Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o Minecraft: Windows 10 Edition

Gość Kamil K.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taka mała dyskusja na temat edycji Minecraft która wejdzie wraz z nowym systemem. Co o tym myślicie? Czy to wypali Microsoftowi?

Jeżeli posiadacie premium to wersja ta będzie dla was darmowa. Posiadacze nieoryginalnej będą musieli zapłacić 10 dolarów.

Jestem ciekaw co wymyślą, ponoć gra ma być pisana w c++ (chodzą takie słuchy), więc być może gra by nie przycinała aż nadto przy modyfikacjach.

Opublikowano

Zobaczymy jakie zmiany/nowości będzie zawierać, ale jestem dobrej myśli. Na grę nadal wpływy mają jeb i Notch więc powinno być dobrze.

Opublikowano

Taka mała dyskusja na temat edycji Minecraft która wejdzie wraz z nowym systemem. Co o tym myślicie? Czy to wypali Microsoftowi?

Jeżeli posiadacie premium to wersja ta będzie dla was darmowa. Posiadacze nieoryginalnej będą musieli zapłacić 10 dolarów.

Jestem ciekaw co wymyślą, ponoć gra ma być pisana w c++ (chodzą takie słuchy), więc być może gra by nie przycinała aż nadto przy modyfikacjach.

...

Moje zdanie jest takie, że liczę na śmierć tego czegoś.

Bo zostało to tylko wersją mobilną na telefony/tablety z windowsem.

Aktualne serwery nie będą działać pod tą wersję MC, więc jak ta wersja się wybije... to stracimy WSZYSTKO.

Wszystkie pluginy, mody, wszystko co przez te 5 lat zostało stworzone.

I te mody nie powstaną ponownie... na pluginy jeszcze można liczyć, bo jak nie ich serwer, to można napisać własny tak że client nie zobaczy różnicy.

Ale dla modów to by były bardzo trudne chwile:

• Mniej Developerów, C++ to dla wielu ludzi trudny język do ogarnięcia.
  • Nie wiadomo czy będzie API.
  • Nawet jak będzie API, to na pewno nie da tylu możliwości co Java, w Javie bez problemu można zmieniać kod w runtime, wykonywać masę operacji które w c++ były by bardzoooooo trudne, wręcz niemożliwe.
Więc co z tego że język szybszy, jak nie da tylu możliwości... nie będziesz miał szybszej gry na modach, bo nie będziesz miał modów.

Zobaczymy jakie zmiany/nowości będzie zawierać, ale jestem dobrej myśli. Na grę nadal wpływy mają jeb i Notch więc powinno być dobrze.

Notch nie ma żadnego wpływu na Mojang/Mc...

A Jeb nie ma za dużego wpływu na to co się dzieje w Microsoft, i nie zajmuje się projektem MC pod win 10.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

...

Moje zdanie jest takie, że liczę na śmierć tego czegoś.

Bo zostało to tylko wersją mobilną na telefony/tablety z windowsem.

Aktualne serwery nie będą działać pod tą wersję MC, więc jak ta wersja się wybije... to stracimy WSZYSTKO.

Wszystkie pluginy, mody, wszystko co przez te 5 lat zostało stworzone.

I te mody nie powstaną ponownie... na pluginy jeszcze można liczyć, bo jak nie ich serwer, to można napisać własny tak że client nie zobaczy różnicy.

Ale dla modów to by były bardzo trudne chwile:

• Mniej Developerów, C++ to dla wielu ludzi trudny język do ogarnięcia.
  • Nie wiadomo czy będzie API.
  • Nawet jak będzie API, to na pewno nie da tylu możliwości co Java, w Javie bez problemu można zmieniać kod w runtime, wykonywać masę operacji które w c++ były by bardzoooooo trudne, wręcz niemożliwe.
Więc co z tego że język szybszy, jak nie da tylu możliwości... nie będziesz miał szybszej gry na modach, bo nie będziesz miał modów.

Notch nie ma żadnego wpływu na Mojang/Mc...

A Jeb nie ma za dużego wpływu na to co się dzieje w Microsoft, i nie zajmuje się projektem MC pod win 10.

Zdajesz sobie sprawe ze Minecraft pod Win10 to osobna gra? To co mamy teraz bedzie caly czas developowane. MC Win10 jest zaprojektowane aby gracze na komputerach mogli grac graczami na telefonie oraz aby uzywac Hololens.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Oby nie stało się tak że będą aktualizowali tylko tą wersję pod Windowsa żeby zachęcić graczy do przechodzenia na nią.

Opublikowano

Zdajesz sobie sprawe ze Minecraft pod Win10 to osobna gra? To co mamy teraz bedzie caly czas developowane. MC Win10 jest zaprojektowane aby gracze na komputerach mogli grac graczami na telefonie oraz aby uzywac Hololens.

a skad pomysł że sobie nie zdaje z tego sprawy? skoro napoisałem że jeb się raczej nie zajmuje tym, to znaczy że wiem że to jest kompletnie osobny projekt, ale m$ to m$, będzie chciał to wypromować.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Dzięki wersji Windows 10 będzie mozna grac konsolowcem na PC. Właśnie dlatego ta wersja powstaje bo każde urządzenie typu klocek One będzie miał system Windows 10.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...