Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MSI Radeon R9 390 <| vs |> MSI GeForce GTX 970

MajuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kto gra w gry w 2k na kartach za 1.5k zł? te karty do tego się nie nadają, chyba, że kogoś zadowala 30-40 fps jak na konsoli

zreszta, nie o tym temat, autor nawet nie podal rozdzielczosci monitora, a ty wyskakujesz z argumentem wyzszych rozdzielczosci, gdzie karty i tak radza sobie podobnie pomimo "512 bitowej szyny i 8gb vram"

wiec inny argument, niech zagłosuje portfel. ile ludzi ma 970tke? wiekszosc uzytkownikow steama ma 970, wiecej niz wszystkie radeony razem wziete, czy uwazasz ze byli glupcami kiedy brali 970tke zamiast 290? xD

nie macie zadnych argumentow, a wasze posty sa typu "ALE TAK NIE JEST, POMIMO ZE NIE MAM DOWODOW ANI ARGUMENTOW BEDE SIE KLOCIL BO MOGE XDDDD LE SHITPOST HAS ARRIVED XDD" nie poparte niczym

Opublikowano

Może nie idealny, ale równie dobrze też potrafi obsłużyć rozdzielczość wyższą niż 1080p, i wmawianie takich bzdury typu, radeon sobie nie poradzi z wyższą rozdzielczością niz 1080p to totalny

Jak już wstawiamy obrazki ;) 

44962570.jpg

Większość ma monitory 1080p, jak ktoś ma lepszy to nie kupi 970/r9 390 bo nie pogra komfortowo na high/ultra i nie ma co się kłócić, te karty najlepiej się sprawują w 1080p (choć radeon w 1440p jest lepszy, jednak nadal jest to mały komfort z rozgrywki).

A jak ktoś nie chce kręcić karty? Nadal ma chłodniejszą, mniej prądożerną kartę o tej samej wydajności

Dobra, nie ważne, tyle ile serwisów o komputerach, tyle różnych wyników. Każdy ma inną opinię.

Zauważyłem też, że na portalach purepc, pclab i innych podkręcenie karty = +100mhz, a chyba (na pewno) GTX 970 więcej stać

Ale wynik jest jeden, ja korzystam z tego co ty podałeś czyli 970 +1fps do średniego, r9 390 +6fps do minimalnego (mowa o witcher 3 na purepc, bez overclockingu)

W tym momencie prosiłbym o skończenie tego pieprzenia i podanie jakiegokolwiek argumentu (lub kilku) które stawiają r9 390 jako lepszą kartę niż gtx970, ja podałem swoich przeciwko r9 390 już z 10 ;)

Opublikowano

Co to za bzdury, jak nie pociągnie więcej niż 1080p, skąd ty to wytrzasnąłeś ? może z własnego doświadczenia na monitorze o rozdzielczości 1280x1024 chciałeś uruchomić powyżej 1080p, hahaha. nie bądź śmieszny. Dla twojej wiadomości, to nie każdy po zakupie karty od razu ją kręci do nie wiadomo jakich zegarów, może autor nie ma w planach podkręcać karty graficznej ?

Nie mam zamiaru podkręcać karty graficznej ponieważ się na tym nie znam, jestem zwykłym użytkownikiem który chcę zasięgnąć pomocy osób mających większe pojęcie na ten temat ode mnie. Jak już bym miał podkręcać kartę czego pewnie nie zrobię bo nie umiem, to poproszę jakąś osobę co się na tym zna aby mi to zrobił, ostatecznie za pare lat :)

kto gra w gry w 2k na kartach za 1.5k zł? te karty do tego się nie nadają, chyba, że kogoś zadowala 30-40 fps jak na konsoli

zreszta, nie o tym temat, autor nawet nie podal rozdzielczosci monitora, a ty wyskakujesz z argumentem wyzszych rozdzielczosci, gdzie karty i tak radza sobie podobnie pomimo "512 bitowej szyny i 8gb vram"

wiec inny argument, niech zagłosuje portfel. ile ludzi ma 970tke? wiekszosc uzytkownikow steama ma 970, wiecej niz wszystkie radeony razem wziete, czy uwazasz ze byli glupcami kiedy brali 970tke zamiast 290? xD

nie macie zadnych argumentow, a wasze posty sa typu "ALE TAK NIE JEST, POMIMO ZE NIE MAM DOWODOW ANI ARGUMENTOW BEDE SIE KLOCIL BO MOGE XDDDD LE SHITPOST HAS ARRIVED XDD" nie poparte niczym

http://www.morele.net/monitor-benq-gl2250hm-631969/

Wybrałem ten monitor, rozdzielczość: 1920 x 1080

Również zastanawia mnie dlaczego 970tka jest tak popularna jeżeli jest w tej samej cenie co 390, parametrami nie ma co porównywać 970 do 390, jednak każdy mówi że wydajność obu kart jest bardzo zbliżona, aż dziwne.

Myślę o przyszłościowej karcie graficznej która za 3 lata dawałaby sobie radę z nowymi grami.

Opublikowano

Jak już wstawiamy obrazki ;) 

44962570.jpg

Większość ma monitory 1080p, jak ktoś ma lepszy to nie kupi 970/r9 390 bo nie pogra komfortowo na high/ultra i nie ma co się kłócić, te karty najlepiej się sprawują w 1080p (choć radeon w 1440p jest lepszy, jednak nadal jest to mały komfort z rozgrywki).

A jak ktoś nie chce kręcić karty? Nadal ma chłodniejszą, mniej prądożerną kartę o tej samej wydajności

Ale wynik jest jeden, ja korzystam z tego co ty podałeś czyli 970 +1fps do średniego, r9 390 +6fps do minimalnego (mowa o witcher 3 na purepc, bez overclockingu)

W tym momencie prosiłbym o skończenie tego pieprzenia i podanie jakiegokolwiek argumentu (lub kilku) które stawiają r9 390 jako lepszą kartę niż gtx970, ja podałem swoich przeciwko r9 390 już z 10 ;)

Ty skretyniały idioto, umiesz czytać ze zrozumieniem, napisałem, że "radeon" sobie poradzi tak samo jak taki gtx 970 w wyższych rozdzielczościach niż 1080p, więc tu nie ma zbytnio różnicy jaką kartę by się wzięło wydajność oscylowała by w tych samych granicach. " (choć radeon w 1440p jest lepszy, jednak nadal jest to mały komfort z rozgrywki)."  Nawet sam to potwierdziłeś, brawo ! Idź poszukać sobie więcej obrazków, może znajdziesz też taki na swoją tępotę, której już nie jesteś w stanie wyleczyć. A i bym zapomniał idź sobie wykręć twojego GTX 970, a jak się spali (to Ci mama kupi nową) :D

Opublikowano

Ale co potwierdziłem? Że w 1440p jest lepszy? Bo jest, w 1080p to gniot w porównaniu do konkurencji. Tylko nadal nie wiem po co pisać o 1440p, skoro monitory są na tyle drogie, że każdego kogo stać na taki wydatek kupi sobie 980/980Ti. W sumie już lepiej wziąć r9 290 który jest tańszy i go podkręcić do poziomu 390, to przecież kotlet grzany na starym oleju.

Po za tym całkiem śmieszny jesteś, poprosiłem grzecznie o jakiś argument, ty mnie zwyzywałeś. W sumie nie dziwie się, bronisz czegoś a nie potrafisz tego uargumentować, też bym nie wiedział co pisać.

Aha i jeszcze jedno

A i bym zapomniał idź sobie wykręć twojego GTX 970, a jak się spali (to Ci mama kupi nową) :D

1. Trzeba mieć mózg z gówna (chociaż nie wiem, czy to wystarczy) żeby spalić GPU przy podkręcaniu
2. Ja umiem na siebie zarobić gościu, jak kogoś nie znasz to zamknij mordę i siedź w kącie, tacy jak ty liczą moje dniówki
http://www57.zippyshare.com/v/tropp7JL/file.html

@MajuPL

Bierz 970, ten radeon nie ma przyszłości, sam widzisz, że nie potrafią podać argumentu dlaczego masz go wziąć ;)

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za wypowiedzi, czekam na wypłatę w pracy i zamawiam wszystkie podzespoły.

Mam jeszcze trochę czasu na decyzję, przemyślę sprawę tych dwóch kart graficznych.

Gdy zakupię wszystko i przetestuję którąś z grafik dam wam znać jak się sprawuję :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...