Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows

zipper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema all wiem ze zły dział ale nie znalazłem innego ;pp więc tak mam problem z instalacją Systemu Windows XP Professional jak sie wybiera dyski na instalacje to nie ma zadnego i jak cos nacisne to sie resetuje komp... zwalił mi sie dysk bo sciągnołem Chińskiego Clienta gry FKYT2 i mi kompa rozwalilo xDD PROSZE O POMOC :)))

Opublikowano

sciagaj dalej jakies chinskie gowna... wez wyciag dysk twardy z komopa i tam sa zworki mam nadzieje ze wiesz jakie i wez wyciag zworke z dysku na 20sec i wloz spowrotem w te same wpinki jesli niepomoze zmien miejsce zworki na obok powinno pomoc jesli nie to wtedy zobaczymy.

Nie bądz cham daj +

Moj Tut Sposob na zarabianie.

bogdanek.png

Prosze o Sciagniecie tych %%

Opublikowano

tutaj masz na czerwono zaznaczone zworki na dysku SATA http://media.photobucket.com/image/zworka%20na%20dysku%20sata/CRazY_GAmEr_07/SATA2.jpg tam w tych drucikach jest taki plasticzej i jego sie wyciaga i to jest zworka. zapamietaj gdzie jest ulozona zworka wyciag na 20sec. i wloz spowrotem i proboj.

Nie bądz cham daj +

bogdanek.png

Opublikowano

@bogdanek136 - błagam nie pisz jak się nie znasz... wiesz po co są chociaż te zwory? Najpierw radzę nabyć trochę wiedzy na ten temat a następnie się udzielać.

Top: Podociskaj wszystkie taśmy w komputerze (jeśli masz stacjonara) Z Twojego problemu mi natomiast wynika, że masz laptopa (albo stacjonata ze skonfigurowaną macierzą RAID - żeby zainstalować system na RAID'ie to są potrzebne sterowniki pod dosa.) Jeśli jednak to jest laptop sprawdż stan opcji AHCI w biosie (często przez to są problemy z instalacją.) Niewykluczone też, że będziesz potrzebował sterów pod dosa do AHCI.

Ta cierpliwa sygnatura czeka na wenę jego właściciela. :-)

Opublikowano

Mam kompa stacjonarnego :)) taśmy dociskane:)) ale i tak mi dysku nie wykrywa ;pp to moze przez ten wirus ? rozwalilo cos :P prosze o dalsza pomoc :))))

Opublikowano

@andrzejt17 niechce mi sie z toba klucic... ale mialem podobny problem rok temu nie czytalo dysku, Ale mialem system zainstalowany poszlem do sklepu pytam goscia o co comone on powiedzial zebym zwore wyciagnac,wyciaglem na jakies 20sec wsadzilem tasmy dokladnie doscisnolem i dziala.

Nie bądz cham daj +

bogdanek.png

Opublikowano

@andrzejt17 niechce mi sie z toba klucic... ale mialem podobny problem rok temu nie czytalo dysku, Ale mialem system zainstalowany poszlem do sklepu pytam goscia o co comone on powiedzial zebym zwore wyciagnac,wyciaglem na jakies 20sec wsadzilem tasmy dokladnie doscisnolem i dziala.

Nie dość, że fart to jeszcze totalna niekompetencja kolesia, który Cię obsługiwał. Nie ucz ojca dzieci robić bo w kompach siedzę już kupe lat a jak zaczynałem to właśnie bardziej bawiłem się sprzętowo niż programowo tak więc sporo wiedzy i doświadczenia zdążyłem zdobyć i nadal zdobywam.

Top: W ogóle wykrywa Ci dysk w biosie? Jeśli tak użyj jakiegoś narzędzia np do partycjonowania dysków spod dosa i zobacz czy narzędzie widzi dysk (nie raz jest tak, ze dysk w biosie wykrywa a w programie już nie, to świadczy o uszkodzonych tablicach itp..) Takim narzędziem może być np Paragon Partition Manager (pobierasz na działającym kompie i tworzysz tam płytkę, która wystartuje spod dosa (leci na linuxie)) Możesz też włożyć disk do innego kopma i zobaczyć (już w windows) czy zainstaluje dysk i czy zobaczy partycje / dane. Nie wykluczone, że jakimś cudem uszkodził Ci się kontroler dysków co i mi się przytrafiło. Możesz też spróbować podłączyć dysk pod inny kanał / port (np zamieniając z napędem optycznym) i sprawdzić czy instalator go zobaczy. Jeśli masz jak to zobacz czy instalator innej wersji systemu go zobaczy.

Opublikowano

Nie dość, że fart to jeszcze totalna niekompetencja kolesia, który Cię obsługiwał. Nie ucz ojca dzieci robić bo w kompach siedzę już kupe lat a jak zaczynałem to właśnie bardziej bawiłem się sprzętowo niż programowo tak więc sporo wiedzy i doświadczenia zdążyłem zdobyć i nadal zdobywam.

Top: W ogóle wykrywa Ci dysk w biosie? Jeśli tak użyj jakiegoś narzędzia np do partycjonowania dysków spod dosa i zobacz czy narzędzie widzi dysk (nie raz jest tak, ze dysk w biosie wykrywa a w programie już nie, to świadczy o uszkodzonych tablicach itp..) Takim narzędziem może być np Paragon Partition Manager (pobierasz na działającym kompie i tworzysz tam płytkę, która wystartuje spod dosa (leci na linuxie)) Możesz też włożyć disk do innego kopma i zobaczyć (już w windows) czy zainstaluje dysk i czy zobaczy partycje / dane. Nie wykluczone, że jakimś cudem uszkodził Ci się kontroler dysków co i mi się przytrafiło. Możesz też spróbować podłączyć dysk pod inny kanał / port (np zamieniając z napędem optycznym) i sprawdzić czy instalator go zobaczy. Jeśli masz jak to zobacz czy instalator innej wersji systemu go zobaczy.

tak ja wiem zworkami sie przestawia na slave itp. ale mi pomoglo to mozna sprobowac czemu nie? A co do goscia to sie zgodze bo to bylo zaraz po kupnie kompa widac ze jakis przychlast ;d po gadce juz poznalem.Pzdr.

Nie bądz cham daj +

bogdanek.png

Opublikowano

Omg andrzej myslisz ze tylko ty jestes Pr0 jezeli bogdanowi powiedzial facet co pracuje w tym to znaczy ze dobrze

a jesli mu pomoglo to raczej nie byl fart

Wiec Topic Poprubuj zrobic to co bogdan

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Niestety nic nie pomoglo z ta "zworką" ;pp a co do tych programów andrzejt17 nie czaje cie wgl xDDD umiem tam instalowac win itd ale na takich rzeczach sie nie znam xDD

Opublikowano

Omg andrzej myslisz ze tylko ty jestes Pr0 jezeli bogdanowi powiedzial facet co pracuje w tym to znaczy ze dobrze

a jesli mu pomoglo to raczej nie byl fart

Wiec Topic Poprubuj zrobic to co bogdan

Koleś proszę Cie nie gadaj mi tutaj bzdur.. Też się najpierw dokształć. Nie mówię, że jestem "pro" ale na takich rzeczach znam się bardzo dobrze i wiem, że to co powiedział mu koleś z serwisu czy skąd to można sobie wsadzić w tyłek.

W poście 10 udzieliłem mu dokładnych instrukcji, po wykonaniu tego co tam napisałem dokładnie można zdiagnozować problem samodzielnie..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...