Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

D-SUB na DVI

MPCTaylor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę sobie podłączyć drugi monitor (w moim wypadku telewizor) do komputera, jednak mój TV ma HDMI, które już na zajmuje mój główny monitor i jedyne co mi pozostało to D-SUB.

Ale R9 290 nie ma tego wejścia. Dlatego będę jechał pewnie po przejściówkę z D-SUB do DVI i tu moje pytanie. Czy jakość będzie bardzo tragiczna? Ma 32 cale, więc malutki nie jest.

Ma mi służyć jako poboczny ekran. Grać będę na monitorze przez HDMI, nie na telewizorze. Będzie bardzo źle, czy będzie jakoś to w miarę wyglądać? Duża różnica będzie między taką opcją, a hdmi?

Bo nie wiem, czy jechać i kupić. ;v

EDIT: Lub mogę kupić adapter z HDMI do DisplayPort, bo moja karta ma displayport. Będzie lepiej?

343731479829004887779.png

Opublikowano

Tak samo jak HDMI  do HDMI to identyczny sygnał 

Adapter to DisplayPort na HDMI a nie odwrotny ! 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

W komputerze mam jedynie wolne DVI i DisplayPort. A w telewizorze D-SUB i HDMI. Czyli nie byłbym w stanie użyć adaptera tak, aby działało? Chodzi o to, aby z TV od HDMI do komputera z wejściem DisplayPort. Chyba normalnie by dało radę?

343731479829004887779.png

Opublikowano

Przecież ci napisałem  !  DisplayPort na HDMI w i kablem HDMI do TV , ty ciągle odwrotnie podajesz a nie jest możliwe takie podłączenie i całkiem inna przejściówka.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Przecież ci napisałem  !  DisplayPort na HDMI w i kablem HDMI do TV , ty ciągle odwrotnie podajesz a nie jest możliwe takie podłączenie i całkiem inna przejściówka.

Chyba, że nie ma już wolnego HDMI w karcie oraz w monitorze(nigdzie info nie zostało podane więc nie wiem, jeśli wolne to dp->hdmi tak jak mówisz), wtedy zostaje mu dvi->vga, w tej karcie DVI jest tylko cyfrowe więc trzeba by konwerter kupić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...