Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lepszy zasilacz

Bartek4175-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Teraz mam noname 250w. Gdybym dał teraz 500w to się nic nie stanie? ( chciałym kupić ten i zaniedługo nowy procek, który potrzebuje więcej wat ).

rachunki nie wzrosną? 

sygnatura.png

Opublikowano

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Może zanim cokolwiek podamy (hehe jak wyżej) to podałbyś jaki masz teraz sprzęt? Oraz jakie masz plany.

I nie rachunki nie wzrosną. Zasilacz o lepszej sprawności zapewnia wręcz oszczędności ;)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Może zanim cokolwiek podamy (hehe jak wyżej) to podałbyś jaki masz teraz sprzęt? Oraz jakie masz plany.

I nie rachunki nie wzrosną. Zasilacz o lepszej sprawności zapewnia wręcz oszczędności ;)

no to ogólnie teraz mam:

ud0S0Op.pngdjLa671.pngdQv4y9R.pngCWRFM8F.png

fWyFQkL.pngGqGcJiw.png

C3BorgL.png

to ogolnie w tym miechu chcialbym ten zasilacz kupic, plyte http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-b85-g43-sc-lga1150-intel-b85-4xddr3-vga-gblan-atx-haswell-581506/

i procek do podkręcania

http://www.morele.net/procesor-intel-g3258-socket-lga1150-64bit-3-2-ghz-53w-cache-3mb-box-bx80646g3258-647919/

chlodzenie juz mam SilentiumPC Fera 2 HE1224 i chcę procek kręcić :D a i jeszcze ramy jakies karta mi narazie wystarczy :)

procek bym do 4,5 podkręcil :> ( slyszalem i czytalem, że 4,5 wyciąga na boxie nawet więc u mnie powinno się podkręcić )

kartę we wrześniu jakąś znajdę i ramu dokupię :>

sygnatura.png

Opublikowano

­Podaj budżet, bo możesz za 100-120zł kupić używany zasilacz na allegro (chyba, że bierzesz tego Antec'a, to już jak wolisz). Sporo osób tak robi, często nawet na forum tak doradzamy jak ktoś ma mały budżet.

Tobie radziłbym wziąć używany/Anteca i dołożyć do i3-4160. Serio będzie różnica.

A zawsze możesz zaoszczędzić na płycie głównej i wziąć mATX (microATX) za 100zł mniej.

Poza tym zapoznaj się ze sklepem: proline.pl, mają niższe ceny, sam tam kupuje (czy to dysk SS, obudowa, ram, grafika (poprzednia, nowa używana) i nie zawiodłem się na nich.

PS. nie doradzam w ciemno, sam mam używany zasilacz, przy sprzęcie za ponad 3 tysiące i działa. Jeżeli chcesz zaoszczędzić, to polecam szukać chieftec 500W/550W (jak wolisz). Taki mam i działa stabilnie.

A tutaj czarna lista zasilaczy, polecam się zapoznać i zapisać sobie na przyszłość: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1199271.html

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...