Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry laptop gamingowy do 2200 zł

#MPLG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie forumowicze!

Potrzebuje laptopa w maksymalnej cenie 2200 zł przeznaczonego do gier typu: LoL, CS:GO, HotS, Smite i jakieś np. CoD Ghost i te lepsze gierki ;) Jeśli chcecie i uważacie, że będzie lepiej to możecie mi złożyć jakiegoś deskopa, ale będę wtedy potrzebował dobry monitor, klawiaturę, głośniki itp. więc myślę, że lepszym rozwiązaniem będzie laptop.

Co chciałbym mieć:

- i3-i5 (najlepiej i5)

- dobra grafa (najlepiej gtx albo radeon)

- minimum 4 GB RAM

- system windows 8.1

Znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/showitem/description/5222532555.html

Max 2200 i wszystko nowki.

Opublikowano

To ma być laptop do gier ? Karta pod względem wydajności jest niewiele lepsza od integry i w gry nowsze niż dwa lata praktycznie nie zagra jak w minimalnych low ustawieniach przy ledwo 30-40 fps 

Nówka G510 ok 1500 zł , w tej cenie laptopów gamingowych nie ma chyba że mówimy o pasjansie albo CS który praktycznie aż takich strasznych wymagań nie ma 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To ma być laptop do gier ? Karta pod względem wydajności jest niewiele lepsza od integry i w gry nowsze niż dwa lata praktycznie nie zagra jak w minimalnych low ustawieniach przy ledwo 30-40 fps

Nówka G510 ok 1500 zł , w tej cenie laptopów gamingowych nie ma chyba że mówimy o pasjansie albo CS który praktycznie aż takich strasznych wymagań nie ma

W takim razie co proponujesz żeby trochę popykać w tej cenie?
Opublikowano

Dobry monitor, dobra myszka, dobre głośniki i dobry gejmingowy PC, w takiej cenie ani laptop nie jest do grania ani PC jeśli jesteś zmuszony dokupić jeszcze resztę rzeczy które wymieniłem, w którą stronę nie pójdziesz będzie ona niewłaściwa. Najlepszym rozwiązaniem będzie albo wzięcie zestawu za około 2000 zł - oczywiście nie laptop~~ (możesz przejrzeć moje posty, przewinęło się ich sporo) i dokupić używany monitor.

np

http://olx.pl/oferta/monitor-aoc-led-21-5-e2250swdnk-CID99-IDar7LB.html#95df871900

http://olx.pl/oferta/monitor-lcd-aoc-2341va-23-cale-CID99-IDazzEX.html#6705a0dec2 <-- Wbudowane głośniki więc na początek może wystarczy, jedyny mankament to jak opisuje sprzedawca "lekko przypalona, od lampki górna część obudowy (widać na zdjęciu) nie ma wpływu na jakość odbioru."

Opublikowano

Dobry monitor, dobra myszka, dobre głośniki i dobry gejmingowy PC, w takiej cenie ani laptop nie jest do grania ani PC jeśli jesteś zmuszony dokupić jeszcze resztę rzeczy które wymieniłem, w którą stronę nie pójdziesz będzie ona niewłaściwa. Najlepszym rozwiązaniem będzie albo wzięcie zestawu za około 2000 zł - oczywiście nie laptop~~ (możesz przejrzeć moje posty, przewinęło się ich sporo) i dokupić używany monitor.

Udało mi się załatwić monitor, myszke i głośniki. Potrzebuję tylko klawiaturę. Mógłbyś mi złożyć PC do 2100-2200?
Opublikowano

Nie kupisz laptopa gamingowego za taką kwotę.

No chyba że chcesz używany a dobry laptop do gier kosztuje powyżej 3 tyś. zł.

Najlepiej od firmy MSI.

Pozdrawiam.

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

A jesli chciał byc jednak laptopa Acer e5-571g z i5U i GF840m. Laptop jest niezle wykonany, posiada mocna akumulator nawet do ponad 5h działania na wifi, dobra kultura pracy, nie jest głosny ani sie nie przegrzewa.

W GTA V zagrasz nawet na średnich, w CS GO to bez problemu.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...