granie jungle pickujesz shaco i niszczysz enemy junglera lub gragasa czy seujani

topa nie polecam grac no chyba ze pickniesz fiora riven to wtedy tak ale np. Gnarem czy chogathem to twoja rola opiera sie w wiekszosci na tf

Dla mnie najlepiej gra sie jg jest spokojnie jakies tam ganki porobisz drake dasz naszym przewage i win

Opublikowano

Polecam grac postaciami ap takimi jak kata leblanc ekko annie

adc nie ma co grac bo nie wykerujesz jak beda mieli przewage tankow

dobrze jest tez granie jungle pickujesz shaco i niszczysz enemy junglera lub gragasa czy seujani

topa nie polecam grac no chyba ze pickniesz fiora riven to wtedy tak ale np. Gnarem czy chogathem to twoja rola opiera sie w wiekszosci na tf

Dla mnie najlepiej gra sie jg jest spokojnie jakies tam ganki porobisz drake dasz naszym przewage i win

Wymień odrazu wszystkie postacie.

shmup_nasty_jarvan_grab_thumb.jpg

Jeśli pomogłem daj LIKE

Opublikowano

@Arychats masz jakis problem z tym ?

Tak. Nie łatwiej by było mu doradzić "katy" albo "yasuo". Wymienileś najpopularniesze postacie na daną linie, które łatwo mówić co zrobić, a trudniej wykonać w praktyce. Przecież w przeciwnym teamie nie beda same cebulę, że jak zobaczą riven to beda wskakiwać pod wierzę. (pomijając trolle)

shmup_nasty_jarvan_grab_thumb.jpg

Jeśli pomogłem daj LIKE

Opublikowano

Wyjdziesz jak będziesz zasługiwał ,proste.... my ci w tym nie pomożemy.. ---

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Nie ma jakiejś uniwersalnej rady, albo championa dzięki któremu wyjdziesz z silvera. 

Jak wyjść? Musisz po prostu grać lepiej i nie pierdol mi tu, że masz afków w teamie, trolli czy słabych graczy. Tak na prawdę to każdy je ma. Nawet na wysokich challengerach. 

Polecam pooglądać streamy pro graczy, próbuj wychwytywać jakieś porady, jak się gra, itp. + Do tego ogarnij sobie na każdą linie po 3-4 championy na normalach tak abyś był przygotowany na każdą linie. Patrz tylko na siebie, nie myśl, że ktoś Ci nafeedował, albo przegrał gre. Zawsze myśl CO TY MOGŁEŚ ZROBIĆ LEPIEJ ABY TĄ GRE WYGRAĆ. Polecam ściągnąć jakiś programik do nagrywania powtórek.

Opublikowano

Niedawno jak wyjść z brązu, teraz z silvera no no to już wyższa szkoła jazdy :P W zasadzie droga do wyjścia jest taka sama.. nie ma żadnych ukrytych kruczków - nie grasz, nie wyjdziesz.

sygna.png

Opublikowano

Zaraz będzie temat jak wyjść z golda.

Kilka dni pózniej...

[TuT] Jak wyjść z Challengera xD

Na wyjście nie ma sposobu. Jest w sumie jeden, dobrze grać. Jeśli ktoś zasługuje na wyższą dywizje to się do niej dostanie.

#OpISIS

Opublikowano

Silver to jedna wielka kupa jak napisałeś, zrób to co ja, graj rankedy 3v3 z kumplami. Ja już tak gold v wbiłem z kolegami :D SoloQ 5v5 to porażka riotu

xDD. nie.]

po prostu graj polecam mida / topa postaciami w mecie <gram gnarem na topie, ryzem na topie, orianna i ezem ze smitem na midzie>

8 winow z rzedu -> s2 do s1 50 lp -> 1 lsoe -> 2 winy

a tamten jeden lose gdy musialem isc adc

doda, ,.ze tymi postaciami gralem 1 raz od np roku.

Hello there.

Opublikowano
Musisz sie modlic zeby takich ludzi do teamu nie dostawac :D (malo farmy mialem dlatego ze dostalem dc : ) ale to nie wyjasnia dlaczego moj team tak w uj ich nafedowal :D.rt1r1o.jpg

Tak vi diana singed polacy przypadek raczej nie ;) i co 2 slowo na chacie "gowno" xD.Niestety ale w nastepnym meczu nam sie trafila znowu diana tylko zagral sobie dariusem na natuliusa i przegral linie mecz naszczescie wygralismy ahri cos carowala :D oczywiscie darius byl strasznie tanky : ) tylko cos mu ten eziu na Q polowe hp bral ale co tam wazne ze dmg ma :D.

Ja gram z ziomkiem g4 czy g5 mam silvera 3 przeskok dostalem adc i jakos idzie wycarowac 

rz6sgg.jpg

Gralismy w 4: ) wystarczy sie dogadac i banowac seju irelie 

b53c9b011d5d0.jpg

Opublikowano

Kup sobie diane lub Irelie i graj nimi w Silverze a wyjdziesz ponieważ nie wiedzą jak cie kontrować ja nie mogłem wyjść z b3 i co kupiłem diane pare normali ją zagrałem i potem rankedy na midzie i same winy i teraz w b1 jestem zaraz s5 będę

Opublikowano

ta tyle że ostatnio gra coraz bardziej polega na szczęści dzięki takim Erykom i Cslikom...

to prawda że jak masz większego skilla Rito wypycha cię wyżej... dowodem jest to co robiło

wiele osób na MPC oraz to co robił Nervarien - chyba tak się pisze jego nick :C

sam osobiście wbiłem na tym koncie B3... początkowo FUN bo mogłem się nazywać Bratem Brązowych Myśli...

ale postanowiłem sobie wyjść - Sorry Andrzej nie bij ;_;...

i seryjka około 20 Winów jeden za drugim... i po kilku dniach... 2 może 3 dniach arogańćkie ślvery 2 ;C

nie ma czegoś takiego że graj tym i tym bo bronzy sobie z tym nie poradzą...

sam doskonale wiem co bronzy potrafią bo grałem kilka rankedów panteonem ;x

wtedy to jest szaleństwo xD ale słowami się tego Fun-a nie da opisać...

Grałem nim 6 razy rankeda...

Przegrałem nim 6 razy linie...

mój team przegrał 6 razy 0 : 12

Wygraliśmy 6 razy gre... xD

już mi się czasami wydaje że mały ludzik siedzi w serwerze Rito i się śmieje z tego chaosu który robi xD

ale ogolnie jak zaczniesz lepiej grać to dostaniesz wyższa dywizja...

jak stoisz za długo w jednej dywizji... to powiem ci to samo co innym moim znajomym...

nie graj 500 / 1000 gier bo na siłę nic nie zyskasz... postaraj się dowiedzieć gdzie robisz błędy

jak prze** linie graj sobie normale próbuj nowe postacie nowe tryby ( np. Ap trynda OP ;x )

i po jakimś czasie sprawdź czy Rito ocenia cie na lepszego...

jak dla mnie nie ma sensu marnować czasu na 1000 gier w jednym sezonie...

Opublikowano

Podam ci pare moich wskazówek. Po piewsze spójrz na mmr i liczbę lp ile dostajesz. Jeżeli liczba lp jakiego dostajesz jest niższa od... powiedzmy... 20, to będzie ciężko. Jeżeli liczba lp po wygranej jest niższa niż 16, top polecam spaść do brązu 5 i grać od nowa. Jeżeli jednak chcesz tego uniknąć, to podam ci wskazówki które ci pomogą. Nie są to metody z wikipedi, tylko z mojego przypadku, więc moja opinia może się różnić. Po pierwsze graj solo q. A jeżeli już grasz duo, to staraj się unikać duo bota. Zacznij grać bardziej carry linie takie jak jg, czy mid. Jg to 80% zwycięstwa. Oprócz tego Graj assasynami, graj sam, a w trakcie  tf wbijaj się jako ostatni. Dlaczego? W silwerze nie ma czegos takiego jak teamwork, lub występuje on rzadko. Ja liczyłem na siebie, i skupiałem się tylko na tym, by samemu wycarrować grę. I ostatnia ważna wskazówka, to komenda /mute all na chacie ;) Po coś zostały stworzone pingi. Chat nie jest ci potrzebny, a tylko rozprasza i dekoncentruję :) No mam nadzieję że coś tam pomoże, i powodzonka ;)

lil-pump-gif-4.gif

Opublikowano

Ogarnij bardzo dobrze kilka postaci razem z kolegą i graj z nim duo bo to 100 razy lepsze niżeli grać solo. Z biegiem czasu się wybijesz bo to nie przychodzi od razu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...