Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shyvana TOP - Solo Baron

Palmir

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Szybko i na temat. Przy tym buildzie na Topie możecie solować barona już na 14-16 lvlu. (Zależne od feeda)

Itemy (kolejno):

Blade_of_the_Ruined_King_item.png

Moc_Tr%C3%B3jcy_przedmiot.png

The_Bloodthirster_item.png

Runy:

ep3tm2.jpg

Znaki:

9x szybkość ataku

Pieczęcie:

9x armor

Glify:

9x magic resy

Esencje: 

3x szybkość ataku

95wl0d.jpg

Napiszcie co myślicie. Czy to nie jest przesada? Solo baron w 20 - 25 minucie?

Build, runy i cały poradnik w 100%'ach mój.

(Będę miał okazję to dodam video)

Opublikowano

Może i zrobisz solo barona ale jesteś strasznie papierowaty. Przecież możesz zostać łatwo wykitowanym np przez AP Eza.

PS Yi z dawnym itemem stackowanym też można było robić solo barona w 20~

f1a327ea2f.png

Opublikowano

(Nie zapominaj o pasywce shyvany)

Dlatego buty i dwa wolne sloty zwykle składam pod tanka (oblicze ducha oraz omen). Na 16 lvlu nawet nie będąc tankiem masz 2,3 - 2,5k hp. 

Po drugie na TOPie nigdy nie spotkasz AP eza. Na postacie AD shyvana daje rade. 1000 z Q przy tych itemach robi swoje.

@Osobiście nie polecam grać rankedów na tym buildzie chyba, że czujesz się pewnie. Na grach w ciemno natomiast jest calkiem dobra.

Opublikowano

Runy nieopłacalne, jedyne pod solo barona/dragona. Do tego nie zawsze uda się złożyć te 4 itemy koło 20 minuty, zależy jak potoczy się akcja. ­

Opublikowano

Spoko, dzięki za info.

Ale nie zmienia to faktu, ze w normalnej grze nigdy tak nie zrobię, ponieważ:

Żeby złożyć te itemy na shyvanie, gra musi być na prawdę łatwa, przeciwnicy nie mogą mieć zbyt dużo cc itd.

Więc podsumowując: w grze, w której uda nam się zrobić ten build i tak jest bardzo łatwa, że i bez barona byśmy wygrali.

Taki build może się sprawdzać w brąz-gold, ponieważ tam zawsze się sprawdza dmg.

Opublikowano

Ten build nie jest na jakieś poważne gry a jedynie do zabawy. 

Nidy nie poszedłbym nim na rankedy. Chciałem wam uświadomić, że da się solowac braona na 3 itemach. Mało, który jungler (o ile jakiś jest(udyr, yi, ww, vi nie dają rady)) tak potrafi. 

20-25 (max do 30) minuta przy tych itemach da się barona zrobić solo. W późniejszym etapie by baron dostanie lvl up już jest ciężej. 

Opublikowano

"(to nie jest podadnik)"

"poradnik w 100%'ach mój."

lol

Jaka jest Twoja dywizja? Bo coś wątpię że full ad Shyvana działa gdzieś wyżej niż Gold I

Poza tym potrzeba około 10k golda żeby takie itemy kupić, a nie wiem czy do 20 minuty idzie tyle zrobić ;_;

@Katatuki pls robienie poradnika na podstawie tego co udało się na normalu... ok, na normalu wiele rzeczy się udaje i nie wszystko powinno być wrzucane do działu "poradniki"

Opublikowano

"(to nie jest podadnik)"

"poradnik w 100%'ach mój."

lol

Jaka jest Twoja dywizja? Bo coś wątpię że full ad Shyvana działa gdzieś wyżej niż Gold I

Poza tym potrzeba około 10k golda żeby takie itemy kupić, a nie wiem czy do 20 minuty idzie tyle zrobić ;_;

Eryk, to byl normal. I sam w komentarzach dodal, zeby lepiej tego nie robic w grach rankingowych. Ale rzeczywsicie smieszny fakt.

" to nie jest poradnik, lecz ten poradnik jest w 100% moj " xD

Co do samej Shyvany, nic to nie daje bo jak juz gra jest tak bardzo zrekcona to ten baron w sumie nic nie da. Wedlug mnie temat powinien sie znajdowac w mediach jeszcze jakbys nagral replay z tamtej gry.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Na zasadzie bo sie udało na normalu to ja zrobie tuta do adc zyry albo do cassio w lesie xD

Jak nie trafisz na totalnego idiote to nie zrobisz ani tego barona, ani nikogo nie ubijesz a sam będziesz jednostrzałowcem xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...