Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

intel core i7-4710hq vs intel core i5-2500k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

mam małe pytanie do osób, które trochę znają się na procesorach.

Ponieważ planuję kupno Wiedźmina III postanowiłem sprawdzić sobie w programie

"Can You Run It" czy mój komputer (laptop) poradzi sobie z tym tytułem. Wyskoczyło mi,

że mój procesor nie da sobie rady.

Oto mój procesor:

http://www.notebookcheck.pl/Intel-Core-i7-4710HQ.115011.0.html
http://ark.intel.com/pl/products/78930/Intel-Core-i7-4710HQ-Processor-6M-Cache-up-to-3_50-GHz

A oto proponowany minimalny procesor do Wiedźmina III:

http://ark.intel.com/products/52210/Intel-Core-i5-2500K-Processor-6M-Cache-up-to-3_70-GHz

Czy na prawdę mój procesor jest za słaby na tą grę, czy może program ma jakieś luki i pokazuje nie prawidłowo?

Mam jeszcze drugie pytanie, ponieważ mój procesor ma 2.5Ghz-3.5Ghz, to w jaki sposób mogę nakazać mu pracowanie

na 3.5Ghz? Czy może on sam sobie będzie dysponował tymi zasobami?

­Keelah se'lai

Opublikowano

Ty masz i7 a potrzeba i5, da rade.

Można podkręcić procesor alby wydajniej pracował. 

Opublikowano

Czyli gra sie wlaczy, ale bedzie lagowac, tak?

Nie ma jakis sposobow na grafike? Nwm

Patch z niskiej jakosci teksturami?

Wiedzmin 2 dzialal mi na wysokich bez zacinania...

­Keelah se'lai

Opublikowano

Zależy do czego jesteś przyzwyczajony, pograć pograsz ale ja bym się pociął jakbym miał poniżej 45FPS. Są programy w których można dodatkowo obniżyć grafikę (np. Witcher 3 Hunter's Config), najprościej by było gdybyś ściągnął grę i sprawdził jak Ci chodzi

Opublikowano

Zeczywiscie kiedys patrzylem ile fps na mojej karcie bedzie mial wiedzmin 3 i bylo cos ok 40-45 :D

Ale spokojnie, przez 4 lata mialem komputer na ktorym lol chodzil na 20 fps max, wiec 40 fps przyjme z godnoscia :)

Ale lepiej najpierw sciagne z internetu, zeby zobaczyc jak dziala, jak bdz ok to kupie sobie pudelkowa wersje :)

­Keelah se'lai

Opublikowano

Tutaj masz filmik jak mniej więcej chodził by wiedzmin na twojej konfiguracji FILM. A i stronami typu "can u run it" lepiej się nie sugerować, bo jakby tak się sugerował każdy tą stroną, to okazało by się, że u nikogo nic nowego nie pójdzie.

Opublikowano

Z tego co widać na tym filmiku to gra dziala plynnie, mi to wystarcza :)

Chodzi mi glownie, zeby poznac konsekwencje decyzji podjetych w Wiedzminie 2,

grafika to tylko mily dodatek. Film agrywany na MSI GE60, a ja posiadam MSI GP70,

czyli wiekszy brat GE60, w lekko innej stylistyce :)

Dzieki za odpowiedzi :)

Wlasnie to Can You Run It nie raz juz mnie oklamalo, wiec wolalem zapytac tutaj, gdzie ludzie 

maja jakies pojecie na ten temat :)

Mozna zamknac

­Keelah se'lai

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...