Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie najlepiej zareklamować serwer Minecraft?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj otworzyłem serwerownie. Liczba graczy na otwarciu nie zachęca do grania. Mam do was pytanie. Gdzie najlepiej zareklamować serwer minecraft?

Z poważaniem.

Opublikowano

Najlepiej u YouTubera +5 k­ i na forach.

508w00.jpg  LICZĘ NA +

Piszesz coś do mnie dodaj @I'm_rudy

Opublikowano

Ja od siebie polecam:
- Zakupić reklamę od YouTuber'a (20-50+ tysięcy widzów.)

- Nie kopiować innych serwerów. Zrobić coś czego nie ma.

- MCLista, MPCForum.

26_unnamed.png

Opublikowano

Wymienie na poczatek minusy:

1. Nie masz strony

2. Nie masz ts

3. Twoja reklama na yt ma 34 wyswietlenia.

4. Reklamujesz serwer tuz przed startem nie dajac ludziom czasu.

5. Fiber to nie dobry hosting a brak domeny poteguje zle wrazenie.(nie na siec)

6. wazna jest nazwa, najlepiej chwytliwa, zauwazyles ze serwery typu mcga mcda mcsa mcya z koncowkami pl dzialaja dluzej?

7. Hardcore sie przejadł, Freebuild to juz wgl trup

Teraz +

1. Ladny spawn i pozostale budowle jak na serwer tego typu.

2. W sumie wiecej nie ma ciezko mi ocenic, gdy wejde na serwer zobacze co i jak

Mimo wszystko póki nie naprawisz błedow ktore sa wyzej i nie przestaniesz sie bawic w hostingi to ja nie widze dobrej przyszłosci dla twojego serwera.

Sa rozne inne narzedzia reklamy i na pewno nie trzeba donejtowac jakiegos youtubera aby serwer sie wybil

ps admin w dniu otwarcia powinien mimo wszystko byc caly czas, nie wiesz czy ktos nie wejdzie. Na pusty serwer nikt nie wejdzie

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Twój serwer to 

Cub**erv.fhmc.pl

Od samego początku mam tzw "dżw". Sama nazwa wyświetlana na liście serwerów kojarzy mi się z siecią **-pl.net. Może sami to wymyśliliście ale tak to własnie widzę. Tworząc serwer trzeba mieć wizję na niego oraz na jego rozwój. 

Nie macie ts serwera, moze to nie jest minus bo nie jest wymaganym ale przy sieci już powinien być.

Nie ma też forum serwera. I teraz mam takie pytanie? Gdzie skladac skargi do admina? Na skype? Jest to metoda która funkcjonowała kilka lat wstecz. 

Domena xxx.fhmc.pl <<< zniechęca ;) domena powinna być łatwa do zapamiętania. Subdomena z hostingu jest kojarzona jako jakieś *** za 5 zł, na którym nie da się grać. Jesli masz ukonczone 18 lat proponuję wykupic domene za 0 zł przez pierwszy rok. Nic to cię nie kosztuje, nie musisz potem jej przedłużać. 

Pozdrawiam Mezior :: Cezary

Pomogłem? Like :*

Pomogłem? Kliknij magiczny guzik - Lubie To

Opublikowano

Reklamy na forach już praktycznie nie zdają egzaminów. Może kilku Ci wbije, ale przykładowo dajmy, że 100 slotów i wejdzie 10 osób. Co to? Wątpię, że na YT reklamujesz u YOUTUBERÓW, bo oni dają najwięcej zysków. Powinieneś nawet miesiąc przed startem dać zapowiedź i ciągle coś nowego, zachęcać do obserwacji tematu, kanału na którym dasz reklamę, bo co chwile coś nowego, nowe informacje, takie pragnienie servera musisz wywołać. Na tydzień przed dać ankietę. Start w sobotę o: 8:00, 12:00, 16:00, 20:00... i inne godziny, tak by w piątek skończyły się ostatnie testy servera.

Jak teraz zwaliłeś to już się zwali do końca, bo wejdzie 1 osoba, mało osób i wyjdzie. I w kółko tak samo. Jak na start będzie się pchało pełno osób, to lepiej wygląda.

Teraz pomógłby Ci tylko na prawdę wielki youtuber, bo jak zwaliłeś, to niestety nie dasz rady.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

-kup reklame w google,

-do serwer.properties dodaj to "public=true" i to "enable-query=true",

-zareklamuj sie tutaj na mpcforum,

-znajdź sobie gościa, jakiegoś speca od marketingu i on Ci ogarnie reklame, aby go znaleźć napisz temat na mpcforum, w dziale "Współpraca przy serwerze"

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Ale zabiegi wymyślacie :O

kupować reklamy...

Moim zdaniem dobry serwer wcale nie musi się reklamować w płatny sposób. Ludzie sami będą się schodzić, jeżeli serwer będzie godny uwagi. Pamiętam jak wchodziłem na 30 serwerów po kolei bo nie było gdzie grać.

A to, że ktoś ma 20 stron tematu i same plusy... a kto to będzie czytał? Lepiej wejść i sprawdzić.

Reklama u youtubera? Nagle zleci się 200 osób, a za tydzień zostanie 5 jeżeli serwer nie będzie dobry.

.

Opublikowano

Serwer musi być oryginalny lub mieć ciekawy motyw przewodni aby ludzie go zapamiętali i wchodzili z chęcią na niego.

To już połowa sukcesu, z reklamą wtedy jest łatwiej. Wystarczy np.:

- zrobić reklamę u jednego/kilku youtuberów, którzy mają sporą ilość widzów - niech zrobią reklamę lub po prostu nagrywają materiały jak grają na serwerze podając jego ip w opisie filmu czy coś

- wykupić reklamę na facebooku - przy czym prowadzenie fp też jest bardzo istotne. ;)

- reklamować się na specjalnych przeznaczonych do tego stronach - strony z listą serwerów

- reklamować się na forach do tego przeznaczonych - na niektórych forach dotyczących mc można się reklamować, do tego powinny być fora generalnie na których można reklamować różne rzeczy, warto też i tego się chwycić.­

­VeIMQWU.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...