Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - Modem od Neostrady i wifi w stacjonarnym.

ipaikillah

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej ludzie! Dostałem taką propozycje aby zmienić prędkość z moich 10Mb/s na ofertę "do 60mb/s". Sytuacja wygląda tak: niedawno był u mnie technik z Orange aby zamontować urządzenie. Na początku od razu był problem, gdyż modem musiał być przy gniazdku, aby nie było tłumienia czy coś takiego. W związku z tym zaproponował aby zamontować modem przy gniazdku i podłączyć PC stacjonarny poprzez WiFi... I przychodzę z takim pytaniem - czy jeżeli mój komputer stoi na piętrze, a router jest na dole to będę mieć dobry sygnał na PC jeżeli dokupie te urządzenie z antenką do odbierania WiFi?(komputer i router dzieli ściana) Zależy mi na dobrym zasięgu, gdyż można powiedzieć że gram pół-profesjonalnie w csa i ping gra dużą rolę oraz otrzymywane pakiety :P. Druga sprawa jest taka, że dzięki jego "urządzeniom" ustalił że w tej ofercie modem pociągnie na prędkości : Down 34Mb/s i Upload 6mb/s. Chciałbym też od czasu do czasu postreamować, ale boję się że na WiFi będę gubić pakiety i nie będzie płynności w tym wszystkim ;/. Co myślicie? Proszę o rady. Pozdrawiam.

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

Dowiesz się jak będzie działało dopiero sprawdzisz 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Myślałem że ktoś ma podobną sytuację :/. A jeżeli to wezmę to wątpie abym mógł potem powrócić na stare śmieci więc nie chce ryzykować.

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

Taka ocena czy zadziała to jak zadać pytanie na forum : " Czy na tym komputerze pójdzie mi Wiedźmin w Ultra" 

Musisz sprawdzić jak zadziała , jak nie będzie dobrze nie problem podciągnąć kabel do routera albo kupić repeater.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To zależy od urządzenia które będzie ten sygnał odbierać, od routera(te z orange są strasznie badziewiaste). No i nie będzie pingu mniejszego niż 60 to na pewno chyba że zainwestujesz ale z drugiej strony kto gra profesionalnie w csa na wifi :P.

@Edit

Kolega wyżej dobrze napisał, dziura w suficie, pociągnąć skrętke i heja. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...