Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Terraria - kilka pytań

Handloc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka pytań dotyczących ww. gry. Jedno z nich to, czy loot resetuje się co jakiś czas w skrzyniach znalezionych w jaskiniach? Skąd wziąć  lepszy kilof, siekierę oraz zbroje? Przykładowo, żeby zdobyć składniki do stworzenia jakiejś zbroi trzeba zabić np. bossa, a nie zrobi się tego bez dobrego ekwipunku, który tworzy się po pokonaniu tego właśnie bossa i tak koło się zatacza w nieskończoność, dobrze myślę czy jednak nie? Próbuję przeszukiwać jaskinie jednak czasami ciężko zapuszczać się dalej z podstawowym ekwipunkiem. Dodano opcję, dzięki której po pokonaniu 50 przeciwników wypada statuetka (?), jest jakaś możliwość by sprawdzić ile pokonaliśmy potworów? Przykładowo - Zombie (35), Blue Slime (65) itd. To chyba na tyle, jeśli będę miał kolejne pytania to się odezwę.

Opublikowano

1. Nie w skrzyniach nic sie nie resetuje

2. Lepsze narzedzia mozesz zdobyc zbierajac mineraly w jaskiniach, takie jak srebro, zloto

3.Nie dodano opcji w ktorej wypada statuetka, jednak jeszcze przed aktualizacja 1.3 bylo i jest ze wypadaja "bannery" z potworow

4. Niby mozna sie dowiedziec ile sie potworow zabilo, bo co 50-tym zabiciu jakiegos potwora wypada z niego banner, a nadole powinien ci sie wyswietlic napis ze zabiles np 50 slimow lub 200 zombie

Opublikowano

Pamietaj, ze gdy wypadnie Ci banner i go postawisz to on daje Ci bonusy w postaci zwiekszonego dmg czy obrażenia w Ciebie zmniejszone. I to jest zależnosci od jakiego potwora dostales bannera.

Opublikowano

Pierwszą zbroję i miecz pozyskujesz kopiąc surowce, zależy jakie masz na świecie. Miedź, Żelazo, Srebro, Złoto, Platyna. Później aby zdobyć lepsze trzeba zabić 2 bossy, następnie tworzysz zbroję z Hellstone z piekła (kopiesz bardzo głęboko) a później w fazie hardmode historia się powtarza. Lepsze rudy, lepsze eq, a później bossy.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Aby zobaczyć dokładną ilość mobów jaką ma się zabitą trzeba wydropić "Taily Counter", przedmiot jest jednym z akcesoriów, jego opis: "Displays, how many monster have been killed" :) Ten przedmiot wydropiłem w dungeonie z aktywnym drugim hardmodem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...