Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dragon Ball Supcio

Gość chujoweprowo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak wrazenia po 1 odcinku, mnie osobiscie moment w ktorym goten i trunks zebrali ta wode rozjebal

xD

xD

xD

Opublikowano

Jaką wodę. Przecież to był płyn micelarny. xD

Nie no, narazie pierwszy odcinek i nic się takiego nie wydarzyło. Zobaczymy za parę tygodni.

1

2

3

Opublikowano

Uwielbiam ten humor w DB ^^ Scena z Buu & Satan'em, Roshi'm & Chichi...

Podoba mi się kreska oraz odmieniona Videl ... no i ten Lord Beerus - OP :D

@Ichigo^^

Hmm. Mógłbyś zaliczyć Dragon Ball Z ( no lub chociaż skróconą wersje Z'etki czyli Dragon Ball Kai + poczytać trochę na temat 1 serii ) żebyś +/- wiedział o czym ten DB jest. Ja mało co pamiętam z tego co obejrzałem do tej pory ( 1 serii nie oglądałem ) Jedynie : zarys fabuły, kilkanaście ważnych wydarzeń. Mangi nie czytałem, nie czytam. Sam autor zapewne nie pamięta dokładnej fabuły własnej mangi. Tego co tworzył X lat temu 

Fabuła Dragon Ball Super -  "Akcja rozpocznie się 6 miesięcy po pokonaniu Buu, czyli będzie rozgrywać się w listopadzie 774 roku ciągłości czasowej świata „Dragon Ball”. Serial będzie najpierw nadrabiać wydarzenia z filmów „Dragon Ball Z: Battle of Gods” i „Dragon Ball Z: Resurrection of F” (czyli ponownie zobaczymy tę samą historię). Dopiero potem rozpocznie się kompletnie nowa historia" - nowy wszechświat. Pewnie już to wiecie.

Opublikowano

A będzie chciało Ci się czekać co tydzień na odcinek?

Lepiej nadrób poprzednie serie, mimo że fabuła w DB jest bardzo prosta. Dla momentów, które były wcześniej, naprawdę jest warto zacząć od początku.

Nawet jeśli obejrzy całe Dragon Ball oraz Dragon Ball Z to po tym nie obejrzy Dragon Ball Super na raz ponieważ trzeba czekać niecałe 2 lata na wyjście ostatniego odcinka.

0LsM05U.png

Opublikowano

Świetne anime :D Teraz tylko czekać po pół roku na odcinki aby skończyli jakąkolwiek walkę :D

Pół roku, to będzie trzeba czekać, aż jakakolwiek walka się zacznie xD

Chociaż patrząc po trailerze 3 odcinka możemy zbliżać się do wydarzeń battle of gods, więc pewnie będzie recap, a potem coś się rozkręci.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Pół roku, to będzie trzeba czekać, aż jakakolwiek walka się zacznie xD

Chociaż patrząc po trailerze 3 odcinka możemy zbliżać się do wydarzeń battle of gods, więc pewnie będzie recap, a potem coś się rozkręci.

Battle of gods będzie na nowo odgrzewany, tak samo (chyba) F.

Zauważ, że Beerus zaczyna mieć wizję dot. SSGOD.

Mam nadzieję, że te walki jakoś inaczej zrobią, a nie tak jak w Z, że przez 3 odcinki rozmawiali, że zaraz nawzajem sobie napierdolą. :D

Opublikowano

Battle of gods będzie na nowo odgrzewany, tak samo (chyba) F.

Zauważ, że Beerus zaczyna mieć wizję dot. SSGOD.

Mam nadzieję, że te walki jakoś inaczej zrobią, a nie tak jak w Z, że przez 3 odcinki rozmawiali, że zaraz nawzajem sobie napierdolą. :D

http://prntscr.com/7s4nsf

Żywcem wycięte sceny z db kai. 

Tak samo pewnie będzie ze scenami z battle of gods.

s2c77Oa.png

Opublikowano

http://prntscr.com/7s4nsf

Żywcem wycięte sceny z db kai. 

Tak samo pewnie będzie ze scenami z battle of gods.

Bo to pamięciówka była :D

Po co robić coś co już jest zrobione? W dalszej części już nie będą mieli z czego brać.

Ja tylko czekam aż Goku rozpierdoli tych Bogów Zniszczenia czy jak im tam. ^^

Opublikowano

W jutrzejszym odcinku dziwny zwrot akcji, bo będzie moment, kiedy beerus zastanawia się nad boskim super sayianinem, gdzie ten wątek był w battle of gods.

Nie wiem jak to będzie wyglądać, ale może być dobrze... :)

Opublikowano

W jutrzejszym odcinku dziwny zwrot akcji, bo będzie moment, kiedy beerus zastanawia się nad boskim super sayianinem, gdzie ten wątek był w battle of gods.

Nie wiem jak to będzie wyglądać, ale może być dobrze... :)

W poprzednim odcinku też to robił. Całe Batlle of Gods będzie tu odgrzewane, potem Fukkatsu no F (bo musi być SSJGOD i SSGSS), a jak już to zostanie odgrzane to dopiero wtedy będzie fabuła DB Super.

Opublikowano

2nv49rb.jpg

Lenistwa i olewactwa ciąg dalszy czyli kolejne wklejki w gównianej jakości.

Mogli już skopiować cutscenkę z ultimate tenkiachi z wybuchającym cellem, to chociaż jakością by nie odstawało.

Wygląda na to, że historia idzie w inną stronę niż BoG, bo przyjęcie bulmy będzie na statku, a nie w capsule corp.

Akcja z Beerusem, SSG i rybeńką też była inaczej przedstawiona. 

s2c77Oa.png

Opublikowano

2nv49rb.jpg

Lenistwa i olewactwa ciąg dalszy czyli kolejne wklejki w gównianej jakości.

Mogli już skopiować cutscenkę z ultimate tenkiachi z wybuchającym cellem, to chociaż jakością by nie odstawało.

Wygląda na to, że historia idzie w inną stronę niż BoG, bo przyjęcie bulmy będzie na statku, a nie w capsule corp.

Akcja z Beerusem, SSG i rybeńką też była inaczej przedstawiona. 

A tam sie k***a czepiasz. :D

No, trochę inaczej jest to przedstawione, ale na pewno idzie w tym samym kierunku. Jeszcze nie wiemy jak to przyjęcie Bulmy się skończy. ;)

W kinówce Pan Akira, tyko "maczał" palce, a tu mamy dzieło w pełni wykonane/robione przez niego i może robi to teraz po "swojemu"? ;>

Jak zapomnisz o kinówkach, to wszystko wydaje się ok. xD

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Stare dbz

dbz279-01.png

DBS

edQLcBn.jpg

Nie wiem kto to rysował, ale powinni mu pojechać po premii za takie coś.

Żeby animacja z 2k15 wyglądała gorzej niż ta z lat 90, to albo trzeba się postarać albo trzeba być totalnym gównem. 

Skoro pierwsze odcinki tak wyglądają, to wolę nie wiedzieć jak będą wyglądały ostatnie xD

s2c77Oa.png

Opublikowano

edQLcBn.jpg

Nie wiem kto to rysował, ale powinni mu pojechać po premii za takie coś.

Żeby animacja z 2k15 wyglądała gorzej niż ta z lat 90, to albo trzeba się postarać albo trzeba być totalnym gównem. 

Skoro pierwsze odcinki tak wyglądają, to wolę nie wiedzieć jak będą wyglądały ostatnie xD

To na pewno nie jest jakiś fanart? :P

Opublikowano

@arko

Serio tak to wygląda? o.O

Po włączeniu 5 odc.(postanowiłem sam sprawdzić) :

Walka jest dłuższa od tej we filmie ( ale jakby tak zatrzymywać co chwilę i sprawdzać - no to wygląda to beznadziejnie. Ten wyraz twarzy xD )

Głos Kaio. Wygląda jakby krzyczał a seiyuu mówi normalnie (wzięli jakiegoś dziadka do tej roli, który już raczej siły nie ma)

Szkoda, że tak to zrobili.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...